Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ok vaka me interesira vo posledno vreme sum dosta bled vo boja na koza na lice. pred da me pravat operacija mi zemaa krv i mi rekoa deka zelezoto mi e malku nisko, samo togash ne bev vaka bled. Nekoj sovet od sto moze da bide i sto da pravam (za da ne bidam kako tie od twiligth)?
Тогаш железото ти било малку ниско,сега најверојатно ти е ниско или ептен ниско.Иди провери крв,можно е да си анемичен.Ако е така,преку правилна исхрана може да ти се подобри железото а воедно и да добиеш руменило на обравчињата :pipi: .
Јас сум анемична и најчесто сум бледа.Јадам многу цвекло,пијам сок од боровница,едно време пиев и такви шумечи таблети за железото и подобро ми е.

S

smart ass

Гостин
Ok vaka me interesira vo posledno vreme sum dosta bled vo boja na koza na lice. pred da me pravat operacija mi zemaa krv i mi rekoa deka zelezoto mi e malku nisko, samo togash ne bev vaka bled. Nekoj sovet od sto moze da bide i sto da pravam (za da ne bidam kako tie od twiligth)?
Хемоглобинот е...има додатоци со железо Fe Исто како што има и од магнезиум....сепак добро ќе е и Евитол да земеш.

Можно е да е последица од операцијата,но нема да биде трајна во секој случај реакција побрзо.
.:smir:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.435
Поени од реакции
5.128
Совет? Јас би ти препорачал (мое искуство) да јадеш повеќе храна богата со витамини, и сите корисни состојки (да не набројувам) а тоа се зеленчукот и овошјето, и да вежбаш повеќе, барем пешачи 20-30 минути дневно, ако не си по трчањето. :) Исто ако имаш можност излези на прошетка до најблиската шума надвор од градот....многу е корисно!:smir:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Може некој да ми каже од колку до колку е нормално да се движи хемоглобинот, црвените и белите крвни зрнца во крвта?

K

Kicky

Гостин
Може некој да ми каже од колку до колку е нормално да се движи хемоглобинот, црвените и белите крвни зрнца во крвта?
Белите крвни зрнца леукоцити - од 4000 до 9000
Црвените крвни зрнца еритроцити - од 4 500 500 до 5 000 000

Хемоглобинот мислам дека беше од 13 до 17 за машки и од 12 до 15 за женски :raz:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Црвени крвни зрнца(еритроцити) 5-6 милиони/mm3
Бели крвни зрнца (леукоцити) 5-10.000 милиони/mm3

Концентрацијата на хемоглобин во крвта е зависно од полот. Како просечна вредност за мажи се смета од 140-180 g/L, а за жени 120-160 g/L.

Член од
1 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
3
дали некој што оди на психолог може да ми каже колку наплаќа, зашто сакам да посетам еден па сакам да знам колку треба да си носам :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
дали некој што оди на психолог може да ми каже колку наплаќа, зашто сакам да посетам еден па сакам да знам колку треба да си носам :)
Со картони во завод за ментално здравје е 80 денари партиципација.
Ако сакаш приватен психијатар/психолог е одприлика од 500-2000 денари. :smir:

S

smart ass

Гостин
Јок бе...психолог:tapp::tapp:

Ќе побараш Специјалистички Упут за невропсихијатар,ако има проблем има и решение.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Јок бе...психолог:tapp::tapp:

Ќе побараш Специјалистички Упут за невропсихијатар,ако има проблем има и решение.
Лошо се изразив Невропсихијатар е 80 денари во Завод, со светлоплависобело картони, а психолог незнам ни дали постои за луѓе со нормално ментално здравје...

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Лошо се изразив Невропсихијатар е 80 денари во Завод, со светлоплависобело картони, а психолог незнам ни дали постои за луѓе со нормално ментално здравје...
Постои, имаат приватни ординации, ако може да се наречат ординации. Мислам дека консултација им е околу 1000 денари приватно.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во последно време многу ме чеша носот одвнатре, од двете ноздри. На моменти дури и неподнослив јадеж ми се јавува. Да не знаете што е, алергија некоја можеби?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Во последно време многу ме чеша носот одвнатре, од двете ноздри. На моменти дури и неподнослив јадеж ми се јавува. Да не знаете што е, алергија некоја можеби?
Оди на микробиологија нека ти земат брис од нос.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Оди на микробиологија нека ти земат брис од нос.
Зашто увек за секоја ситница праќате на лекари, испитувања и слично, едноставно стави кантарион у нос и ќе ти помине, како и да е, незнам дали си медицинско лице, но ова ми изгледа како една голема афера да се полни буџетот од исфрустрирани хипохондрични граѓани. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom