Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Дали притисокот може да предизвика силни главодболки?
Сеа си го мерев, 130/70 ми е. Глеам на нет дека нормален е 120/80.
Обично ми е низок инаку.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.788
Поени од реакции
8.317
Дали притисокот може да предизвика силни главодболки?
Сеа си го мерев, 130/70 ми е. Глеам на нет дека нормален е 120/80.
Обично ми е низок инаку.
Ај мери си го пак :)

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Имам притисок кој се движи од 110/90 до 120/80 како што треба да биди, ама ме плаши ова што се доближуваат 110/90, Дали има некој да советува што треба да се превземи. :toe:

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Фала на чоекон шо ми кажа за маста! А има ли некоја посебна ‘терапија‘ со неа аkа колку да се нанесува, на кој интервал etc.
PS: За јекодерм зборам.

T

Tetro

Гостин
Фала на чоекон шо ми кажа за маста! А има ли некоја посебна ‘терапија‘ со неа аkа колку да се нанесува, на кој интервал etc.
PS: За јекодерм зборам.
Повелете и другпат.
3 пати дневно мислам дека е (пишува во упатството)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Фала.
Инаќе сеа ја на десната града нели кај брадавицата кога се пипнам ко нешо топче има и то ме боли. Е од шо е тоа?

T

Tetro

Гостин
Фала.
Инаќе сеа ја на десната града нели кај брадавицата кога се пипнам ко нешо топче има и то ме боли. Е од шо е тоа?
Какво топче? Опиши дијаметар, на која длабочина под кожата е, ако е на кожата која боја е,..... се што се гледа опиши.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Веќе два дена носот тече ненормално,ве молам кажете некој лек! Претпоставувам се работи за симптоми на обична настинка, но ако имате некој предлог, слободно повелете! :)

T

Tetro

Гостин
Веќе два дена носот тече ненормално,ве молам кажете некој лек! Претпоставувам се работи за симптоми на обична настинка, но ако имате некој предлог, слободно повелете! :)
Ринастоп за нос, и фервекс за настинка. :)

T

Tetro

Гостин
Пијам аспирин наизменично со фервекс, многу чаеви,досега не помогна. Утре ќе пробам со овие ринастоп :)
Аспирин баш и не мораш да пиеш за настинка. Освен ако се појави зголемена телесна температура, тогаш да.

И лимони, колку можеш повеќе. :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Какво топче? Опиши дијаметар, на која длабочина под кожата е, ако е на кожата која боја е,..... се што се гледа опиши.
Значи не се гледа а онака може да се осети при пипкање и онака некогаш ме боли некогаш не, коа вежбам повеќе ме боли и тоа. Нз друго како да опишам.

T

Tetro

Гостин
Значи не се гледа а онака може да се осети при пипкање и онака некогаш ме боли некогаш не, коа вежбам повеќе ме боли и тоа. Нз друго како да опишам.
Може да биде некоја жлезда.
Појди на лекар, да те види и ќе ти каже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom