Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
Ај те молам нареди ги тие неколку напади секоја недела, пошто ете јас не сум бил во тек.

Дали на пример си видел нешто овакво:

Да албанците ги ограбуваат и црквите во Струмица , Ранковце , Берово , Штип ... албанците имаат специјални единици анти-цркви , припадниците на оваа единица напаѓа во чисто христијански села , и никој не ги гледа.

Дали знаеш дека навивачката група Војводи дефилира низ центарот на Тетово , исто така си слават победи на клубот и репрезентацијата. (кажи ми кога последен пат македонски навивачи поминале низ Чаир ? , не заборавај во Тетово има 60.000 албанци , а во Чаир 36.000).

Објасни ми како е можно основните и средните училишта да бидат на албанска страна во Тетово , а инцидентите да бидат толку ретки ? Во Скопје е сосем поинаку , гледаш што се случува во Чаир или Аеродром.

Доста бе со овие глупости веќе еднаш.

Ај ќе те молам не трескај глупости... далеку од тоа дека во Тетово има 60. 000 албанци како што викаш ти, тоа е најголема глупост ... како што сите знаеме во градот Тетово без селата албанците и македонците се тука некаде ама поради тоа што има големи албански села во околината на Тетово и за тоа со помош на нивните гласови имате градоначалник албанец, што значи во град со 86.000 жители (сосе селата и градот Тетово) ако отприлика пола се македонци, навивачката група Војводи може слободно да дефилира каде сака ,Тетово е нивен град, Тетово е македонски град и македонците што живеат во него треба да се гордеат што се тетовчани, се боревме за Тетово пред 13 години и не дозволивме да успеат плановите на сепаратистичките и едентистички банди кои кукавички напаѓаа на станиците на полицијата, кукавички пукаа по мирното население без разлика дали е дете или возрасен дали е маж или жена и после тоа бегаа каде ќе стигнат,...поздрав до Тетовчани ...вистинските Тетовчани македонци и главата горе... а ти Дарданија или како ти беше никот, не заборавај дека не живееш во САП Косово или албанија па да кажуваш што смеат а што не смеат да прават македонците во својата држава и во своето родно место, позз и до тебе, ќе те поздравам оти не сум јас злобна особа ,сите што ја сакаат оваа држава и што ја чувствуваат како своја татковина нека повелат да живеат во неа, а сите што длабоко во своите мисли кројат планови да ја делат или да им наштетат на македонците кои претрпеле толку многу колку што албанците не постојат како народ, нека ја напуштат територијата на Р.Македонија и слободни се да одат каде сакат! ;)

бројот на македонци и албанци во тетово е скоро ист

Како дојде до ова, помогни ми и мене , можеби сум ќорав или не ги знам добро бројките.

едно е град Тетово, а друго Општина Тетово
тоа што циркулираат многу повеќе Албанци низ градот не мора да значи дека има повеќе Албанци во него

тоа што циркулираат многу повеќе Албанци низ градот не мора да значи дека има повеќе Албанци во него

Тоа и го зборам јас цело време... во самиот град, значи градот Тетово што е без селата има толку македонци колку и албанци ама оти има албански села кои влегуваат во склоп на општината Тетово и за тоа имаат албанец градоначалник !

Како дојде до ова, помогни ми и мене , можеби сум ќорав или не ги знам добро бројките.
Исто како што ти дојде до тоа дека у Речица од вчера е изградена таа црква без никакви притисоци и проблеми.

Постојат податоци за секое избирачко место во градот.
Постојат податоци за секое училиште во градот.

Во општина Тетово имаше 184 поламатуранти македонци , со ова бројка не можеш да бидеш 50-50 ни во Радовиш а камо ли во Тетово.

Остај ова , пошто правиш грешка во чекори ... кажи што сте обесправени вака, ко вас бије на тетово.[DOUBLEPOST=1396737935][/DOUBLEPOST]
Исто како што ти дојде до тоа дека у Речица од вчера е изградена таа црква без никакви притисоци и проблеми.

Реков ли ? Памтам дека реков Бадник си слават во Мала Речица иако таму живеат 10.000 албанци и ниеден македонец .... пошто соговорникот ме убедуваше дека во Тетово нема слобода на движење , летаат куршуми врз каури и молотови коктели врз цркви со се верници во неа.

Онака гледаш македонци учат во средни училишта , гледаш македонци на Штулов и ДУТ ... вработени македонци и македонки во компании на албанци ..... а овдека на форум нешто друго се зборува , да не случајно реков не гледам јас добро.

Постојат податоци за секое избирачко место во градот.
Постојат податоци за секое училиште во градот.

Во општина Тетово имаше 184 поламатуранти македонци , со ова бројка не можеш да бидеш 50-50 ни во Радовиш а камо ли во Тетово.

бројот на матуранти ништо не значи поради тоа што:
1. голем број на Македонци од Тетово учат во Скопје
2. голем број од учениците Албанци се од околните села

на пример Албанците од Охрид учат во Струга ама тоа не мора да значи дека во Охрид нема Албанци

Реков ли ? Памтам дека реков Бадник си слават во Мала Речица иако таму живеат 10.000 албанци и ниеден македонец .... пошто соговорникот ме убедуваше дека во Тетово нема слобода на движење , летаат куршуми врз каури и молотови коктели врз цркви со се верници во неа.

Онака гледаш македонци учат во средни училишта , гледаш македонци на Штулов и ДУТ ... вработени македонци и македонки во компании на албанци ..... а овдека на форум нешто друго се зборува , да не случајно реков не гледам јас добро.
Без разлика што сега у Речица не има ниеден македонец, не значи дека таа црква е сега изградена, таа постоела таму и е една од најстарите у Полошкиот регион која беше разрушена од страна на борците за човекови права у 2001 год,
За останато да не збориш на памет читни ја тетка Вики.

Средното образование у Македонија е задолжително, така да сакале нејќеле истите тие македонци кои се одлучиле да учат у тетовската гимназија ќе идат да учат у бараки каде нема основни елементарни услови за изведување на настава и се соочуваат со секакви проблеми, зашто нели во главната зграда нема место, па ко граѓани од втор ред пушти ги нека учат колку можат у штали.

За разлика од Штул каде колку толку има поголеми услови за македонските студенти кои слушаат предавања на македонски јазик, ти ми збориш за ДУТ каде организациски е на ниво испод нула, каде првенствено го тресат секакви афери со суспендирање на професори заради фалсификување на дипломи, а да не праам муабет дека македонците кои се редовни студенти се принудени да посетуваат предавања кои се на албански јазик и притоа не смеат да отсуствуваат од истите зашто нели нема да добиваат потписи кои им се неопходни за да пријават семестар и полагаат одреден предмет. Каде истите тие македонци студенти немаат никаква помош од професори и се оставени сами на себе да бараат материјали.

И трето, кои компании на албанци во Тетово вработуваат македонци?

Леле леле немој ќе заплачам еј, се гледа големо срце имаш чим не познаваш вера, раса, нација. Па дури и спомна ГРАЃАНИ НА СВЕТОТ :pos:

Е од вакви си патиме, па почна и со црнците од Америка да ги споредува. Ќе почнат да ти кажуваат дека многу добри луѓе биле, некогаш ти паднале пет денари и ти кажал а да бил некој наш ќе ти ги земел абе ангели.

Само не знам колку деца треба да избрцаат со нож на Бит Пазар за да се свестите со какво племе си имаме работа. За жал ваквите само ако осетат на нивна кожа како е ќе излезат од пацифистичките филмови.
i kazano mu e se

Колку толку сум читал и знам за иконите. Дека немаат голема уметничка важност тоа се гледа во квалитетот на нивната изведба. Имаат важност само заради мотивот. И не е темата за ова, се извинувам за тоа, не ми беше намерата да провоцирам.

Ах бе пуно, експерт си за уметност. :D
Тоа што си го читал не ти е анализирано, аналогно на тоа човек што не знае да процени уметничко дело старо неколку векови, а сака да изгледа како да е вчерашно насликано е еднакво на морон. Тежок морон.

Пуно незнам дали си прошетал низ Ватикан, незнам дали си влегол во некоја од капелите, дали си ги видел куполите и дали имаш поим кој и зашто ги насликал и ги создал уметничките дела со христијански мотиви, инспириран од иконите и фреските во средниот век. Ти пуно немаш идеја дека дел од фреските во Македонија во средниот век се единствени во светот од тој тип.

Шо има везе бе, ракетата е уметничко дело, прототип на сите минати и идни дела со „карактеристични својства“.

@Beric Dondarrion , ограбена иста црква два пати во Гевгелија, и ова дело на албанската антикаурска војска, сега се префрлија и во југосисточна Македонија.

@Beric Dondarrion , ограбена иста црква два пати во Гевгелија, и ова дело на албанската антикаурска војска, сега се префрлија и во југосисточна Македонија.
У круг сакаш да се вртиме? ОК

Никој не рече дека во другите делови не се ограбуваат цркви, разликата е во главно, во две работи:

- Процентот на ограбени цркви е драстично различен: многу по висок во доминантно албанските делови, во споредба со другите.
- Сквернавењето на црквите, како одраз на фундаменталистичката ориентација на Албанците, е ексклузивен за доминантно албанските делови. Само таму има, при ограбувањето - уринирање во внатрешноста, пишување УЧК и Смрт за Каури по ѕидовите (полошко), каменување на црквите - понекогаш (како во Чаир) со верници внатре за време на богослужба, копање очи на светците (тоа дека сте турски Copycats), запречување на приодот/патот кон црквата (Тетово), а во некои слуачи (како во струшко и тетовско) палење на храмовите, корнење на крстовите и слично.

У круг сакаш да се вртиме? ОК

Никој не рече дека во другите делови не се ограбуваат цркви, разликата е во главно, во две работи:

- Процентот на ограбени цркви е драстично различен: многу по висок во доминантно албанските делови, во споредба со другите.
- Сквернавењето на црквите, како одраз на фундаменталистичката ориентација на Албанците, е ексклузивен за доминантно албанските делови. Само таму има, при ограбувањето - уринирање во внатрешноста, пишување УЧК и Смрт за Каури по ѕидовите (полошко), каменување на црквите - понекогаш (како во Чаир) со верници внатре за време на богослужба, копање очи на светците (тоа дека сте турски Copycats), запречување на приодот/патот кон црквата (Тетово), а во некои слуачи (како во струшко и тетовско) палење на храмовите, корнење на крстовите и слично.

Денеска прочитав дека во куќа на албанец во Полошко е украдено злато во вредност 30.000 евра ... секоја недела има по една ваква тешка кражба , па не ги обвинувам македонците.

Сите овие случаи што ги наброја ги има само толку , а не како што сакаш да не убедиш дека се секојдневни. Истото се случува и против муслиманите .. но не се ова систематски акции.

на пример Албанците од Охрид учат во Струга ама тоа не мора да значи дека во Охрид нема Албанци

Ова дека во Охрид се ‘несфатени‘.И после ќе се жалат дека биле гетоизирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom