Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Што ви викам јас системот не функционира во Европа:icon_lol:[DOUBLEPOST=1399040524][/DOUBLEPOST]
Се додека Серие А не се оправи, италијанските екипи ќе го папат во Европа. Сите лиги одат напред само нашава оди назад, тоа го прави конкурентноста на екипите. Колку повеќе конкурентни екипи во првенството, толку подобар квалитет не само на лигата туку и на играчите во секоја сезона ќе придонесе кон поодобри резултати во Европа. Во лигата се случува болна транзиција.

Немој сега со вакви оправдувања, оваа година Рома ве "натера" да освоите 100 поени, не велам дека Рома цела сезона беше рамо до рамо со вас, ама сакам да кажам како така ве одржуваше во добар фудбалски ритам, секоја утакмица ви ја правеше важна за освојување на Скудетото, значи фудбалерите на Јувентус испаѓаа на терен и со големо залагање освојуваа поени .. сепак до некаде си и во право, да почнат Рома, Милан и Интер да даваат огромни суми за пари и да направат екипишта, ќе бидете приморани истото и вие да го правите, вака за трансфер ги избирате економско најисплатливите играчи, бидејќи титулата во Италија лесно ја освојувате. Јас цело време ви викам не зборите многу "Гранде Јуве" бидејќи не си "Гранде" доколку освоиш титула во Италија, бидејќи првенството е навистина многу слабо.[DOUBLEPOST=1399042534][/DOUBLEPOST]Лигле и плачко, и после Гарсија бил ваков-онаков, овој еден пораз не знае да признае, и го оспорува влегувањето на Бенфика во финале, колку нереален тип ..

Antonio Conte complained about the referee and Benfica time-wasting. “The team that least deserved it went through.”

The Coach spoke to Sky Sport Italia after a 0-0 Europa League semi-final,which sent the Portuguese through thanks to their 2-1 first leg win.

“What didn’t work was that we didn’t get that incident going our way. It’s a shame, as these games are right on the limit, Benfica obstructed us at every turn and the referee allowed them to do it.

“He gave six minutes of stoppages when we were already three in without playing, so it took us for a ride,” said Conte of English referee Mark Clattenburg.

“It’s a shame, as with two shots on target over two legs Benfica went through. Over the two games Juventus certainly deserved to go through.

“I think Juventus gave all they had. It is an exciting, but also very exhausting season, because for the first time we’ve reached the final stages of European competition.

“I don’t think we saw a team struggling to stay on its feet tonight. They ran from the first to the 95th minute. It was a strong performance, we didn’t get the lucky moment we needed to change the game, so in that sense Benfica were more fortunate.

“It was a real pity, as in the first leg there was a red card and penalty for the elbow on Chiellini, while tonight there was an obvious penalty not given. The team that least deserved it went through.

“You just have to look at the statistics. Benfica had two shots on target over two legs. That was it. They have international experience and showed it tonight, as down to 10 men they stopped us playing and I am truly disappointed the referee allowed them to get away with that.”

The Europa League Final will be at the Juventus Stadium on May 14 between Sevilla and Benfica.

Последно уредено:
Воправо донекаде е Конте , Бенфика не изигра ништо посебно во овие 180 минути, напротив имаа 2 шута во рамките на голот а постигнаа 2 гола.На реваншот дојдоа да бранат резултат тоа и го остварија.
Од таму сватлива ми е донекаде изјавата, ама и малку нереален е, тешко прифаќа пораз

Иначе Португалија ја помина Италија на UEFA ранкингот одкако Бенфика го елиминира Јувентус, а има шанса и да ја зголеми разликата доколку Бенфика триумфира во финалето .

Воправо донекаде е Конте , Бенфика не изигра ништо посебно во овие 180 минути, напротив имаа 2 шута во рамките на голот а постигнаа 2 гола.На реваншот дојдоа да бранат резултат тоа и го остварија.
Од таму сватлива ми е донекаде изјавата, ама и малку нереален е, тешко прифаќа пораз

Иначе Португалија ја помина Италија на UEFA ранкингот одкако Бенфика го елиминира Јувентус, а има шанса и да ја зголеми разликата доколку Бенфика триумфира во финалето .
Нема некое влијание тоа бидејќи местата во Европа се истите. Исто така од наредната сезона Италија пак ќе биде пред Португалија затоа што ќе го снема влијанието од сезоната 2010/2011 кога Португалија освоила дури 18 000 поени, а Италија 11 000. За ранкингот се земаат во предвид последните 5 сезони, што значи дека онаа најдобрата на Португалија во Европа ќе се тргне од пресметките после наредна сезона.

Нема некое влијание тоа бидејќи местата во Европа се истите. Исто така од наредната сезона Италија пак ќе биде пред Португалија затоа што ќе го снема влијанието од сезоната 2010/2011 кога Португалија освоила дури 18 000 поени, а Италија 11 000. За ранкингот се земаат во предвид последните 5 сезони, што значи дека онаа најдобрата на Португалија во Европа ќе се тргне од пресметките после наредна сезона.
Јасно јасно, не влијае тоа на местата во ЛШ, само напоменав дека по вчерашниот меч Потругалија изби пред Италија.

@Boom Shaka Lakka Јас не барам никакво оправдување со тоа што го пишав туку реков само каде е проблемот. Кога би се инвестирало во повеќето екипи со квалитетни засилувања тогаш би се играле и повеќе дерби утакмици во права смисла на зборот а не само дерби утакмици алудирајќи на имињата на екипите, а на теренот мртвило. Колку почесто играчите играт против квалитетни екипи во домашното првенство толку подобро самите тие играчи ќе можат да прикажуваат добри игри и во Европа и да се носат со европските екипи. Тоа што го кажа за 100-ката само ја отсликува состојбата во лигата, со квалитетни екипи тоа нема да го има, со квалитетна лига и Рома тие бодови што ги има освоено сега ќе биде шампион.Фамозната стотка и лани се вртеше во главата на Конте ама на крајот ја заебаа работата и не успеаа (ваљда фетиш му е 100 :icon_mrgr:) . Предноста е 8 бода, друго е да биде 2-3 бода па да имаме интересен завршеток на првенството, како што се има случувано порано во последно коло да се решава титулата. Ние можевме да си дозволиме и малку луксуз да изгубиме некој бод тоа е факт. Останува да се надеваме дека догодина ќе има интересно првенство. Grande Juve не е измислено од вчера, тоа е присутно повеќе децении, кога ќе ја земаш севкупната историја и освоени трофеи ќе видиш зошто е тоа така, тоа не го кажуваме само ние на форумот тоа го кажува секој навивач во светот.

Дали е плачко, лигле тоа е друга ствар, сето тоа и сите тие изјави се дел од фудбалската игра. Нема кој тренер тоа не го прави, во овој случај и Конте, или го сакаш или го мразиш, трето нема.

Да бе па и Реал и Барса освојуваа со 100 бода пак пак газеа у европа. И Мурињо имаше една таква сезона газеше у Италија али го сера у европа али си направи човекот тим за ЛШ, си смени и формација и тактика и играчи и на крај си освои. , ај лани демек се праеше тим се прилагодуше Јуве на Европа а оваа? Ај што групи непоминаа ( Милан значи помина групи :icon_lol:) у една од најлесни групу па и у ЛЕ ништо не направија :icon_lol:. Нема изговор.

Најинтересното е што до пред некое време јувенташите викаа дека кур ги боли за лигата, и сеа откако се виде дека абер немаат у европа одма се свртеа кон муабетите како серија а е тапа лига, како останатите клубови треба да се појачаат бла бла...

Незнам зошто само ги спомнувате Реал и Барса, кога тие секоја година трошат по 100 милиона на трансфери и нормално дека тоа од нив се очекува. Некогаш и парите не се клучен фактор, примерот со Реал - потрошени милијарда евра од последното финале во ЛШ до денес за да дојдат до уште едно финале после 12 години. Тоа не значи дека Реал не склопуваше тим. На овие потрошени пари Реал требаше 15 титули да има, али тоа е фудбалот јбг.

Дефиниција за селфи
1510476_10152118252593831_6337041617881747298_n.jpg

Да бе па и Реал и Барса освојуваа со 100 бода пак пак газеа у европа. И Мурињо имаше една таква сезона газеше у Италија али го сера у европа али си направи човекот тим за ЛШ, си смени и формација и тактика и играчи и на крај си освои. , ај лани демек се праеше тим се прилагодуше Јуве на Европа а оваа? Ај што групи непоминаа ( Милан значи помина групи :icon_lol:) у една од најлесни групу па и у ЛЕ ништо не направија :icon_lol:. Нема изговор.
Најреален коментар

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom