M
Mario Gómez
Гостин
Tywin? Varys? Se e mozno. 

Колку што видовме, осомничен е само Тирион.[DOUBLEPOST=1397467923][/DOUBLEPOST]Oсомничен? Оберин, шутот, Шае па дури и тој стариот мајстер што отиде во кујната да каже да ја фрлат храната. Ќе видиме.
Сеа ќе се избацат тие со книгите со некои подбивни емотикони како знаат повеќе од нас. СФАТИВМЕ ВЕЌЕ, ОСТАЈТЕ ДА ШПЕКУЛИРАМЕ!
Ако не е доволно стар. Он си е по линија на наследство на ред.Pa ne e of age Tommen.
Добро да, Тирион е осомничен сеа за сеа во серијата, но ние видовме и дека шутот нешто прави фрки па може да биде осомничен ете.Колку што видовме, осомничен е само Тирион.[DOUBLEPOST=1397467923][/DOUBLEPOST] Ако не е доволно стар. Он си е по линија на наследство на ред.
Во такви случаи се именува регент(и), кој ќе владее наместо, односно со, наследникот, се дури не порасне.
Pa the hand of the king izgleda treba da vladee dodeka ne dojde od age Tommen, a toa e Tywin.Колку што видовме, осомничен е само Тирион.[DOUBLEPOST=1397467923][/DOUBLEPOST] Ако не е доволно стар. Он си е по линија на наследство на ред.
Во такви случаи се именува регент(и), кој ќе владее наместо, односно со, наследникот, се дури не порасне.
Не. HotK си е HotK, регент е друго. Намесник, кој владее наместо/заедно со кралот. Инаку и HotK може да биде назначен за намесник (регент), но може и друг.Pa the hand of the king izgleda treba da vladee dodeka ne dojde od age Tommen, a toa e Tywin.
.
Барем стави го подобриот гифСи најдов омилено гифче, кое може да се користи тотално out-of-context.
![]()
Кој не би сакал ваков крал. <3
Барем стави го подобриот гиф
![]()
грешка си, исто Серсеи е Queen Regent додека не порасне ТоменPa the hand of the king izgleda treba da vladee dodeka ne dojde od age Tommen, a toa e Tywin.
Mene se mi se vrti nekoja teorija deka Tywin e tuka kriv, on e sposoben na najmnogu raboti, iako e takov tivok i smiren, neso napnat beshe zatoa ovaa starava Tyrell sakase da go opushti. Tywin e svesen deka ovoj e daleku od kral, i deka vojnata ne e zavrshena. Sposoben e se da napravi za da go zashtiti semejstvoto, duri i da go ubie sopstveniot vnuk. Mi teknuva koa reche, you are a fool if you think Joffree is the most powerful man in Westeros.
Samo moja teorija, samo prvite dve knigi gi imam citano, taka da neznam niso.
Ако веруваш во магијата со трите пијавици, тогаш веројатно би го разгледувал учеството на Мелисандра на едно повисоко ниво. Значи, во случај магијата да успева, тоа би била интервенција на едно повисоко кармичко (би рекле) ниво. Роб Старк не можеш да кажеш дека Мел го уби, али ипак неговата и смртта на Џофри се десија, а беа и предвидени во нејзината магија, со која требаше да му докаже на Станис дека вложувањето благородничка крв во магијски експерименти носи резултат.Не е Мелисандре таа што стои зад ова?
.