Фан клуб - РК Вардар

Абе само мене ми се чинеше или и друг заприемти, ама како нашиве да не влегоа со 100% во уткамицава, премногу опуштено. Во одбрана прелесно ги оставаа да си поминуваат, место да фатат од земја и да го истересе да не може да стане па после сварно да м утреба доктор, а не вака да глумат.
Мислам дека титулата им ја подаривме денес, и со Штребик мербик, Горбок Шишкарев ќе си играме во ЕХФ купот.

Македонија ќе има 2 тима во ЛШ следна сезона сигурно.Единственото што треба да се види е дали ќе имаме 2 тима во А/Б групите или еден во А/Б и еден во Ц/Д групите ,кое е многу поверојатно.А Металург ќе ја изгубат и таа во Автокоманда.

Пред некоја година во Автокоманда беше на Металург - Вардар, буквално цело полувреме се пееше "Да ја ебам Вујо ќерка ти"... буквално цело полувреме.[DOUBLEPOST=1399063872][/DOUBLEPOST]За утакмицата жално е само со +1 што отидовме оти во ниту еден момент победата на Вардар не беше загрозена. Искрено да правиме муабет цела ракометна класа сме над нив. Али натпреварот може да фати некогаш друг тек и резултатот да биде таков како што е.

Ја не сум нешто многу оптимист додека татко ми кој што знае неутрално да анализира вика дека Вардар ќе тепа и таму.

Моментот каде што требаше да ги скршиме беше околу 40та минута кога имавме 4 гола разлика и они два, три напади промашија. Тука да реализираме ќе отидевме на 6 гола и после тоа мислам дека они ќе се раападнеа и ќе ја решевме битката за титулата уште по првиот натпревар .

Од судењето освен што се дозволуваше пасивните напади да одат до бескрај и беше во корист на минчовци, ми засмета и влезот на Душебаев кога имаше директен старт на рака и не дадоа ни све минути ниту пенал. Глупости.

Во сала 85% Вардарови фанови и 15% од тие другите. Баш како што треба една сала во Скопје да изгледа, црвено -црна.
Фаул у напад ко врата!! Тоскиќ ке му скинеше дресот на Јоноски..го влечеше и така се отвори простор за Душебаев и дури тогаш следуваше стартот...Металург беше оштетен таа акција

Престап беше тоа на Душебаев, прво згазна па по неколку секунди шутна.
Со една иста акција цела утакмица му местеа позиција за шут на Вугринец.
Свинчето Димовски многу добро изигра,Козлина и Абутовиќ заедно не можеа да го задржат....
Него може ли некој да ми ја објасни убаво ситуацијата кога добивме исклучување на клупата наша дур беше исклучен Малумбрес ? Што се деси ?

Свинчето Димовски многу добро изигра,Козлина и Абутовиќ заедно не можеа да го задржат....
Него може ли некој да ми ја објасни убаво ситуацијата кога добивме исклучување на клупата наша дур беше исклучен Малумбрес ? Што се деси ?
Влета Малумбрес у ерен да мава шрпинт нака јгол, а веќе на терен беше и Диви, буалава се изглупира тогаш, ама се згазив од смеење, у брзањето коа му свикаа, да не говидат , се судри со играч на Метлаург, а и плус му птретчува пред очи на судијата, и така си игравме пллус уште минута со 4 играчи у поле.[DOUBLEPOST=1399067317][/DOUBLEPOST]
10246422_10203548555495251_3991416317593947885_n.jpg
:cuc::pos:

Влезе прерано некој од нашите..
Од мое видување вака беше:
Ние имавме двајца исклучени, Малумбрес и Брумен во подоцнежната акција, а они го имаа Димовски.
Во текот на нашата акција нашиве подзаспаа и Металург се комплетираше, а ние заборавивме да пуштиме еден играч на терен се до крајот на акцијата. Е тогаш изгледа двајца влегоа одеднаш во игра, по што некој од нашите доби дополнителни две минути и останавме со 4-ца во поле...[DOUBLEPOST=1399067721][/DOUBLEPOST]
Ама незнам што толку се жалите дека играчите на Металург лежеле на теренот постојано и глумеле :eek: Па како да не лежат кога одбраната на Вардар постојано беше безмилосна и ги изнатепаа играчиве на Металург...а и секогаш кога и да ми речел некој глумат само лежат ништо не им е секогаш сум викала дали и тебе ако некој те удри на ист начин ќе станеш и ќе речеш УДРИ МЕ ПАК ништо не ми е или и ти ќе лежиш ( а верувај кој и да е би лежел многу повеќе отколку играчите ) ... И која е таа фамозна атмосфера на Вардар кога комитите 60% од навивањето што го имаат е пцуење ( немојте да сфатите погрешно Македонија ја почитува навивачката група комити ), само сакам да кажам дека навивањето не го сочинува пцуењето, мавањето со столови, парички и сл., навредувањето на играчи ( на пример свињо дебела за Димовски..нема смисла ) и пуштањето свирки на звучници .. одреден период погласно одреден период потивко, а кога ќе свирне судијата се намалува звучникот до крај :eek:

Како и да е, според мене 1 гол разлика ништо не значи, се надевам на победа на Металург на 8ми и враќање на титулата во Автокоманда :)
Поздрав :)
:pos::pos::pos:

Христијани ли се што ли се, ако ги маваат, треба да го свртат образот и од другата страна да ги мавнат подеднакво :icon_lol:

Дај бе @Види Фотос бриши да не се ствара глупа дискусија, нас не бришеш цело време во нивни фан клуб за посодржински работи. Некако постојано спиеш во фан клубов. Ќе побараш карти следен пат :icon_mrgr::sneaky:

Последно уредено:
Озбилно бе ова идат фанови на Металург викаат дека не симулирале овие нивниве? :eek: Ало, Миркуловски само се тегнеше и викаше “ќе повраќам“ :pos: Срамота еј, срамота. Тој во дуел полупаднат влага, не сакам да замислам што ќе правеше ако ги добиваше ударите што ги добиваше Алекс против Фленс. Ракометот барем не е спорт на манекенчиња и од машки и од женски род.

Сте опфатиле се али не видов дали некој од вас го спомна моментот Малумбрес кога му се пушти на Димовски кој лежеше на земја откако му одбрани :cuc: човеков е за воџа жими се.

Ајде и јас да пробам да пишам некој ред. Можда ако пишам дека немавме среќа ќе звучи смешно, ама факт е дека немавме среќа. Реално, освен еден период кога и двата тима паднаа со играта, ние игравме каде-каде тактички подобар ракомет. Човече, имавме некои акции што сигурно ќе влезеа во Топ 5 голови во изборот на ЕХФ за разлика од противникот. Од друга страна, голманите речиси и да не функционираа, освен Диви во еден период на второто полувреме. Игор Карачиќ уште на загревањето се жалеше на болки во грбот, физиотерапевтот се обиде да санира нешто, но јасно ко бел ден беше Игор нема да може да изигра ко што знае. Реално, денес не покажа ни 15% од она што го даваше на натпреварите во Лигата на шампиони. Чипурин и Козлина исто така влечат повреди од Фленсбург, што особено се виде кај Чипурин. Ако на тоа ги додадеме повредените Растворцев, Столе и Бели, ќе испадне дека добар дел од тимот ни е повреден. И супер ми е што нигде не кенкаме за тој факт, ко што сите весници беа преполни дека ете Атман ќе го пропуштел дербито.
Денеска Тимур конечно на висина на задачата, иако делуваше згрчено пред да го постигне првиот гол. Прибак, срце јуначко. Му се поклонувам на човеков. Не би го мењал ни за цел Ол стар тим од последното првенство. Немања е прав пример на пожртвуваност, храброст и љубов кон светото име и бои. Ко што кажа Коњаникот, Душебаев конечно изигра вистинска партија против Металург.
Денес бевме релативно слаби во одбрана, во напад бевме слаби на пикер, голманите бранеа во климава форма, фалеа ептен головите на Карачиќ. Сигурен сум дека нема да сме такви малери ова се да ни се повтори и во шталата. А тоа дека ќе плукаат и ќе гаѓаат со предмети знам, само и нашиве играчи не се од вчера за да потпаднат на таквата атмосфера.
И уште еден факт кој не видов дека некој го спомна, релативно малиот број на погодоци. Ако дадеме 25 голови, дури и со пораз од еден разлика сме шампиони. Нормално, воопшто не размислувам во тој правец, но чисто да се знае. Ајде момци, главата горе. Во четврток одиме по титулата![DOUBLEPOST=1399068290][/DOUBLEPOST]
Озбилно бе ова идат фанови на Металург викаат дека не симулирале овие нивниве? :eek: Ало, Миркуловски само се тегнеше и викаше “ќе повраќам“ :pos: Срамота еј, срамота. Тој во дуел полупаднат влага, не сакам да замислам што ќе правеше ако ги добиваше ударите што ги добиваше Алекс против Фленс. Ракометот барем не е спорт на манекенчиња и од машки и од женски род.

Сте опфатиле се али не видов дали некој од вас го спомна моментот Малумбрес кога му се пушти на Димовски кој лежеше на земја откако му одбрани :cuc: човеков е за воџа жими се.
Се обидов ова да не го прокоментирам. На луѓево им е у крв тоа паѓањето и плачењето. Ради такви лиглиња ко Миркуловски и провокаторон Ванчо, ми се одмиле и репрезентацијата.

Пред некоја година во Автокоманда беше на Металург - Вардар, буквално цело полувреме се пееше "Да ја ебам Вујо ќерка ти"... буквално цело полувреме.[DOUBLEPOST=1399063872][/DOUBLEPOST]За утакмицата жално е само со +1 што отидовме оти во ниту еден момент победата на Вардар не беше загрозена. Искрено да правиме муабет цела ракометна класа сме над нив. Али натпреварот може да фати некогаш друг тек и резултатот да биде таков како што е.

Ја не сум нешто многу оптимист додека татко ми кој што знае неутрално да анализира вика дека Вардар ќе тепа и таму.

Моментот каде што требаше да ги скршиме беше околу 40та минута кога имавме 4 гола разлика и они два, три напади промашија. Тука да реализираме ќе отидевме на 6 гола и после тоа мислам дека они ќе се раападнеа и ќе ја решевме битката за титулата уште по првиот натпревар .

Од судењето освен што се дозволуваше пасивните напади да одат до бескрај и беше во корист на минчовци, ми засмета и влезот на Душебаев кога имаше директен старт на рака и не дадоа ни све минути ниту пенал. Глупости.

Во сала 85% Вардарови фанови и 15% од тие другите. Баш како што треба една сала во Скопје да изгледа, црвено -црна.
Кога имаше директен старт на рака од страна на Јоноски над Душебаеав во истиот тој момент Тоскиќ од позади го влечеше Јоноски за дрес што е чист фаул у напад така да судењето беше лошо али би било стварно необјективно да се каже дека беше на штета на Вардар, освен кога Циндриќ лежеше и не беше досудена предност, другите одлуки беа воглавно на штета на Металург. Затоа мене ми е сеуште нејасно како ваква шанса се пропушти да се декласира овој ослабен Металург? При вакво судење и без Атман и Наумче кои им се 50% од тимот?

Па Миркуловски ако нема јадено ќотек не знам кој има. И во Металург и во репрезентација. Не дека не глуми. Па денес имаше барем 3-4 јаки фаули над него. Пушти снимка ќе видиш.

Па Миркуловски ако нема јадено ќотек не знам кој има. И во Металург и во репрезентација. Не дека не глуми. Па денес имаше барем 3-4 јаки фаули над него. Пушти снимка ќе видиш.
Абе јасно ми е дека е пожртвуван ама глумењето му гнаси се. Иритира едноставно, ко жена пред пораѓај е.

Има не дека нема тоа никој не може да го негира.Ама човече,у неколку ситуации сум го приметил,и тоа не само денеска,го удираат по тело,он за глава се држи:facepalm:.

Па дај ако не нека се тргаат?
Таков стил на играч е, не е скок-шутер, туку тргнува во храбри влезови знаејќи дека ќе има фаули.
Ракометот е груба игра. За жал иако има голема храброст за тие влезови, при досудените фаули 15% се вистински, 85% глума!

Па дај ако не нека се тргаат?
Таков стил на играч е, не е скок-шутер, туку тргнува во храбри влезови знаејќи дека ќе има фаули.
Ракометот е груба игра. За жал иако има голема храброст за тие влезови, при досудените фаули 15% се вистински, 85% глума!
Абе фаули си се тоа ама не за 2 минути како што и најчесто е кога ќе одглуми. Али му проаѓаат ради тие вистинските.

Добро го виде ли некој лактот на Тоскиќ што му го дае у глава на Жути? Само у прво полувреме над Жути беа направени 7-8 фаули за исклучување и сите завршија со досудени 9 метри. Имаше плус 4-5 ситуации во кој поминуваше низ одбраната сам еден на еден и откако ќе дојде во позиција за гол судииве свиреа 9 метри. Жути знае да глуми али денес си изеде поштен ќотек.

Добро го виде ли некој лактот на Тоскиќ што му го дае у глава на Жути? Само у прво полувреме над Жути беа направени 7-8 фаули за исклучување и сите завршија со досудени 9 метри. Имаше плус 4-5 ситуации во кој поминуваше низ одбраната сам еден на еден и откако ќе дојде во позиција за гол судииве свиреа 9 метри. Жути знае да глуми али денес си изеде поштен ќотек.
Од кого бре друже?
Не можеа да го фатат, а камоли фаули да му направат.
Изгледа друга утакмица си гледал денеска, пошто стварно не знам што да се реплицира за нешто вакво. 4-5 ситуации имало во кои ќе поминел и му суделе фаул откако доаѓал во чисти ситуации? :vozbud: А тоа што во меѓувреме додека бил под фаул направил чекори, не се рачуна а?
Фаул може да биде и погруб, но да не е санкциониран со две минути бидејќи си е нормално зграпчување во пределот кај рацете, ама некако народов во државава слабо го знае тоа, и мисли дека на секој фаул во кој играчот прави гримаса треба да се дадат две минути.
На дечкото му стартуваа кај ногата, овој се држеше за глава човече. Ми одеше во терен да влезам и со нож да го збрцам 36 пати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom