Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
99% ти се од диетата, види ако е јака диета, ондак знаеш дека се губат многу важни состојки што претходно ги користело телото и сега ги нема, можам да ти потврдам зошто у теретана има луѓе што држат строга диета и баш истите работи им се појавуваат...

Има една ваква тема баш таму одговорив...

Да се прави чај од камилица, се лади(нормално неможеш жежок да го шлапнеш на очи : ) ) и потоа се зимаат газишчи, ги потопуваш и ги ставаш на очи, не практикувај многу често да не ја направиш кожата премногу осетлива 1 во денот пред спиење за да може сето тоа да се исуши.. или стави ги преку ден и за 2 саати извади ги .. како сакаш само немој многу често. Инаку има и една маст за подочњаци авон ја продаваат па зирни си и таму ако тоа ти помогне. Инаку ова со камилица е светска работа, ем ти се одмараат очите многу, потоа не чустуваш замор ем им дава виталност и ги ублажува подочњаците.:smir:

фалааааааааа :smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
KAZETE NESO ZA ANEMIJA SO NAJMNOGU TREBA DA SE JADE KAKO POBRZO DA SE IZLECI???
PLSSS:nesvest:
Anemijata e nedostatok na zelezo vo krvta. Jas ja imav nisto strasno ne krevaj panika. Treba da jadis raboti koi sodrzat zelezo: lekja, spanak, cveklo, splinki(ova e nesto slicno kako dropce(dziger) ne znam kako go vikaat po drugite gradovi), meso mislam deka trebase da se jade poveke, so znam so drugo bese. Apcinja HEFEROL se piea, i razni vitaminski tableti.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.201
Поени од реакции
8.943
KAZETE NESO ZA ANEMIJA SO NAJMNOGU TREBA DA SE JADE KAKO POBRZO DA SE IZLECI???
PLSSS:nesvest:
Оди кај матичниот и направи си крвна слика.
Матичниот ќе ти каже што да земеш за да ти се подобри крвта, бидејќи постојат повеќе типови на анемија!

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Meне ме интерсира колку стои отокот од заушките?Што треба да се користи за тој да исчезне:tapp:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Вака сеа, вчера се закопав во дрво и за милиметар фалеше да останам без око. Имам неколку рани, ми ги преврзаа на ургентен а ми рекоа денес да одам на пластична хирургија а еден доктор ми рече дека ако било нешто сериозно уште вчера ќе ме преврзеле. Сеа ќе ме шијат или кизнае што ќе ми прават?

اختيارين أحلاهم

اسامة شخصيا
Член од
30 мај 2009
Мислења
90
Поени од реакции
5
обично праќаат на пластична ако има опасност раната да не заздрави убаво (се мисли да остане белег или сл.) ќе те прегледа некој и ќе ти каже дали ќе трева да отидеш на пример на дерматобразио (да те ишмирглаат) за да немаш лузни и слично...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имам проблем температура ме скина една недела ме држи 37.2 ,37.3 , 37,5 ке се напијам парацетамол ке ми падне по некое време па ке ми се качи цела недела ми е вака у пичку матер и само се потам како коњ , што е ова настинка ,грип , вирус ??? не си ни болен не си ни здрав дај кажете некое решение апчиња се отрув од пиење :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Имам проблем температура ме скина една недела ме држи 37.2 ,37.3 , 37,5 ке се напијам парацетамол ке ми падне по некое време па ке ми се качи цела недела ми е вака у пичку матер и само се потам како коњ , што е ова настинка ,грип , вирус ??? не си ни болен не си ни здрав дај кажете некое решение апчиња се отрув од пиење :)
Да не е свински грип:icon_eek:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Бев на пластична и рекоа дека доцна е за шиење и ако воопшто ме зашиеле како што ќе растам пошто околу 5-6 милиметри во дијаметар ми фали кожа ќе се згрутчело и ќе се познава поголема лузна. Кажете ми како да се исхранувам за побрзо и правилно заздравување на раните. Благодарам многу. :nesum:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Бев на пластична и рекоа дека доцна е за шиење и ако воопшто ме зашиеле како што ќе растам пошто околу 5-6 милиметри во дијаметар ми фали кожа ќе се згрутчело и ќе се познава поголема лузна. Кажете ми како да се исхранувам за побрзо и правилно заздравување на раните. Благодарам многу. :nesum:
Другар пробај да се консултираш со овие приватниве лекари, или едноставно земи некое списание за медицина и прати им маил, ако сакаш стручни совети... од овие нашиве митаџииве ако очекуваш подобро ондак биди подготвен на спротивното ! :smir:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Неодамна ми се затна десното уво, па отидов на лекар и ми го исчистија и сега се е супер.
Исто така, превентивно ми го исчистија и левото уво.
Е сега, докторката рече дека треба да дувам со затворен нос и уста, за да прописно ми се отворат и двете, што и направив... Но ми се отвори само десното уво (проблематичното), а левото напротив не.
Стига до точката да се отвори, но не се отвора. Како што претходно повеќе слушав со левото а помалку со десното, сега е обратно. Треба ли пак да одам на лекар?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom