leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Мене ме чуди не само гнасиве што веруваат во тоа, туку и сите сложно како застанаа во одбрана и веруваат во истото. Во тој момент сите заземаа страна, инстиктивно застанаа во одбрана на своите, без ни малку жал и совест за убиените и нивната возраст. Абе дарди стаса со Принц заедно да ни се смее дека биле на пат и дека незнаеле дека полиција ги бара, иначе ќе се врателе. Па тоа семејствата изненадени, сите зачудени демек како е можно луѓево на пат биле, по бизнис. И еве две години поминаа, уште не се вратија. Со полиција после година дена ги најдоа невините.Мене ме чуди малоумноста на тие луѓе, зарем навистина поверувале дека некој бог (алах) ќе ги пречека еден ден со осмех “Вие ли сте верни чеда кои егзекутиравте неворужени исплашени деца ради мене?? го прославивте моето име и заслуживте вечно место во рајот...“ се додека има такви кои ќе поверуваат во тие прикаски ќе се случуваат и вакви злосторства
Колку треба да си реатрдиран да масакрираш деца клекнати на колена кои ништо не ти направиле и те молат за живот. Каква е таа душа, каков е тој џихад посран усран што им дал таква храброст да изведат таков гнасен чин. И уште да веруваш во некаков џихад да те спаси. Јас убаво реков овие да се изнесат на плоштад за јавен масакар, одблиску и во најбрз рок да го видат и џихад и на џихад брат му.[DOUBLEPOST=1394654982][/DOUBLEPOST]
Ова неможе и несмее да остане неказнето. Ова никад не смее да се заборави. Ова е исто како да не прободиле со нож во грб и уште крвариме, незнам да ја опишам таа болка која ни ја нанесоа. Премногу емоции испреплетени, за момент стануваш и ти суров, безмилосен, без никаква жал. Толку многу не заболе овој настан, ако им се полни душата од нашата болка да им ја дополнам. И уште чувствувам бес и никаква затворска казна не ми е казна за вакво дело. Апсолутно додека не исцркаат како глувци со се цели фамилии нема да има правда во моите очи.Субјективно е тоа. За тебе не се мажи, гнси се, но за дваес посто граѓани на Македонија се маченици.
Пошто тука све иде консезуално (како на пример амнестијата на хашките случаи), можеш слободно да очекуваш во блиска или неблиска иднина и официјално да бидат маченици.
Нема правда ни за Вејце, ни за Хашки случаи ни за Карпалак. Таа правда мора да се донесе, мора да се исчисти неправдата со амнестијата, кад тад.
Последно уредено: