Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Испадна добра снимка за Saving Mr. Banks?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Itno bese brad!

De nekoj od temava da mi kaze dali vredi Saving Mr.Banks, nekako.. ko da me mrzi.
Мене ми вредеше. За тебе не одговарам :D[DOUBLEPOST=1397910363][/DOUBLEPOST]@Goodfella Такви сцени со вулкани имало и во дргуи филмови, ама видиш тоа со бирањето меѓу колите ни на крај памет не ми текна :)

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Мене ми вредеше. За тебе не одговарам :D[DOUBLEPOST=1397910363][/DOUBLEPOST]@Goodfella Такви сцени со вулкани имало и во дргуи филмови, ама видиш тоа со бирањето меѓу колите ни на крај памет не ми текна :)
Има сигурно и во други филмови, ама мене не ми се гледани :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
The Art of the Steal е филм со најлош хумор за 2014. Крајот е крш со обид за твист со најепик објаснување што се случило, mind blowing. Најкриво ми е што бев замајан од лошото дејствие на филмот што скоро и да заспав па не успеав да го предвидам крајот.
Хахаха ова како да го опишуваш Scenic Route

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај у курац Холивуд се свестија каде лежат парите.. христијански филмови.. што по христијански тоа повеќе пари ќе собере.
Да направат филм што 120 минути ќе се состои од слики од икони додека во позадина некој лик повторува "Бог е голем" па ќе се утепа од пари правење.

Да не се сфатиме погрешно да имаше тренд на атеистички филмови во кој што во позадина ќе идат слики од Докинс,Хокинг и black science guy додека во позадина се повторува "Ти си паметен пошто си атеист" пак ќе хејтав.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Pulp Fiction претерано overrated, филмот е ок, интересен за гледање, но да виси на top 5 на ИМДБ, I don't think so...
Нема теоретски шанси да бидеме задоволни сите од листата на IMDB, премногу е вкусот релативен кога станува збор за рангирање на најдобри филмови на сите времиња.
Јас не се замарам со рангот кој го има Pulp Fiction, а и другите филмови на оваа листа, но Pulp Fiction е прејак.
Од атмосфера до дијалози и како се одвива приказната, све е многу јако изведено.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
^ Се сложувам за првото. Впрочем од листиве заклучуваме кој филм најмногу се допаѓа на широката маса а не кој филм е најдобар бидејќи нели, сето тоа е релативно.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Нема теоретски шанси да бидеме задоволни сите од листата на IMDB, премногу е вкусот релативен кога станува збор за рангирање на најдобри филмови на сите времиња.
Јас не се замарам со рангот кој го има Pulp Fiction, а и другите филмови на оваа листа, но Pulp Fiction е прејак.
Од атмосфера до дијалози и како се одвива приказната, све е многу јако изведено.
Добро тоа да, кога сакам да глеам филм не се препуштам на оценката на имдб, туку по plot-от и по препораките на членовите, но до сега немам сретнато мислење дека е преценет тука на форумов, изгуглав малце и видов дека голем број мислат дека е, но секако станува збор за вкус.

Kajgana Shop

На врв Bottom