Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Odi na lekar da go vidi obavezno. Najverojatno ne e nesto poseriozno, tuku samo reakcija na tkivoto na traumata (stiskanjeto), no sto e sigurno, sigurno e. Nema igracka so tie raboti.
Fala na sovetot.
Denes bev na lekar kaj maticnata mi dade krema Gentamicin da mackam na toa mesto. I taa go rece istoto. Fala mnogu.
Pozdrav,

абе има и друг лек со некакво однесување/активност, ама не смеам да ги пишувам - на форумов има и малолетни. :)

за тој сум уште повеќе во право... :) :) :)
Ima i drug lek da . Ne i e pogodeno svetloto. Sijalicata nikogas ne smee da i bide zad grb. Najubavo e da e pred nea znaci pozadi kompjuterot. Togas glavata ne boli. :smir:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
51
Поени од реакции
1
Пријатели, почнавме Струга на плажа..па јас првиот ден изгорев одбојка си играв :uvo: ме печи грбот и рамениците премногу, кажите со шо да се мачкам..имам тренинзи на фудбал а едвај го мрдам телово мн ме печи од позади...позз

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Пријатели, почнавме Струга на плажа..па јас првиот ден изгорев одбојка си играв :uvo: ме печи грбот и рамениците премногу, кажите со шо да се мачкам..имам тренинзи на фудбал а едвај го мрдам телово мн ме печи од позади...позз
Кисело млеко ... намачкај се, остај го да ти се исуши одприлика 1 саат и после измиј се .. 2-3 пати дневно, најдобро нешто за изгореници...:smir:

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Кисело млеко ... намачкај се, остај го да ти се исуши одприлика 1 саат и после измиј се .. 2-3 пати дневно, најдобро нешто за изгореници...:smir:
Neeeee
Kiseloto mleko ke se isusi i stvara kora na kozata i ne i dava da dise. Moze da jade kiselo mleko, a da macka e mnoogu pogresno. Podobro neka namacka ocet, otkolku kiselo mleko. Najdobro e da si kupi od apteka krema za izgorenici od sonce ili Jakoderma. Kiseloto mleko e mnogu pogresno.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Neeeee
Kiseloto mleko ke se isusi i stvara kora na kozata i ne i dava da dise. Moze da jade kiselo mleko, a da macka e mnoogu pogresno. Podobro neka namacka ocet, otkolku kiselo mleko. Najdobro e da si kupi od apteka krema za izgorenici od sonce ili Jakoderma. Kiseloto mleko e mnogu pogresno.
E aj , старине користат 500 години унзад тоа па никој не се пожали, сеа било штетно .. ај нека ви биде ...

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
E aj , старине користат 500 години унзад тоа па никој не се пожали, сеа било штетно .. ај нека ви биде ...
Ne e uopste pogresno kiseloto mleko za izgorenici prvo sto pomaga i vtoro ja simnuva temperaturata na kozata sto e izgorena taka da ladi i smiruva jas ednas izgorev i dve kancinja kiselo mleko preku vecer i utredenta bev kako nova ne me bolese teloto na mestata kade bev izorena taka da imas ti pravo sto go preporaca kiseloto mleko.:wink:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Neeeee
Шо зборваш бе? Кисело млеко ти делува скроз исто како Гел , држи ладно на кожата и му овозможува хидратациија, баш она шо е потребно при изгоретини од сонце.
Иначе ако стаиш Јекодерм на изгорена кожа, како шо те печи и боли при сам допир, со тоа е неподнослива болка, тоа маст! Јекодерм се користи кога ќе почне да ти се лупи кожата, за да и овозможи потхранетост и дава слој на маст бидејќи новата кожа, од ко ќе ја излупиш е сува а и безболна, и има потреба од оние масла за ревитализација на ткивото
На изгорена кожа од Сонце се става исклучиво Гел за изгорена кожа, затоа што гелот содржи 70% вода, држи ладно при воздух и е пријатен за аплицирање на болна изгорена кожа.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ne e stetno samo svakanjeto e pogresno. Otkako ke se isusi na kozata toa stvora kora koja ne i dava na kozata da susi. Ja sum premnogu bela i sekogas na odmor ne da goram kako patlidzan sum celata, i ja mackav mleko, ama otkako bev na doktor poradi alergijata od sonce prasav i za izgorenicite toa mi go kazaa deka e najubavo krema ili gel za izgorenici i sea na odmor beztoa i bez gelot za alergijata ne idam na odmor. Najdobro e krema/gel za izgorenici, a ne deka e stetno kisletoto mleko samo ne e ni tolku korisno kako sto site mislat.

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Ne e stetno samo svakanjeto e pogresno. Otkako ke se isusi na kozata toa stvora kora koja ne i dava na kozata da susi. Ja sum premnogu bela i sekogas na odmor ne da goram kako patlidzan sum celata, i ja mackav mleko, ama otkako bev na doktor poradi alergijata od sonce prasav i za izgorenicite toa mi go kazaa deka e najubavo krema ili gel za izgorenici i sea na odmor beztoa i bez gelot za alergijata ne idam na odmor. Najdobro e krema/gel za izgorenici, a ne deka e stetno kisletoto mleko samo ne e ni tolku korisno kako sto site mislat.
Па кога се праи кора, чиста физика водата се упива во телото, а тоа е и потребно. сетнем ќе ја измиеш кората, ништо страшно.
Ако тргниме така, и воздухот е штетен па го дишиме.

Z

ZeroStyle

Гостин
Абе и јас имам ептен бел тен и лесно горам. И пред некое лето ептен изгорев и со се и свашта се мачкав и ништо не помагаше. На крај мајка ми вика ајде кисело млеко. Кога се исуши неможев целосно да го измијам па само ја знам со какви маки поминав таа вечер. Неможев да мрдам од тоа исушеното и залепено за мене кисело млеко кое вие толку го величите:kesa::nenene::nenene::nenene::nenene:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има некој природен лек за несоница? Природен, не апчиња :) Ова ми е веќе неиздржливо.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Има некој природен лек за несоница? Природен, не апчиња :) Ова ми е веќе неиздржливо.
Вака ... легни си касно да речеме еве 4 ... намести го саатот 2 саати пред она време кое обично стануваш .. другиот ден намести го 3 саати .. и така натаму дур да ти стане рутина .. јас го применувам тоа .. и засега доста успрешно ми делува :D

R

RAYTHEON23

Гостин
чај од маточина...тој помага при несоница:toe:

Вака ... легни си касно да речеме еве 4 ... намести го саатот 2 саати пред она време кое обично стануваш .. другиот ден намести го 3 саати .. и така натаму дур да ти стане рутина .. јас го применувам тоа .. и засега доста успрешно ми делува :D
дај жити се незаебавај:pos2:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
51
Поени од реакции
1
На тренинг при доскок неубо згазнав па највероватно го истегнав мускулот, ме боли цела лева страна од левата нога..како да го негувам мускулот? Дали само со ладни облоги или и масажи? Некој ми спомна дека не било убаво масирање за мускулот сега..хелп позз

realistic girl

realgirl
Член од
14 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
0
Значи , имам главоболка и тоа на левата страна на тилот па се до увото. Оваа главоболка ја имам веќе неколку години. пред 2 години бев на испитувања, и ми рекоа дека имам полипи и синуси и дека главоболката не била некоја сериозна работа, дека секој 3 човек се жалел на главоболка. пред некој месец бев на исцелител и глава не ме болеше негде околу 2 месеци и пак почна. Ако некој знае за што се работи или која би било причината нека каже. Иначе планирам месецов повторно да идам на испитувања.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom