Насилства во Македонија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се гледа дека не се богато семејство , зошто ставиле камера ? Ти текнува ли ? Епа редовно цивилизираните им фрлаат предмети во дворот. А МВР ништо не знае, и повторно рекоа дека имало сообраќајка, а кога излезе снимката се виде дека имало обид за убиство.
Исто како што Мартин Нешковски почина ненадејно , и како што полицаецот во Гостивар уби во самоодбрана.
Имало обид за масакар Дарди, среќа палки чуваат по дома па се спасиле кутрите.

Обид за убиство :pos::pos::pos:

Филмовите може да почнат, земете пуканки да ја изгледаме серијава на обид за убиство заедно.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Прегледај го приврзокот 89562

Хулигани окупираат куќа на семејство, прегазена старица, етничко чистење?
Ти очигледно имаш проблеми со видот, затоа што на снимката нема ништо од тоа.
На почетокот на видеото има еден Македонец, невооружен, и стои на улицата (не во дворот) и разговара со Албанец, набрзо од угнетената и окупирана куќа излегуваат двајца мангупи, од кои едниот има во раката шипка или некаков стап и ничим изазвани почнуваат прво да го влечат за ракав и после да го маваат. И ти овде гледаш нападнати и угнетени Албанци?! Како ги нападнал? Со тоа што стоел на улица, која патем кажано е јавна површина?
И зошто фали дел од снимката пред да помине Македонецот со колата? Убаво се гледа дека еден дел е исечен. Што правеле кутрите угнетени Албанчиња за тоа време? Претпоставувам мавтале со оружје, па после си го исекле тој дел за да глумат жртви.
И дај те молам престани со сказниве, не праиш муабет тука со Швеѓани или Американци па да можеш да си праиш филмови.
А што бара цела таа група луѓе на ќошот таму , дали е точно дека навредувале и мавале со шишиња ? (не молотов).

Кога секојдневно те навредуваат и не те оставаат да живееш на мира , може и да ти пукне, да ти дојде пред врата и да те навредува и мава со шишиња , па не е животот еден ден.

Ти дарди за подобро да гледаш у иднина треба да ти ги пукнат и двете аркади. Вака имаш проблем со видот, дали тоа аркадата ти смета, дали носот ти умета у видик мора да има нешто, чим само ти гледаш нешто друго на снимката од 10 000 очи на Кајгана.
Извади ги розевите наочари кога го јадат албанци , не е ова сообраќајка , туку кревање на луѓе во воздух , 74 годишна жена.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Читам по интернетов, оправдување на Албанциве им било тоа демек што мајка барал Македонецов пред нивни порти....Seriously!?!?

Колку што гледам...
1) Албанецот прв го запира Македонецот
2) Македонецот не прави ништо, само разговара со рацете во џеб со Албанецов
3) Од портата излагаат уште двајца Албанци, од кој едниот со стап/шипка. Едниот од нив почнува физички да го напаѓа.

Она што го кажа Албанецот на видеото нема никаква врска. Ова ти е чист обид пандите да се прикажат како угнетени, а нема врска. Ех, море... и со вакви соживот ќе правиме...

Еве ти Дарди се ти е објаснето... СЕ!!!
Насловот во Јутјуб е на македонски, ден за избори, населба со мнозинство македонци а албанците се малку( Raziel овие дечки македонци би ги викал херои), полицајците стоеа во кола, доволно докази дека е исцениран инцидент.

NEXT CASE!!!!!

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Македонци малцинство во своја држава...
Македонци тепани во своја држава..
Македонци жртви во своја држава...

Ама македонците се појаки на фб кога се расправљат за вмро или сдсм.
Тогаш силата врие во нив!

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....во нормална држава при ваков инцидент полицијата ќе поделеше по некој пендрек на сите инволвирани, а дури потоа ќе прашуваше кој почнал и кој е крив...кај нас се кријат во кола и даваат соопштенија откако ќе се смири ситуацијата

За една работа Дарди е во право...немаме полиција...имаме маскирани кловнови кои глумат полиција....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А што бара цела таа група луѓе на ќошот таму , дали е точно дека навредувале и мавале со шишиња ? (не молотов).

Кога секојдневно те навредуваат и не те оставаат да живееш на мира , може и да ти пукне, да ти дојде пред врата и да те навредува и мава со шишиња , па не е животот еден ден.

Извади ги розевите наочари кога го јадат албанци , не е ова сообраќајка , туку кревање на луѓе во воздух , 74 годишна жена.
Јас мислам дека сами си фрлале шишиња и сами со себе се тепале. Се е тоа организирано за да ги наместат Македонците кои секогаш се криви во државата.

Плус и ако некој е виновен сам ќе се пријавел за настанот. Они денес разбраа дека ги бараат за ОБИД ЗА УБИСТВО, да знаеа сами ќе дојдеа во полиција.

Ти текиња?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Насловот во Јутјуб е на македонски, ден за избори, населба со мнозинство македонци а албанците се малку( Raziel овие дечки македонци би ги викал херои), полицајците стоеа во кола, доволно докази дека е исцениран инцидент.

NEXT CASE!!!!!
Болдираните го нарушија сценариото, се најдоа во погрешно време и место.

Исто така се гледа моментот кога домаќинот зборува на телефон , можеби викал полиција, среќа негова што се гледа се големо семејство , па можат да се бранат сами.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.583
Поени од реакции
6.727
Јас сум од Радишани , не оправдувам никаков тип на насилство ама јасно се гледа се на снимката. Се се случува пред втори влез каде што од десната страна живеат мал број на албанци и малце поголем број на роми.Како изразнат во оваа населба тврдам дека станува збор можеби најмирното место во Скопје, но ете се случуваат и инциденти.Без разлика на вероисповед кога некој те напага со стап ти си должен да се одбраниш а дали е муслиман или будист не ми мења многу затоа кревање на мегуетнички тензии само на форумов и по нашиве квази медиуми.Ако ве интересира нешто слободно прашајте.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Јас сум од Радишани , не оправдувам никаков тип на насилство ама јасно се гледа се на снимката. Се се случува пред втори влез каде што од десната страна живеат мал број на албанци и малце поголем број на роми.Како изразнат во оваа населба тврдам дека станува збор можеби најмирното место во Скопје, но ете се случуваат и инциденти.Без разлика на вероисповед кога некој те напага со стап ти си должен да се одбраниш а дали е муслиман или будист не ми мења многу затоа кревање на мегуетнички тензии само на форумов и по нашиве квази медиуми.Ако ве интересира нешто слободно прашајте.
Семејството се жали дека не се сигурни, имало напад врз нив пред 1 година ... што е работата.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Да видов , и според тоа што гледам , лицето кое приаѓа е нервозен и мислам дека полна му е устата со зборови , можеби продолжувал да навредува и заканува, а неговите другари на ќошот спремни за акција , во стартна позиција за шпринт.

Дека не било сето тоа случајно, се гледа и по тоа што дечкото во моментот кога беше фатен, погледнува кон својата група , која очигледно не била група која пиела кафе на некој локал, туку точно знаела што следува.

Да ги фатеше МВР пред една година тие кои фрлале молотов коктели , немаше ова вака да се случи.[DOUBLEPOST=1397591831][/DOUBLEPOST]

Се гледа дека не се богато семејство , зошто ставиле камера ? Ти текнува ли ? Епа редовно цивилизираните им фрлаат предмети во дворот. А МВР ништо не знае, и повторно рекоа дека имало сообраќајка, а кога излезе снимката се виде дека имало обид за убиство.
Исто како што Мартин Нешковски почина ненадејно , и како што полицаецот во Гостивар уби во самоодбрана.
И ??Гледаш дека он кажува дека го викнале они да застане со моторот ?? кој кого напаѓа прв ?! му се пуштија 3ца на 1,го излупаа јако.Башка сечено е видеото,не знам дали приметуваш дека е споено во едно,дека не доаѓа одма групата,или така ти чини да не видиш ?

Дали си бил некад тепан од повеќе души ?Очигледно не,пошо во таква ситуација,нит ќе гледаш околу тебе,нит ќе мислиш да викнеш помош,туку само да избегаш што подалеку.

И каде живееш,населба,ако не е тајна ? Баш ме интересира...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не сум македонец, црногорец сум. Ме заболе за Вас, отсекогаш сте биле кукавици и ќе си останете такви. Арно ви прават албанциве.
Од кое црногорско племе припаѓаш?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.583
Поени од реакции
6.727
Семејството се жали дека не се сигурни, имало напад врз нив пред 1 година ... што е работата.
Работата е пријател еден витален член на нивната фамилија има криминално досие поголемо од сите книги на Game of thrones,и вози како агресивен бугар. Така да инцидентот пред една година е дискутабилно дали е направен од мегуетничка природа или поради криминални кругови.Кога се случи инцидентот истиот тој излезе со сабја ... значи сабја зборам нешто у стил сабјиште,замисли колкава штета може да направи ако замавне еднаш со тоа.За воља на вистината многу Македонци од населба се познаваат со нив и имаат одлични односи. Кога ги масакрираа децата од гнев се очекуваше дека ке бидат нападнати но истите тие не беа допрени и алудираа дека им е жал за настанатото.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
One of the many disguise of Inspector Clouseau is Dardan-ia od Форум Кајгана...Don't u get it guys?
Све знае чоекот....

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Каква црна група бре Дарданија, кога на почетокот има САМО ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ И ТОА НЕВООРУЖЕН?
И стои на улица, не им е ниту во двор, а уште помалку во куќа. Или и стоењето на улица е провокација?
Не смее да се поминува по улици кај што живеат Албанци, треба да се прелетуваат тие места, во спротивно тоа ќе се смета за провокација.

Точно. Исто како на Јаким Трифуновски што му пукна филмот.

Не сум македонец, црногорец сум. Ме заболе за Вас, отсекогаш сте биле кукавици и ќе си останете такви. Арно ви прават албанциве.
"Mi ka sokolovi niz Cetinje, a Turci ka pizde za nama"

Kajgana Shop

На врв Bottom