Game of Thrones

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
A neznam ni zasho Greyjoy da go ubijat, nikakov faktor ne e on. :D
Глеј, во серијава не е никаков фактор, но во историјата Ironborns се покажале како многу значајни. Моментално имаат најсилна флота и се родени за војување на море, а не многу одамна направиле рушум во Кастели Рок а потоа и направиле револуција во која морале да се вклучат сите кралски куќи за да ги победат. Разгледајте видеата за историјата на куќите и ќе дознаеш зашто се толку значајни.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
A neznam ni zasho Greyjoy da go ubijat, nikakov faktor ne e on. :D
Се прогласи за Крал. Станис е легалист до даска. Карлот на Железните острови, го има истиот грев како Кралот на Северот, а тоа е дека сакаат да му отцепат дел од неговото кралство и Станис ги третира како предавници, исто ко Џофри. Затоа сите тројца покуша да ги убие со магија.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
Глеј, во серијава не е никаков фактор, но во историјата Ironborns се покажале како многу значајни. Моментално имаат најсилна флота и се родени за војување на море, а не многу одамна направиле рушум во Кастели Рок а потоа и направиле револуција во која морале да се вклучат сите кралски куќи за да ги победат. Разгледајте видеата за историјата на куќите и ќе дознаеш зашто се толку значајни.
ironborns имаат страшна историја пред Егон да му заеби се, ама тогаш па Грејџој биле обична куќа на островите, единствени успеси на грејџојс му се палењето на флотата на тајвин во ланиспорт и освојувањето на дел од северот шо некако и не ми е некој голем фактор во денешно време.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
А што се случи со тие од Риверланд вујкото и внукот.Тие после свадбата не ги ни спомнаа веќе

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.765
Поени од реакции
52.741
Мех. Скоро сите знаевме дека ќе умре, ама јас поима немав како и кога.
А режисерите и ГРРМ во интервјуата што ги гледав најавуваа уште една трагична свадба, дури и ја споредуваа со црвената. Која трагедија, сите славиме :D:D
Е сега какви последици ќе има...ќе биде интересно.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Oсомничен? Оберин, шутот, Шае па дури и тој стариот мајстер што отиде во кујната да каже да ја фрлат храната. Ќе видиме. :)
Од каде шутот и Шае осомничени? Шае мислам тогаш веќе беше замината во бродот, немала прилика да ги чепне ни питата ни виното, од што и да беше отруен. А дворскиот шут само искористи прилика. Јас така мислам. Него од што се отру Џофри, од виното или од питата? И тој што го открил, рачунал дека може и некој друг да проба и да се отруе?

Jaime: Luckily for you, none of this will happen, because you'll never marry her.
Loras: And neither will you " bro pat on the back".

Ах бе Jaime, кој стигне си поигрува со него.
Ех како кој и да стигне, Лорас не е било кој. Има постигнато прилично голем успех како борец, барабар со Џејми.

Tywin? Varys? Se e mozno. :)
Mene se mi se vrti nekoja teorija deka Tywin e tuka kriv, on e sposoben na najmnogu raboti, iako e takov tivok i smiren, neso napnat beshe zatoa ovaa starava Tyrell sakase da go opushti. Tywin e svesen deka ovoj e daleku od kral, i deka vojnata ne e zavrshena. Sposoben e se da napravi za da go zashtiti semejstvoto, duri i da go ubie sopstveniot vnuk. Mi teknuva koa reche, you are a fool if you think Joffree is the most powerful man in Westeros.

Samo moja teorija, samo prvite dve knigi gi imam citano, taka da neznam niso.
Од каде па сега Тајвин? Внук му е Џофри, а Тајвин многу си ја цени фамилијата. Нема шанси Тајвин да бил. Едино ми беше сумливо што не се заангажира појше да го спаси Џофри, покрај Серсеи и Џејми.

Ако веруваш во магијата со трите пијавици, тогаш веројатно би го разгледувал учеството на Мелисандра на едно повисоко ниво. Значи, во случај магијата да успева, тоа би била интервенција на едно повисоко кармичко (би рекле) ниво. Роб Старк не можеш да кажеш дека Мел го уби, али ипак неговата и смртта на Џофри се десија, а беа и предвидени во нејзината магија, со која требаше да му докаже на Станис дека вложувањето благородничка крв во магијски експерименти носи резултат.

Но, Балон Грејџој е жив, така да магијата (сега за сега) не е баш до крај уверлива.
Оваа Мелисандре опасна мме. Ако не ги уби таа овие двајца, значи во најмала рака ја предвидела нивната смрт. Очекувам Балон да умре набрзо. Грејџој ми се најнеинтересни, не ги ни разликувам како што треба.

Инаку ѕверска епизодава, појше ќејф ми направи од првата. Секоја сцена перфекција. Литлфингр ми недостига, а го нема и братот на Кетлин Старк кој се ожени на Црвената венчавка.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За убиството на Џофри има многу осомничени, но дури и вообичаените осомничени да не го стореле тоа, сигурно се благодарни на оној кој го сторил тоа. Нешто како Кенеди, само што Кенеди не беше кретен.

Мој главен осомничен испаѓа Олеана Тајрел. Уште кога Санса им даде исповед за она што и се случува, за пеколот низ кој минува, дефинитивно Олеана не би сакала внука и да има страшна судбина, дури и по цена да биде кралица. И сигурно уште пред да заврши војната со Роб ковала планови како да се ослободи од Џофри, нормално во таква ситуација да утепа две птици со еден камен-ем Џофри мртов, ем Марџори останува со титуал кралица. Чек, за последново не сум сигурен, изгледа Марџори ја губи титулата, нормално сега кога Џофри го нема повеќе.

Питер Бејлиш е втор на листата. Типот има силни чувства за Кејтлин, сигурно се скршил од болка кога дознал за свадбата. И сигурно направил тешки сплетки да се отруе Џофри.

Исто така се отвара и опцијата Мартелови да имаат нешто во ова. Оберин јасно стави до знаење зошто на Ланистерови никогаш нема да им се прости.

Серсеи никако не ми паѓа на ум како главен заговорник. И да е Хитлер, она никако не би кренала рака на него. Тајвин исто така. Преку Џофри ќе го обезбеди дефинитивното владеење над Вестерос. Не е таков тип да се ослободува од членови на своето семејство, макар биле и најнепожелните, како со Тирон.

Но, оној кој го заговарал атентатот на Џофри морал да има на ум кој ќе биде следен на тронот. Значи Томен, помладиот брат на Џофри е новиот крал, кој ќе биде под старателство на вршителите на кралската должност-Серсеи и Тајвин. Хм, дали и тие се во опасност?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
А што се случи со тие од Риверланд вујкото и внукот.Тие после свадбата не ги ни спомнаа веќе
Едниот отиде у брачен кревет, а другиот да моча (после спомнаа дека киднал).

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ех како кој и да стигне, Лорас не е било кој. Има постигнато прилично голем успех како борец, барабар со Џејми.
Настрана тоа што е борец и се, досега го прикажуваа како прилично еднодимензионален лик, во сцени како онаа со Cersei од претходната сезона, или таа со Sansa.
Нејсе, не ми беше тоа поентата, алудирав на, па скоро секоја сцена од сезонава со Jaime. Единствено Tyrion и Brienne се однесуваа добро со него, за разлика од Tywin или Cersei. Ниту пак го исмеваа како Joffrey, Bronn и Loras.
Не дека не си заслужува таков третман. Мило ми е така што му прават. Како последица на тоа ликот му се развива во насока која што ептен ми се допаѓа. Реткост е во омилени ликови да ми биде некој што имаше намера да убие дете, ама малку по малку си го отплаќа тој долг, бидејќи Lannister. :icon_lol:

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
На никој не му е гајле за Џофри, ама...

You can pinpoint the moment my heart broke. :place:

Инаку, уште една одлична епизода со супер глума, сетови и ефекти насекаде. Се друго е веќе кажано. Хајлајт на епизодата за мене:

Не барам многу.
Само уште неколку сцени со старците.

PS:

Dat smile, doe :love:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.765
Поени од реакции
52.741
Јас цело време очекував да ја донесат Шае од негде и Џофри на некој свој начин да ја убие пред Тирион, па тек после тоа да се случат гадни ствари. Се ме водеше кон тоа. Нели Тајвин и рече на Серсеи да му ја однесе пред свадбата. После и Тирион сто пати го тераше Брон да го убеди дека стварно отишла со бродот. Ама ништо чудно и да не отишла па Серсеи да ја убие пред Тирион за некаква одмазда, дека нели он главен осомничен за смртта на Џофри.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Некако многу рано во сезонава го убија. Очекував барем 4-5та епизода, ама јбг, само да не избрзаат со настаниве. Инаку за осомничени, што знам, некако The Iron Bank ми е сумлива, Варис исто, па дури и Марџори и Олена.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Јас мислам дека е Санса во договор со шутот зошто му рече на Тирион да си идат баш пред да биде отруен.

Kajgana Shop

На врв Bottom