Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
дефинитивно , треба да посетиш лекар.. јас го имав тој проблем како мал , ама после операцијата на крајниците (ми го извадија само третиот крајник) тој проблем не ми се појавил ниту еднаш , а има едно 13 години од операцијата.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Me интересира каква “прва помош“ треба да му даеме на лице кое е во алкохолизирана состојба?

Односно прашањево ми е инспирирано од една скора глетка ,кога пред двор начекав неколку дечиња кои се враќале од матура и едно од нив беше камен пијано (неможеше ни да зборува,ми се гледаше како во полу-кома) а другите незнаеле како да му помогнат, а несакаа да го носат во амбуланта на инфузија оти се плашеле от таткото на детето ,кој им го оставил на чување....

Значи - како некого побргу да отрезниме,ако не сме во можност да го носиме на лекар???

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Има ли начин да се излечи долготрајна пареза на лицето?Можно ли е да се влоши?Освен со електротерапија на кои други начини можам да си помогнам? Какви последици ке имам ако не ја лечам?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Има ли начин да се излечи долготрајна пареза на лицето?Можно ли е да се влоши?Освен со електротерапија на кои други начини можам да си помогнам? Какви последици ке имам ако не ја лечам?
Мора да одиш на физикална исто моја другарка имаше пареза на лицето мој другар со физикалната струјата ке го раздрма нервот без да се секираш се повлекува мора да одиш на физикална и масажа таму ке ти дадат и вежби за лицето , редовно 20 дена и ке те пушти верувај :smir:

اختيارين أحلاهم

اسامة شخصيا
Член од
30 мај 2009
Мислења
90
Поени од реакции
5
Одговорот е едноставен.
Акутната алкохолна интоксикација е ургентна состојба каде што е загрозен животот на пациентот.

Размисли дали родителот на детето ќе се кара затоа што му починало детето поради тоа што не било однесено на лекар или затоа што било однесено и му било спасен животот?

Me интересира каква “прва помош“ треба да му даеме на лице кое е во алкохолизирана состојба?

Односно прашањево ми е инспирирано од една скора глетка ,кога пред двор начекав неколку дечиња кои се враќале од матура и едно од нив беше камен пијано (неможеше ни да зборува,ми се гледаше како во полу-кома) а другите незнаеле како да му помогнат, а несакаа да го носат во амбуланта на инфузија оти се плашеле от таткото на детето ,кој им го оставил на чување....

Значи - како некого побргу да отрезниме,ако не сме во можност да го носиме на лекар???

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Бев на пластична и рекоа дека доцна е за шиење и ако воопшто ме зашиеле како што ќе растам пошто околу 5-6 милиметри во дијаметар ми фали кожа ќе се згрутчело и ќе се познава поголема лузна. Кажете ми како да се исхранувам за побрзо и правилно заздравување на раните. Благодарам многу. :nesum:
Те изакале мајмуниве по ќерамиди али ај хех, требало одма да реагираш да одиш на приватно да те закрпат вака само лузната ќе биде 5 пати поголема отколку што би била кога би била зашиена.

Б

Бат Елохим

Гостин
Имам проблем температура ме скина една недела ме држи 37.2 ,37.3 , 37,5 ке се напијам парацетамол ке ми падне по некое време па ке ми се качи цела недела ми е вака у пичку матер и само се потам како коњ , што е ова настинка ,грип , вирус ??? не си ни болен не си ни здрав дај кажете некое решение апчиња се отрув од пиење :)
а да си отидеш на лекар да проверат да не имаш некое воспаление или бактерија?

Од вирус или грип ќе имаш 40 температура, ама воспаление или бактерија може да ти прават фати, пушти во зависност од имунитетот во периодот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
а да си отидеш на лекар да проверат да не имаш некое воспаление или бактерија?

Од вирус или грип ќе имаш 40 температура, ама воспаление или бактерија може да ти прават фати, пушти во зависност од имунитетот во периодот.
Фала бев денеска сабајле крв ми проверуваа па ми рекоа дека добро е се па ке видиме понатаму ...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701

Одговорот е едноставен.
Акутната алкохолна интоксикација е ургентна состојба каде што е загрозен животот на пациентот.

Размисли дали родителот на детето ќе се кара затоа што му починало детето поради тоа што не било однесено на лекар или затоа што било однесено и му било спасен животот?

Абе во ред е тоа...но да не навлегуваме во етиката!

ме интересира Првата помош за отрезнување, еве да речеме во место каде нема во близина болница...

т.е. што треба да му дадеме (да се напие, да јаде...) на лице во алкохолизирана состојба , за побрзо да го вратиме во “прифатлива“ состојба????

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе во ред е тоа...но да не навлегуваме во етиката!

ме интересира Првата помош за отрезнување, еве да речеме во место каде нема во близина болница...

т.е. што треба да му дадеме (да се напие, да јаде...) на лице во алкохолизирана состојба , за побрзо да го вратиме во “прифатлива“ состојба????
Лимон кафе два шамари стискање за стомакот за да поврати и за 10 мин ке биде како нов :tv:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Aj пак ја по чаре ....

При *трчање на кеј* после некое време почнува да ме КОРНЕ од болка дијафрагмата и е мн. непријатно а и неподносливо боли ...

Откога ке се одморам малку можам после да трчам доста време без пак да ме заболи ама сепак да си прашам од што може да е ... да не е нешто сериозно ....

Ох ... и се моли Sp4Wn да даде некој совет за мојата величенствена десна нога .... жилите ме болат - исто неподносливо !!!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај јас да си прашам :)
Еден од крајнициве ми е голем како џамлија. Ме фати некоја настинка до пред некое време ми помина брзо ама еве веќе 10 дена крајников не ми се намалува. Не осеќам некоја болка или при ладно пиење ниту ме боли грло.
Некое чаре освен лекари?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
незнаев на која тема да пишам, а и да не отварам нова тема мислам ќе може тука..
вака сеа имав 90кила и сеа симнав на 75 со тренинзи и трчање и мала внимателност на исхраната. висок сум 1.75-6 а имам 75 кила што значи дека тоа е идеалната тежина но имам на стомакот уште како кожа.. како да го симнам тоа, или има ли некоја крема за да се мачка за да се собере кожата? ај некој ако знае нека ме информира. фала:smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
незнаев на која тема да пишам, а и да не отварам нова тема мислам ќе може тука..
вака сеа имав 90кила и сеа симнав на 75 со тренинзи и трчање и мала внимателност на исхраната. висок сум 1.75-6 а имам 75 кила што значи дека тоа е идеалната тежина но имам на стомакот уште како кожа.. како да го симнам тоа, или има ли некоја крема за да се мачка за да се собере кожата? ај некој ако знае нека ме информира. фала:smir:

Стомачни/асално потење =)

пс:Мислам дека не е тоа идеалната тежина ... бар сите со таа висина јас што ги знам имаат по 63/66 кила (не знам што како)

Позз !

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Стомачни/асално потење =)

пс:Мислам дека не е тоа идеалната тежина ... бар сите со таа висина јас што ги знам имаат по 63/66 кила (не знам што како)

Позз !
хмм тоа беше за женски како што знам висината - 15кг од идеалната тежина за машко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom