А место да купуваш, да си најдеш добар шивач шо ќе ти го среди? Ем ќе ти испадне поефтино. Drape cut е за некои 300-400-500 денари поскапо од continental, со други зборови: крој шо има два шлица е малку поскап од крој шо нема шлицови. Има и исклучоци у муабетот со шлицовите, ама у 9/10 случаи одат рака под рака. Сако со еден шлиц не би ти препорачал, иако знам дека се популарни, ама мене лично не ми се допаѓаат.
Материјалот ќе ти испадне, ако го земеш со постава некои 600 денари. И за кроењето еве некои 1.500-2.000-максимум 2.5000 илјади, и ќе го имаш. Пак поефтино од 4.5000 у секој случај.
Мада, пошто идат топли денови, јас би ти препорачал да биде некоја светла нијанса, место ваква темна. И без постава, или барем со половична постава нека е, т.е. да ја нема на грбот и на градите.
Плус, причина плус за шиење е дека колку и да ти изгледа на прв поглед таман тоа шо ќе го купиш, правено е за цела група луѓе и е со некои унифицирани димензии и ќе видиш дека или те стега на груди после некое време, или под пазувите не е таман, и предниот дел ќе ти се крева грдо нагоре кога ќе ги креваш рацете, такви некои непријатности шо знаат да нервираат.