Фан клуб - РК Вардар

Душебаев ај што се изместува цел кога ја пали, ама и фацава колку ја изместува како Сонџоку кога се стиска за каме хаме бран :D

Ма ќе ги решиме на нивни терен. Класа сме во моментов за нив само што уште им е свежа утакмицана со Фленсбург. Како дојде 55та минута така им се пресекоа нозете па и уште истиот напад за Дибиров.

Ама незнам што толку се жалите дека играчите на Металург лежеле на теренот постојано и глумеле :eek: Па како да не лежат кога одбраната на Вардар постојано беше безмилосна и ги изнатепаа играчиве на Металург...а и секогаш кога и да ми речел некој глумат само лежат ништо не им е секогаш сум викала дали и тебе ако некој те удри на ист начин ќе станеш и ќе речеш УДРИ МЕ ПАК ништо не ми е или и ти ќе лежиш ( а верувај кој и да е би лежел многу повеќе отколку играчите ) ... И која е таа фамозна атмосфера на Вардар кога комитите 60% од навивањето што го имаат е пцуење ( немојте да сфатите погрешно Македонија ја почитува навивачката група комити ), само сакам да кажам дека навивањето не го сочинува пцуењето, мавањето со столови, парички и сл., навредувањето на играчи ( на пример свињо дебела за Димовски..нема смисла ) и пуштањето свирки на звучници .. одреден период погласно одреден период потивко, а кога ќе свирне судијата се намалува звучникот до крај :eek:

Како и да е, според мене 1 гол разлика ништо не значи, се надевам на победа на Металург на 8ми и враќање на титулата во Автокоманда :)
Поздрав :)

Ама незнам што толку се жалите дека играчите на Металург лежеле на теренот постојано и глумеле :eek: Па како да не лежат кога одбраната на Вардар постојано беше безмилосна и ги изнатепаа играчиве на Металург...а и секогаш кога и да ми речел некој глумат само лежат ништо не им е секогаш сум викала дали и тебе ако некој те удри на ист начин ќе станеш и ќе речеш УДРИ МЕ ПАК ништо не ми е или и ти ќе лежиш ( а верувај кој и да е би лежел многу повеќе отколку играчите ) ... И која е таа фамозна атмосфера на Вардар кога комитите 60% од навивањето што го имаат е пцуење ( немојте да сфатите погрешно Македонија ја почитува навивачката група комити ), само сакам да кажам дека навивањето не го сочинува пцуењето, мавањето со столови, парички и сл., навредувањето на играчи ( на пример свињо дебела за Димовски..нема смисла ) и пуштањето свирки на звучници .. одреден период погласно одреден период потивко, а кога ќе свирне судијата се намалува звучникот до крај :eek:

Како и да е, според мене 1 гол разлика ништо не значи, се надевам на победа на Металург на 8ми и враќање на титулата во Автокоманда :)

A Piratite navivaa ili nikoj ne gi slusna najverojatno pa ne se znae so navivale :D Za toa pcuenje so vikas bas nema veze totalno ne si vo pravo

Пиратите се слушаа само на момент, неможам да кажам дека се слушаа многу зошто не беше така што е и нормално..се знае дека кога играат Вар-Мет а домаќин е Вардар пиратите ретко се слушаат. За пцуењето е баш мислам дека сум во право :P

Девојче, знаеш во која тема пишуваш? Не е ова уметничко лизгање.

Фала што ме извести..незнаев :(
Ај се враќам во темата каде што припаѓам..тука не се пронаоѓам баш :cool:

Поздрав и до тебе цуце, бацка.

Бесмислено е да се зборува по еден натпревар за судењето, но не можам а да не споменам дека денес судиите целосно ја промашија стратегијата и го уништија целиот натпревар. Очигледно беше дека исплашени и поучени од минатото не сакаа да додаваат дополнителен жар на натпреварот допуштајќи играта да тече на начин кој премногу му одговара на Металург. На крајот дадоа коректно судење но според критериуми кои значително ја онеспособија играта на Вардар. Тоа значеше без свирење пасивен (а на два пати намерно пратев и имаше напади од противниците кои траеа по точно 2 и 1.40 минути ), без чувство за текот на играта (постојани прекини и при минимален контакт, кои беа злоупотребени од секогаш истите ликови за да минува време), без свирење фаули во напад (мислам дека имаше само еден за нас). Се на се ваквиот начин на судење оневозможи мечот да има кулминација во која ќе се прекрши резултатот, ќе се почувствува дека тимот влегол во серија, и ќе се направи дополнителен притисок од страна на публиката за лесно да се приведе до крај. Ништо од тоа денес немаше, а слабиот учинок на голманите особено во првото полувреме оддаваше впечаток дека една екипа напаѓа се додека не даде гол или не промаши. Друга опција да загубат топка немаше.

Без разлика на резултатот оптимист сум за следниот меч бидејќи голем дел од головите ги постигнавме од добри акции (имавме и неколку ситуации кои ги промашивме во второто полувреме кои исто така беа тимски изработени), со течна игра, со добар удел на сите играчи.Имаше и еден неефикасен период но тоа се должеше на непотребно брзање и технички грешки. Недостасуваа головите на Карачиќ, на кои сметам во возвратниот меч. На спротивната страна имаме само еден играч кои даде скоро половина од головите, а крилата речиси воопшто и да не им учествуваа во натпреварот. Што се однесува до одбраната ќе мора повеќе да се работи во возвратниот меч. Не смеат да се дозволат во 6-0 такви шетања низ неа како што правеше Циндриќ во вториот дел. Тоа беа чисто наши грешки кои мора да се поправат во реваншот.

Резултатот е добар и бидејќи претставува будење од летаргичноста во која сме западнати цела недела. Лигата на шампионите заврши како што заврши, но за следната година да се игра треба на следниот меч да се победи. Само +1 е добар аларм за тимот дека крајот на оваа сезона се ближи и дека имаме само уште 60 минути за да покажеме дека шампионскиот наслов го заслужуваме и оваа година. Ова треба рутински да го спроведеме.

Работава испаѓа да не отидеш на утакмица кај нас. Комити пцујат, Фемили пцујат, СПБ пцујат. Само Пирати се цвеќе за мирисање. Уствари, можда и они пцујат ама кој ги слушнал :place:

Работава испаѓа да не отидеш на утакмица кај нас. Комити пцујат, Фемили пцујат, СПБ пцујат. Само Пирати се цвеќе за мирисање. Уствари, можда и они пцујат ама кој ги слушнал :place:

Пред некоја година во Автокоманда беше на Металург - Вардар, буквално цело полувреме се пееше "Да ја ебам Вујо ќерка ти"... буквално цело полувреме.[DOUBLEPOST=1399063872][/DOUBLEPOST]За утакмицата жално е само со +1 што отидовме оти во ниту еден момент победата на Вардар не беше загрозена. Искрено да правиме муабет цела ракометна класа сме над нив. Али натпреварот може да фати некогаш друг тек и резултатот да биде таков како што е.

Ја не сум нешто многу оптимист додека татко ми кој што знае неутрално да анализира вика дека Вардар ќе тепа и таму.

Моментот каде што требаше да ги скршиме беше околу 40та минута кога имавме 4 гола разлика и они два, три напади промашија. Тука да реализираме ќе отидевме на 6 гола и после тоа мислам дека они ќе се раападнеа и ќе ја решевме битката за титулата уште по првиот натпревар .

Од судењето освен што се дозволуваше пасивните напади да одат до бескрај и беше во корист на минчовци, ми засмета и влезот на Душебаев кога имаше директен старт на рака и не дадоа ни све минути ниту пенал. Глупости.

Во сала 85% Вардарови фанови и 15% од тие другите. Баш како што треба една сала во Скопје да изгледа, црвено -црна.

Последно уредено:
Абе само мене ми се чинеше или и друг заприемти, ама како нашиве да не влегоа со 100% во уткамицава, премногу опуштено. Во одбрана прелесно ги оставаа да си поминуваат, место да фатат од земја и да го истересе да не може да стане па после сварно да м утреба доктор, а не вака да глумат.
Мислам дека титулата им ја подаривме денес, и со Штребик мербик, Горбок Шишкарев ќе си играме во ЕХФ купот.

Уште еден непредвидлив резултат,,,
Од една страна им дозволува на нив да се опуштат пошто сега се сигурни во титула и да се заебат како лани, а од друга страна ни дозволува на нас да останеме пофокусирани и да изиграме машки во Автокоманда.
Од друга страна, победава од еден гол значи дека ќе мора титулата да ја освојуваме на нивни терен. Таму, освен лани кога беа сигурни дека ќе освојат и глумеа господа, се знае што не очекува.

Што беше ова денес бе?
Пријателска утакмица да ти ебам :pos:
Без жар некако, па не е можно одбраните на двете екипи да изиграат толку КАТАСТРОФАЛЕН меч, друга работа што и голманите не беа на ниво.
Сите погодуваа кога сакаат...
Нормално прогнозирав дека се камења на пикер и на крај дозволуваме Димовски да ни направи шах мат.
Срамота или пенал цадеше или гол. Но прашањето е што е со Чипурин? Дали се работи за некоја повреда?
Некако прекасно дознаваме за повредиве во нашиов состав.
Карачиќ влечел повреда, Чипурин бил повреден, Петриќ од неколку дена испадна крај на сезоната... :eek:
Фактички ние сме во ситуација да играме со еден пикер на целиот меч и со еден десен бек...
Бековите денес беа добри. Нормално да си го пофалам Прибак уште еднаш. Имаше одличен меч и многу му замерувам на Рал Гонзалес што го извади и го стави Карачиќ во игра и во тие моменти буквално 5-6 минути немавме гол дадено. За среќа и Металург не можеа да погодат пошто Диви имаше неколку свои моменти.
Циндриќ ги врати во игра :tapp:
Кога ја имавме титулата во раце, голема разлика, добра игра, одигра симултанка со нашата одбрана.
Баш како за баксуз Абутовиќ заработи повреда во тој период и десетина минути мина на клупата.
Некако премногу внимание оддававме на нивните бекови, и прееееемногу простор се оставаше на пикерската позиција. Па срамота е оној мртовецон со едната нога во гроб што е така да ни изигра бе... Тотална разочараност на ова поле.

Нели со голот на Душебаев пред полувреме требаше да поведеме со 16-14? :confused:
Ептен го дрвев дека не ни пишале гол, се мислев дека водевме 2 разлика пред голот на Металург...
Денес и Дибиров имаше свој ден, иако утна неолку тешки топки сепак изигра одлично.
Мада на Металург голманите денес беа апла греота, а тоа не може секогаш да биде така... Проблем плус за нас во реваншот.

Главната вина ја гледам кај Раул. Неколку нерезонски замени. Нешто што нема да му опростам е последниот напад во кој тргнавме за +3.
Јеботе играч плус имавме, 2 разлика и минута до крај. Идеална ситуација да се завереше титулата.
Тргаме во напад, па почекај да истече време и барај тајм аут за да имаме напад до крај
Крајно аматерски, МОРАШЕ ДА ПОБАРА ТАЈМ АУТ, не знам за каде го чуваше картончето :sick:
Како само аматерски дозволивме да дојдат на само еден разлика :tapp:
Ама и какви гзларски голови даваа човече, на Вугринец пола голои му беа откако топката ќе удреше во блокот и ќе сменеше малце правец. За среќа и Лазаров имаше неколку такви среќни голови.
Душаебаев изигра одлично, прва добра негова утакмица против Металург. Да му се множат.
Од десен бек бевме некако тивки. Баш од Брумен очекувам многу повеќе во реваншот.

Разочарувачки меч и од двете екипи...
Не можам да не се осврнам на тактиката на нежниве. НЕЖНИ ебате... Беше со мене еден другар кој навива за Вардар али онака си ги сака и останатите тимови. Се чудеше порано зошто сум ги мрзел толку. Денес ми вика сега те сфаќам.
Абе по секој старт паѓаа доле, фатени за глава. Миркуловски го мавнаа доле кај ногата, се фаќа за глава.
Иде на влез, веќе е доле со главата и гледа кон судијата барајќи две минути,
ХОЛИВУД НЕ ИМ Е РАМЕН.
Лино Червар ти е ракометниот ЖОЗЕ МУРИЊО. Џабе е добар тренер КОГА ЈА УБИВА ИГРАТА ВО ПОИМ.
Најмалку голови примале во Европа. Нормално, кога три минути се во напад и откако ќе примат гол, после тоа пет минути се трансформираат за напад. Нормално дека ќе примат најмалку голови кога противникот нема ни 20 минути за напад во цела утакмица.
Човече првиот напад во второ полувреме им траеше ПОВЕЌЕ ОД 2 МИНУТИ.
Не знам како можеа толку да ги толерираат.
Судиите ми одеа на нерви, што го прифатија нивното темпо на игра.
Каде само видеа пенал при крајот на мечот кога направивме фаул на 9 метра од голот :pos:
Па кога ни ја спречија контрата. Каде бе алооооо???
На спртоивната страна еден нивни играч лежеше при една акција, и едниот судија СВИРНА, нашиве подзапреа ама Миркуловски влезе и изнуди пенал по што свирежот на едниот судија едноставно беше ЗАНЕМАРЕН :eek:
Мизерија...
Малумбрес имаше добар ден, ама се изглупира со Димовски кога влезе во конфликт...
Кај овие нормално, скокање на цела клупа за секоја одлука. Ниедна санкција за Лино :tapp: Колку беа смешни кога сите скокнаа за пеналот од Миркуловски кога му се постави на Брумен и плус беше внатре во полето. Тогаш две минути му даде на георгиевски...
При цепелинот на Дибиров и Душаебаев нема теорија да имало престап :facepalm:

Во Автокоманда сигурно уште полошо судење на очекува. Ама во глобала се зависи од нас. Некако умрени се нашиве, повеќе психички колку физички...
Не знам, шугави се и двеве екипи и непредвидливи, толку се спортивни, пто не може да се предвиди како може да заврши било кој меч...

Мноооооогу лошо е што имаме дополнителен замор до четврток, со едно тешко гостување во Битола :tapp: Во најлошо можно време...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom