M
.:makedonec:.
Гостин
Ај те молам нареди ги тие неколку напади секоја недела, пошто ете јас не сум бил во тек.
Дали на пример си видел нешто овакво:
Да албанците ги ограбуваат и црквите во Струмица , Ранковце , Берово , Штип ... албанците имаат специјални единици анти-цркви , припадниците на оваа единица напаѓа во чисто христијански села , и никој не ги гледа.
Дали знаеш дека навивачката група Војводи дефилира низ центарот на Тетово , исто така си слават победи на клубот и репрезентацијата. (кажи ми кога последен пат македонски навивачи поминале низ Чаир ? , не заборавај во Тетово има 60.000 албанци , а во Чаир 36.000).
Објасни ми како е можно основните и средните училишта да бидат на албанска страна во Тетово , а инцидентите да бидат толку ретки ? Во Скопје е сосем поинаку , гледаш што се случува во Чаир или Аеродром.
Доста бе со овие глупости веќе еднаш.
Ај ќе те молам не трескај глупости... далеку од тоа дека во Тетово има 60. 000 албанци како што викаш ти, тоа е најголема глупост ... како што сите знаеме во градот Тетово без селата албанците и македонците се тука некаде ама поради тоа што има големи албански села во околината на Тетово и за тоа со помош на нивните гласови имате градоначалник албанец, што значи во град со 86.000 жители (сосе селата и градот Тетово) ако отприлика пола се македонци, навивачката група Војводи може слободно да дефилира каде сака ,Тетово е нивен град, Тетово е македонски град и македонците што живеат во него треба да се гордеат што се тетовчани, се боревме за Тетово пред 13 години и не дозволивме да успеат плановите на сепаратистичките и едентистички банди кои кукавички напаѓаа на станиците на полицијата, кукавички пукаа по мирното население без разлика дали е дете или возрасен дали е маж или жена и после тоа бегаа каде ќе стигнат,...поздрав до Тетовчани ...вистинските Тетовчани македонци и главата горе... а ти Дарданија или како ти беше никот, не заборавај дека не живееш во САП Косово или албанија па да кажуваш што смеат а што не смеат да прават македонците во својата држава и во своето родно место, позз и до тебе, ќе те поздравам оти не сум јас злобна особа ,сите што ја сакаат оваа држава и што ја чувствуваат како своја татковина нека повелат да живеат во неа, а сите што длабоко во своите мисли кројат планови да ја делат или да им наштетат на македонците кои претрпеле толку многу колку што албанците не постојат како народ, нека ја напуштат територијата на Р.Македонија и слободни се да одат каде сакат!