Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Од друга страна колку често Латас, во својата политичка емисија наречена “Дневник“ на тв Ситеп, ги критикува и клука албанците?
Тоа го праи, строго контролирано - само за случаи кога и одговара на власта.
Примети некогаш, како збор не кажува, а се дешава нешто флагрантно (ќе си речеш човеков не е од тука).

сарказам беше. Мене ми се многу симпатични тие „наши“ што се трудат да си веруваат во овие бајки( значи се трудат, внатре во себе ни они не се убедени).
Многу ми е интересно кога слушам како политичарите не делеле, а иначе ние би се сакале (Скопје 2014 како пример за поделбата) па после ова со Србите што мора да признаам го очекував многу порано , дури и изненаден сум што вака закаснија.
Па после кога ќе се повикаат на “историски добрите односи и градењето на заедничката држава’’, (нешто што Хорхе многу сака да го кажува последно време кога шлихта за нивните гласови) заборавајќи на фактот дека секогаш сме била на спортивна страна.

Се на се, многу сум импресиониран од тоа како овој едностран соживот форсиран на секое ниво, (на пример преку школски предмети како Граѓанско општество, кој во нивните школи изгледа е заменет со физичко) со кој не кљукаат од 2001 си фати корен меѓу приглупите и покондурените македонци, се установи како догма и веќе почна да станува богохулие некој да спомне нешто против него.
Секогаш не се 10 години, не се ни 20, ни 100.
Имаш колку сакаш примери на "секогаш " спротивни страни кои денеска цветаат.

И ти не со сарказам, не со содржини скриени меѓу редови пишувај тоа што мислиш дека е најдобро за Македонија.

ii...? se najde li koj gi ubi decata ?' .zamisli kakva drzava ,tajna sluzba .policia ,ne se vo sostojba veke 4 godini da najdat amaterski ubici ,,sramota

ii...? se najde li koj gi ubi decata ?' .zamisli kakva drzava ,tajna sluzba .policia ,ne se vo sostojba veke 4 godini da najdat amaterski ubici ,,sramota
Најдоа, али Алах знае дека се невини мачениците и направи верните од Косово да ги заштитат хероите. А ако случајно шејтанот успее да ги натера косоварите да ги предадат јунаците, тогаш ќе има протести, бидејќи не смее да се дозволи овие идни сопственици на 72 девици, да паднат во кафирски раце.

на 12 април 2012 се случи
не се 4, наскоро ќе се наполнат 2 години од злосторот.
месец дена по настанот се приведени осомничените.
Во тек е судењето на осомничените. Секаде се осомничени се додека на суд не се докаже дека се убијци.

Ниту еден медиум сеште не видов да ја одбележи трагичната смрт (на денешен ден) на нашите деца, од раката на соживотниците (кои потоа излегоа ревносно да ги бранат починителите).
Ги заборавија под хитно. Изглеа не им се уклапаат у математика, пред избори, вакви теми. А пиздине си го ладат на Косово, подржани од нивните браќа ваму и таму.

Пред некој ден видовме дека ни Србите не се нешто бољи, кога станува збор за вакви работи.

Последно уредено:
Нигде ништо за масакрот, едноствано не се вклопува во предизборниот амбиент кој е во знакот на мултиетничноста, разбирањето, соживотот и граѓанскиот концепт , во кој троицата кандидати пушат курови по албанските села за гласови..

Секој одговорен фактор што свесно го избојкотира денов да даде господ негово дете да вади од кал со прострелна рана.

2 години, ни трага ни глас од завршување на делото. Лесна им земја на децата.
не знам шо е паметно, некогаш си мислам можеби е поарно кога ќе спласнат страстите да им изрекнат пресуди, тогаш кога ги уапсија па излегоа демонстранти, закани, пароли.... слично ќе биде и кога ќе донесат пресуди, едните ќе го поздрават тоа други осудат.... а не сме земја да тоа го изразиме културно

не знам шо е паметно, некогаш си мислам можеби е поарно кога ќе спласнат страстите да им изрекнат пресуди, тогаш кога ги уапсија па излегоа демонстранти, закани, пароли.... слично ќе биде и кога ќе донесат пресуди, едните ќе го поздрават тоа други осудат.... а не сме земја да тоа го изразиме културно
А јас се прашувам дали ќе доживеам крај на делово, само тоа ме интересира.

Две години по петкратното убиство судскиот процес „Монструм“, во кој беа обвинети шест лица за тероризам се уште нема завршница Двајца од обвинетите, Алил Демири и Африм Исмаиловиќ се уште не се екстрадирани во земјава, а во обвинителната клупа им се суди на Агим Исмаиловиќ, Фејзи Азири, Рами Сејди и Хаки Азири. Според обвинението, убиствата ги извршиле Алил Демири, Африм и Агим Исмаиловиќ.

Каква култура би требало да се очекува од некој кој брани убијци а деца, само затоа што се друга вера?

Нема ни трага од решавање на случајот, а ни трага од неговата годишнина по изборно забревтаните медиуми.

Срамно би било и јас да не искоментирам, пред се затоа што ги познавав жртвите.:(
Тоа што се случи пред 2 години, не би можел да го направи човек. Јас сум убеден дека позади настанов стои некој член од племенскиот сојуз.
Сакам и уште еднаш да изразам сочуство до нивните семејства.
Баш ми е гајле што е преизборен молк, но морам да ја искритикувам неспособноста на нашава влада за екстрадација на неколку будали. Најмалку што можат да направат е да вршат притисок. Ако не се реши овој проблем јас мислам дека ваквите настани во иднина ќе се зачестат. И јас да би бил судија, доживотен во Бардовци, во ментално-поправната установа. Затворот за нив би претставувал луксуз.

И нека им е лесна земјата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom