- Член од
- 25 мај 2010
- Мислења
- 3.155
- Поени од реакции
- 6.363
после сликава и дефинитивно може да се каже дека ја заслужи наградата за најдобар дефанзивец во НБА

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Па гледам дека и ти ги ставаш во иста реченицаНемојте Паркер и Вестбрук во иста реченица ве молам, Паркер ја има измислено кошарката за Расел. Овој вториов има уште многу фурни леб да јаде за да го стигне Паркер. Сфаќам дека повеќето го сакате пошо е атрактивен играч, ама од аспект на корисноста за тимот неспоредливо подобар и покорисен е Тони Паркер. Поезија во движење е Французинот, за мене еден од најдобрите плејмејкери што заиграле во НБА во последнава декада.
Не дека нешто ќе речам против Рондо, али каква врска има одразот со тоа кој колку добар играч е? Значи Рондо си е топ, не ми е муабетот да кажам дека не е добар и слично, него аргументот ти е некако лош. Одразот нема врска со тоа дали некој играч е добар, дали го бива и слично.Jaс би го ставил Рондо пред Паркер. Најверојатно ради одразот.
Поголем одраз, забивање дава поголема доминација и комплетност на плејот. Двајцата си ги сакам како и да еНе дека нешто ќе речам против Рондо, али каква врска има одразот со тоа кој колку добар играч е? Значи Рондо си е топ, не ми е муабетот да кажам дека не е добар и слично, него аргументот ти е некако лош. Одразот нема врска со тоа дали некој играч е добар, дали го бива и слично.
Рондо нема шут, тоа му е најголемата кочница во играта. Да имаше шут мислам дека без сомнеж ќе беше најдобар плеј во лигата.Поголем одраз, забивање дава поголема доминација и комплетност на плејот. Двајцата си ги сакам како и да е
Кај плејот клучот е во организацијата, пасовите а не шутот а и Рондо никогаш не се ни замарал да биде некаков шутер ниту пак троши топки. Колку сакаш збори Рондо е најинтелигентниот плеј моменталноРондо нема шут, тоа му е најголемата кочница во играта. Да имаше шут мислам дека без сомнеж ќе беше најдобар плеј во лигата.

Jaс би го ставил Рондо пред Паркер. Најверојатно ради одразот.
Oчигледно задњи (и једини пат) си играл баскет на плејстејшн. Ај одјебиОдразот......покрај толку глупости во темата за лига на шампиони оваа е најголема![]()
Oчигледно задњи (и једини пат) си играл баскет на плејстејшн. Ај одјеби
Драгич и официјално MIP. Честито, заслужено.
. И мене ми се допаѓаат повеќе оние стари pass first плејмејкери како Nash, Stockton и компанија ама не значи дека pass first плејмејкерите се по default подобри од другите. Реалноста е дека заради повеќе причини (промената на hand-checking правилото, воведувањето зонски одбрани и појавата на аналитичко/статистичко размислување) она што се бара од плејмејкерот во денешната НБА е доста изменето. И за да се определи кој е најдобар на позиција плејмејкер не можи само да се гледа кој е најдобар додавач, кој има "најголем одраз", кој има најголема кошаркарска интелигенција и слично. Се е битно и се зема во предвид. Додавање, шут, влезови, пик енд рол игра, одбрана еден на еден, пик енд рол одбрана и слично. Во некои аспекти е еден подобар во други друг. И згора на сето ова, плејмејкерската позиција е најдлабока од сите и има еден куп плејмејкери кои се од врвен квалитет.