Max Legend
The black swordsman
- Член од
- 27 септември 2010
- Мислења
- 4.339
- Поени од реакции
- 6.479
- Локација
- Somewhere in Midland
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од една страна си во право, бидејќи нема класично презиме во времето кога ГОТ се случува, презимињата се дообјаснување на тоа од која куќа припаѓа човекот, а бидејќи сиромашните немаат своја куќа, немаат потреба да имаат презиме. Впрочем, така се настанати и презимињата кај нас (Трпко-Трпков син-од фамилијата на Трпко-Трпкови-Трпкоски), а и дел во светот.Грешка си.
Само копилињата на кралот, лордовите, помалите лордови и витези добиваат топографско фамилијарно име. Копилињата од обичниот народ не ни имаат второ име, само едно име, исто како и некопилињата од простиот народ.
Ја викам дека простиот народ нема второ име, али што знам ја, можда си у право.Од друга страна, доколку некој и од сиромаштијата има потреба да нагласи дека е роден како копиле, може слободно да си го додаде регионалното име за копиле, и во тоа никој не може да го спречи.
Да, ама сепак не е толку едноставно да го убиеш кралот на таков начин. Доколку успееше некој од другиве кои го сакаа тронот да го порази, тогаш би можело да има таква смрт.Ја пратам темава од почеток до крај, нормално како многуте "заболени" по серијава, која без никакви двојби е НУМЕРО УНО ( за ова воопшто нетреба да се коментира ) и никогаш немам искоментирано, но сега GRRM ме испровоцира колку и да не сакам едноставно посилно е од мене.
Прашање до вас. Само јас ли го имам чувството дека Џофри ми умре too soft? Некако многу лагано, знаејќи колку се курчеше и што све напраи претходно. Вино пита и оп мртов. Да, фацката последна е прајслес, али кога можеше на Нед да му ја сече главата, или па на Грејџор мандалото, очекував побрутално да го укока копиљот! ( fucking Martin )
Call me crazy, али задоволствотот ќе беше ултра да го видиме како цмиздри и моли пред да биде сјебан.
како инаку, Роб умре, Станис е ко Мишел од Ало Ало со идеине, Дени глуми мајка Тереза, другите се алијанса на Ланистерс. А заштитник на Џофри е Грегор Клејген, кој би сакал да се бори со него.Ја пратам темава од почеток до крај, нормално како многуте "заболени" по серијава, која без никакви двојби е НУМЕРО УНО ( за ова воопшто нетреба да се коментира ) и никогаш немам искоментирано, но сега GRRM ме испровоцира колку и да не сакам едноставно посилно е од мене.
Прашање до вас. Само јас ли го имам чувството дека Џофри ми умре too soft? Некако многу лагано, знаејќи колку се курчеше и што све напраи претходно. Вино пита и оп мртов. Да, фацката последна е прајслес, али кога можеше на Нед да му ја сече главата, или па на Грејџоj мандалото, очекував побрутално да го укока копиљот! ( fucking Martin )
Call me crazy, али задоволствотот ќе беше ултра да го видиме како цмиздри и моли пред да биде сјебан.
Еве еден „Брејкинг Бед“ фанс ™ кадар.
![]()
во моментот иде: "Cursed be he who would seek to tear them asunder."
И Тирион е позади, само ја лошо сум паузирал. Убаво друштво на сликата.
Но секако ова може и ништо да не значи, да е обичен трик, односно шо би рекол Варис: Its a trick, a shadow on the wall.... and a very small man can cast a very lagre shadow...
Season 2, Episode 8