Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Работата е пријател еден витален член на нивната фамилија има криминално досие поголемо од сите книги на Game of thrones,и вози како агресивен бугар. Така да инцидентот пред една година е дискутабилно дали е направен од мегуетничка природа или поради криминални кругови.Кога се случи инцидентот истиот тој излезе со сабја ... значи сабја зборам нешто у стил сабјиште,замисли колкава штета може да направи ако замавне еднаш со тоа.За воља на вистината многу Македонци од населба се познаваат со нив и имаат одлични односи. Кога ги масакрираа децата од гнев се очекуваше дека ке бидат нападнати но истите тие не беа допрени и алудираа дека им е жал за настанатото.
Види, тоа се неколку куќи во кој што живеат албаци (2-3 куќи), и верувај многу мирни луѓе. Лани сакаа да ги запалат, но пројдоа само со ишарани ѕидови и скршени прозори, можеби и од тука произлегува нивниот ваков пристап.
Човекот рече дека ова е група на млади демохристијанчиња! Тоа јас нема да го коментирам, затоа што не сум запознаен со истото.
Искрено дали знаеч какво потекло имаш, од какво племе?Што знам, ваљда сме бегале од римјаните кога ја запоседнаа тврдината на Теута, па да спасиме жива глава се засолниме кај нашите антички браќа македонци. Или пак бегајќи од австријците, а можда сме ги мавале турците па ете тука сме се "засолниле", задоволен ?
Во друга тема беше речено за албанциве:
И јас така мислам , најверојатно мислеле дека ова е таа група која им фрла по куќата, додај ги тука и пцовките за кои признава и тепаниот македонец дека употребувал. (според него, он само враќал)
Епилог: Двајцата членови од семејството треба да одговараат за физичкиот напад , а шоферот за друго кривично дело (да не речам какво, да не се налути леандра).
А и другите ако мавале со шишиња.
Во друга тема беше речено за албанциве:
И јас така мислам , најверојатно мислеле дека ова е таа група која им фрла по куќата, додај ги тука и пцовките за кои признава и тепаниот македонец дека употребувал. (според него, он само враќал)
Епилог: Двајцата членови од семејството треба да одговараат за физичкиот напад , а шоферот за друго кривично дело (да не речам какво, да не се налути леандра).
А и другите ако мавале со шишиња.
А и другиот моментум кој што предизвикува инциденти: Македонците не многу внимаваат на изразувањето, и многу лесно се впуштаат во навреди, а албанците даваат значење на зборот, може и за еден збор да падне човечки живот, па затоа албанците меѓу себе внимаваат.
Но македонците меѓу себе вербално лом се прават , но физички потешко , па мислат дека и албанците се такви.
Оваа е таа културна разлика што често прави проблеми.[/quote]
Се прашувам затоа што до пред 100-200 години линијата кои ги делела албанските со црногорските племиња била многу тенка.Чекај бе, неможам да стигнам од овие што се "качија" врз глава зачудени што имало и црногорци тука. Што знам, само знам дека сме которци, ваљда тој да не е "племе" ?
4:10 e momentot koga makedonecot doaga so pistol potocno izleguva od BMW-to i trca nakaj masata. Da vidime kako ke reagira ministerkata.
Група од 20 непознати лица од албанска националност денеска околу 19 часот на автобуската постојка кај Бит Пазар нападнале 16 годишно моче и неговите двајца другари. 16 годишниот А.Ј. и неговите другари стоеле на постојката по што биле напднати од големата група. Во нападот се здобиле со видливи повредипо целото тело. Полицијата го потврдува случајот и најавува негово расчистување.
press24.mk/tepachka-vo-bit-pazar-20-albanci-pretepale-16-godishen-maloletnik
незнам колку е веродостоен изворот, ама зошто сум бил црногорац !![]()
Група од 20 непознати лица од албанска националност денеска околу 19 часот на автобуската постојка кај Бит Пазар нападнале 16 годишно моче и неговите двајца другари. 16 годишниот А.Ј. и неговите другари стоеле на постојката по што биле напднати од големата група. Во нападот се здобиле со видливи повредипо целото тело. Полицијата го потврдува случајот и најавува негово расчистување.
press24.mk/tepachka-vo-bit-pazar-20-albanci-pretepale-16-godishen-maloletnik
незнам колку е веродостоен изворот, ама зошто сум бил црногорац !![]()
4:10 e momentot koga makedonecot doaga so pistol potocno izleguva od BMW-to i trca nakaj masata. Da vidime kako ke reagira ministerkata.
Првин незнам колку е тачно оваа информација/вест. Второ жал ми е малолетниве деца затоа што се истепани ( се знае од кого и кој напаѓа во група ) и се надевам дека немаат некои поголеми повреди. Трето, како што вели погоре, се надевам дека полицијата ќе го "расчисти" случајот.
Што има да рече: Во самоодбрана вперил пиштол.
Чим изнесоа лага дека инцидентот настанал после сообраќајка , се гледа дека се прикрива , дечките биле од правилната партија , нема да им фали влакно после сите овие прекршоци , ете јас не видов дека имало вперење пиштол во маса луѓе.
У јаки луѓе, имаат камери за надзор да гледаат кој им проаѓа пред врата, браос.