Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проговореа момчињата од Радишани: Албанците не нападнаа а сега глумат жртви во медиумитeСе бара @Beric Dondarrion
Се гледа што е работата , десетина луѓе доаѓаат пред домот на локалните жители со намера да предизвикаат инцидент.
Денеска и еден претседателски кандидат беше навреден на ист начин: Уа шипт*ри.
Значи чим се навредува он , зошто не би се навредиле обичните албанци ?
Според теоријата на македонците: Кога група насилници напаѓа семејство (во присутство на жени и деца) , треба сите напаѓачи до еден да се стрелаат. (примерот со Гостивар).
Но фактите овдека се уште посилни: Во Радишани напаѓачите употребиле и огнено оружје , како и обид за газење со кола. Во Гостивар немаше употреба на огнено оружје и на тврди предмети.
И овој пат изгледа МВР однапред ја кажува верзијата која потоа паѓа на суд, одма. (на пример за случајот во Гостивар рекоа дека имало пукање во воздух и дека убиството било самоодбрана , што на суд падна целосно),
Уште и кога гледаш дека полициското возило си заминува како да имало веселба некоја , а не инцидент каде можело да има убиени.
Ние само на географија сме европска земја, иначе работите ни се афрички ... сешто се случува низ центарот на градовите , а полицијата нигде ја нема.
@Dardan-ia ти или си слеп или слеп се правиш? Убаво се гледа на почетокот на видеото како го тепаат типот со белата јакна 3ца, од куќата излагаат со дрва и секири, за на крај истите тие да излезат жртви? Нема логика.
-Ме викнаа и јас отидов накај човекот, како и што се гледа на снимката и почнавме да разговараме што се случило околу пцовките кои први ми ги упатија кога поминував и на кои јас вратив. Во тој момент излегоа двајца, тројца дечки со шипки и даски и почнаа да ме удираат. Тогаш паднав малку зашеметен и избегав на страна да извлечам жива глава. После видов повеќе луѓе на улицата како се двојат. Не сум кренал рака на никој, само муабет отидов на правам, за тоа ме викнаа, ама излегоа и ме маваа со шипки и дрва, тврди Никола кој од снимките се гледа дека е нападнат по разговор.