Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Она белото што се појавува под ноктите како недостаток на што се јавува?
Злобнице каде сии !?
Јас знам дека и недостаток на витамин Б може да доведе до ваква појава.:smir:

А

Ајсшутер

Гостин
Мала помош ако може увово ми крцка излеа иам вода,вчера на базент како да ја извадам ?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Мала помош ако може увово ми крцка излеа иам вода,вчера на базент како да ја извадам ?
застани на една нога, и сврти ја главата надолу со таа страна што ти крцка и почни да скокаш. или пак за другото на другата страна. тоа е тоа позз
п.с. ах да заборавив или кога ќе легнеш да спиеш стави го увото што ти крцка налепено на перницата и за 15сетина минути ке ти истече водата што ја имаш.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Еве неколку чудни симптоми со кои се расправам веќе подолго време:
недефинирана болка во грлото , некаде околу адамовото јаболко(се мислам да не е ларингот);кога голтам слушам /осеќам кликање во ушите, нееднаков притисок на високо или под вода, а имам и проблеми со вилицата особено во зглобовите кај ушите. Некој да не има дијагноза ? :kesa:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
:nerv::nerv::nerv::nerv:
Помош!
Како може да ми бие срево толку брзо и силно без никаков повод и причина се поначесто, веќе некогаш и од сон ме буди и ме гуши
?
ПС не пијам кофеински пијалоци.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Помош!
Како може да ми бие срево толку брзо и силно без никаков повод и причина се поначесто, веќе некогаш и од сон ме буди и ме гуши
?
уфф...јас колку што знам брзо биење на срцето укажува на тахикардија...:cry:најбоље ти да си отидеш на лекар...

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Помош!
?
Ако се случува почесто, а како што велиш дури и до сон те буди (освен ако си сонувала некој возбудлив сон), а тоа знаеме е фаза кога фунцијата на сите органи во организмот се намалува и едноставно кажано организмот одмара, би ти препорачал да одиш на доктор и едно ЕКГ да се направи.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Другарите купивме балон со хелиум за да се насмееме, и издишивме така цел убав балон хелиум и се насмеавме ептен:pos2::pos2:
Штетен ли е хелиумот по здравјето???:toe:

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Edno prasanje koj znae neka odgovoori.Pred edna nedela sestrami pocna da se nafrluva so modrinki malu da stisne na koe biloo mesto na kozata i izlaga modrinka a i izlagaat modrinki i sami od sebe na sto moze ova da bide simptom ako znae nekoj

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Edno prasanje koj znae neka odgovoori.Pred edna nedela sestrami pocna da se nafrluva so modrinki malu da stisne na koe biloo mesto na kozata i izlaga modrinka a i izlagaat modrinki i sami od sebe na sto moze ova da bide simptom ako znae nekoj
ova e mnogu opsti simptom i moze da neznaci totalno nisto ili pak sprotivnoto, i tokmu poradi toa sto e tolku nespecificen simptom, neka si trkne na lekar da i napravi eden celosen rutinski pregled i mala krvna slika.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
ova e mnogu opsti simptom i moze da neznaci totalno nisto ili pak sprotivnoto, i tokmu poradi toa sto e tolku nespecificen simptom, neka si trkne na lekar da i napravi eden celosen rutinski pregled i mala krvna slika.
Zabraev da pisem deka i izlegoja 1-2 pati kako crveni tockicinja kaj ramenata koi licat na puknati kapilari i uzasno ja cesaat moze ova e simptom na neso

D

Daftie

Гостин
Вчера пеев death metal(рикав и се дерев, за неупатените), како да си го смирам грлото?
Само не ми кажувајте да пијам чај или некои топли ствари!!

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Вчера пеев death metal(рикав и се дерев, за неупатените), како да си го смирам грлото?
Само не ми кажувајте да пијам чај или некои топли ствари!!
Ќе си купиш Strepsils или Септолете таблетки,а мед помага истотака.

V

[vladimir]

Гостин

Еј сестра ти уште утре нека иде на лекар и да си направи детална крвна слика да нечека многу, и се надевам дека ќе биде се во ред :salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom