Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Oсомничен? Оберин, шутот, Шае па дури и тој стариот мајстер што отиде во кујната да каже да ја фрлат храната. Ќе видиме. :)

Сеа ќе се избацат тие со книгите со некои подбивни емотикони како знаат повеќе од нас. СФАТИВМЕ ВЕЌЕ, ОСТАЈТЕ ДА ШПЕКУЛИРАМЕ!
Колку што видовме, осомничен е само Тирион.[DOUBLEPOST=1397467923][/DOUBLEPOST]
Pa ne e of age Tommen.
Ако не е доволно стар. Он си е по линија на наследство на ред.
Во такви случаи се именува регент(и), кој ќе владее наместо, односно со, наследникот, се дури не порасне.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Колку што видовме, осомничен е само Тирион.[DOUBLEPOST=1397467923][/DOUBLEPOST] Ако не е доволно стар. Он си е по линија на наследство на ред.
Во такви случаи се именува регент(и), кој ќе владее наместо, односно со, наследникот, се дури не порасне.
Добро да, Тирион е осомничен сеа за сеа во серијата, но ние видовме и дека шутот нешто прави фрки па може да биде осомничен ете.

Негоо...што правиме со вдовицата, која со кој крал да се омажи, и умира? :D

M

Mario Gómez

Гостин
Колку што видовме, осомничен е само Тирион.[DOUBLEPOST=1397467923][/DOUBLEPOST] Ако не е доволно стар. Он си е по линија на наследство на ред.
Pa the hand of the king izgleda treba da vladee dodeka ne dojde od age Tommen, a toa e Tywin.

Mene se mi se vrti nekoja teorija deka Tywin e tuka kriv, on e sposoben na najmnogu raboti, iako e takov tivok i smiren, neso napnat beshe zatoa ovaa starava Tyrell sakase da go opushti. Tywin e svesen deka ovoj e daleku od kral, i deka vojnata ne e zavrshena. Sposoben e se da napravi za da go zashtiti semejstvoto, duri i da go ubie sopstveniot vnuk. Mi teknuva koa reche, you are a fool if you think Joffree is the most powerful man in Westeros.

Samo moja teorija, samo prvite dve knigi gi imam citano, taka da neznam niso.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Pa the hand of the king izgleda treba da vladee dodeka ne dojde od age Tommen, a toa e Tywin.

.
Не. HotK си е HotK, регент е друго. Намесник, кој владее наместо/заедно со кралот. Инаку и HotK може да биде назначен за намесник (регент), но може и друг.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Не е Мелисандре таа што стои зад ова?
Пошто на крајот на претходната сезона зедоја крв од потомокот на Баратеон, оној вонбрачниот на Роберт.
Друга опција, Мелисандре се бави со пичкини димови, така да има шанса и овој новиот принц да средил нешто, додуша премалце изглуми до сега за да знаеме што стока е. Намерата му е јасна додуша.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
He is dead :vozbud: Не е битно кој го уби важно е мртов

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Mene se mi se vrti nekoja teorija deka Tywin e tuka kriv, on e sposoben na najmnogu raboti, iako e takov tivok i smiren, neso napnat beshe zatoa ovaa starava Tyrell sakase da go opushti. Tywin e svesen deka ovoj e daleku od kral, i deka vojnata ne e zavrshena. Sposoben e se da napravi za da go zashtiti semejstvoto, duri i da go ubie sopstveniot vnuk. Mi teknuva koa reche, you are a fool if you think Joffree is the most powerful man in Westeros.

Samo moja teorija, samo prvite dve knigi gi imam citano, taka da neznam niso.
грешка си, исто Серсеи е Queen Regent додека не порасне Томен :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Не е Мелисандре таа што стои зад ова?
.
Ако веруваш во магијата со трите пијавици, тогаш веројатно би го разгледувал учеството на Мелисандра на едно повисоко ниво. Значи, во случај магијата да успева, тоа би била интервенција на едно повисоко кармичко (би рекле) ниво. Роб Старк не можеш да кажеш дека Мел го уби, али ипак неговата и смртта на Џофри се десија, а беа и предвидени во нејзината магија, со која требаше да му докаже на Станис дека вложувањето благородничка крв во магијски експерименти носи резултат.

Но, Балон Грејџој е жив, така да магијата (сега за сега) не е баш до крај уверлива.

Kajgana Shop

На врв Bottom