Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Што и да е ќе мора да се отстрани! Бреку биопсија ке се утврди што е....сепак секој ден што поминува а не одиш кај лекар може да биде твоја загуба

--- надополнето ---

Нормално, сериозна инфекција на глансот на пенисот....право на лекат уште во понеделник
Страв ми е. :/
Ама ете денес не ме боли.

--- надополнето ---

А да не ми е поради здрвеност дека при спиење секогаш измрзнувам :D?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Страв ми е. :/
Ама ете денес не ме боли.
Тоа што денес не те боли не е знак дека не треба да одиш на лекар, јас неблагодарно е да кажам што е пред да се направат испитувања но едно е сигурно стравот итно треба да го победиш и ушете во понеделник да се јавиш кај лекар, за да те испрати на понатамошни испитувања...

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Тоа што денес не те боли не е знак дека не треба да одиш на лекар, јас неблагодарно е да кажам што е пред да се направат испитувања но едно е сигурно стравот итно треба да го победиш и ушете во понеделник да се јавиш кај лекар, за да те испрати на понатамошни испитувања...
А имам уше едно прашање... Ете да не е од измрзнато односно здрвеност дека многу пати сум измрзнал и онака така ме боли и коа сум измрзнан.
А не е толку озбилно нели тоа? Инаку пред 1 недела бев на преглед кај докторкат и таа ко ме преслушуваше нишо не ми рече, све најсупер.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
А имам уше едно прашање... Ете да не е од измрзнато односно здрвеност дека многу пати сум измрзнал и онака така ме боли и коа сум измрзнан.
А не е толку озбилно нели тоа? Инаку пред 1 недела бев на преглед кај докторкат и таа ко ме преслушуваше нишо не ми рече, све најсупер.
Незнам на памет што е...но како што рековте топче во левата града, тоа е нешто што мора да се испита...никако јас вака не би смеел да шпекулирам со диагнози...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Нормално е хемтаом да пукне?
Како треба да се третира?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Во кој предел е хематомот?
Океј, не ме сметај за ненормална, али се работи за куче. Прашав у подфорумот за животни и никој не ме ферма, па затоа се обратив тука.
И ставаа инекции, значи кај вратот...Али не можам да најдам инфо на нет дека е нормално да пукне хематом, а ова баш пукна денес и и тече крв и гној па малце сум у паника....
Било каква информација е добредојдена

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Океј, не ме сметај за ненормална, али се работи за куче. Прашав у подфорумот за животни и никој не ме ферма, па затоа се обратив тука.
И ставаа инекции, значи кај вратот...Али не можам да најдам инфо на нет дека е нормално да пукне хематом, а ова баш пукна денес и и тече крв и гној па малце сум у паника....
Било каква информација е добредојдена
Вака сега, штом е надворешна крварење, најверојатно станува збор за површински хематом.
Со оглед на тоа што хематомот е згрутчена крв и до истиот нема доток на свежа крв, откако ќе пукне може да биде супер подлога за било какви инфекции.
Не знам точно на кој начин можеш да го средиш ова.
Тркнете пак до ветеринар. Не знам повеќе да ти кажам од ова:)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Ај и јас да побарам помош. Сабаље кога станав сакав да се истегнам и изгледа некој жила поместив и сега кога ја вртам главата ме боли левата страна , кај рамото, отпозади.
Шо да се прави?

Ова ми се случува втор пат, првиот пат беше по лошо, тогаш буквално не можев да ја држам главата и осеќав како да ми е откачена, и кога одев главата си ја држев со рацете , можеби звучи смешно, но е вистиното, и не би посакал никој да го преживее тоа чувство. Тогаш бев на шинка и ми ја намести таму жилата, сега не ми се оди пак, ама ако не помине до утре ќе одам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ај и јас да побарам помош. Сабаље кога станав сакав да се истегнам и изгледа некој жила поместив и сега кога ја вртам главата ме боли левата страна , кај рамото, отпозади.
Шо да се прави?

Ова ми се случува втор пат, првиот пат беше по лошо, тогаш буквално не можев да ја држам главата и осеќав како да ми е откачена, и кога одев главата си ја држев со рацете , можеби звучи смешно, но е вистиното, и не би посакал никој да го преживее тоа чувство. Тогаш бев на шинка и ми ја намести таму жилата, сега не ми се оди пак, ама ако не помине до утре ќе одам.
Сам ништо не можеш да направиш затоа што по ова што кажуваш доста јако ја имаш изместено жилата. Евентуално многу ако те боли вечерва испрскај со бен-геј спреј или намачкај со бен-геј гел за да се загрее местото и да не ја осеќаш болката.
Ќе одиш повторно на местење затоа што со масажи дома не знам дали ќе успеат да ти ја наместат.
И следен пат избегнувај да се тегнеш повеќе одошто можеш. Доволна е и обично утринско загревање.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Зошто окото ми "мрда"? Више подолг период, не знам што може да е проблемот :/

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Зошто окото ми "мрда"? Више подолг период, не знам што може да е проблемот :/
Ништо страшно. Ако не спиеш доволно во последно време и ако им правиш многу напор на очите, тогаш ова е дефинитивно замор на очниот мускул. Пробај да ги одмараш повеќе очите и немаш гајле:)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Само што го фатив малиот прст меѓу врата. Кожата не ми е повредена, ама ми се подигнаа како две меурчиња полни со крв. Треба да ги пукнам? :ѕ
И помага нешто да не ме боли толку?

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
Само што го фатив малиот прст меѓу врата. Кожата не ми е повредена, ама ми се подигнаа како две меурчиња полни со крв. Треба да ги пукнам? :ѕ
И помага нешто да не ме боли толку?

Остави ги така како што се , немој да ги пукаш . Имаш некое мало крварење под површината на кожата . Немој да го држиш прстот во близина на некој извор на топлина зошто така се прави вазодилатација ( проширување на крвните садови ) и можи крварењето да се зголеми .

За болката пробај под млаз ладна вода , би требало да се намали .

М

Мартин`

Гостин
Топче на градата може да биде обилно масно ткиво, но може да биде и тумор, што и да е обично се отстранува хируршки и тоа кај нас.....под итно на лекар (ако е површно многу на кожата тогаш не земајте предвид ова што ви го пишав) поз
И јас имам исто, пред година дена ми се појави ама не ме боли ништо. Ај следен пат кога ќе одам на лекар ако бидам болен и јас ќе гледам да прашам. Вака специјално за ваква работа искрено не ми се оди ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom