Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не оспорува дека музиката од овие албуми подобро се доловува со помала публика. Смешно е што се форсира тоа „направи 6 концерти“, „продаде 6 концерти“ а најобичен бенд (не авторски, него тезгарски) викендашки собира пола од тие луѓе во скопска дискотека.

Е добро сега, тоа сигурно е од Авалон. Они се горди на нејзиниот успех, и сакаат да го нагласат во медуимите. Каролина сигурно не се јавила на некој новинар да рече „еее ај напиши дека направив 6 концерти„. Тоа е од Авалон, затоа и се менаџери и нескромно ја фафоризираат.
А за тоа со тезгарските бендови.. има разлика од публика до публика. Како што велеше еден мој професор „Уметноста не е за секого. Потребно е посебна сензитивност да се разбере„. Мојот став е следниот: Подобро да пеам пред 10 души кои ме вреднуваат, отколку пред 100 души на кои сум им минлив.

Ако викате дека од Аволон се горди на успехот (овие концерти) на Каролина, излага како мајка на кецаш у школо да вика „абе знаете, он е паметен ама само да седне да учи...али никако да го натерам“.

Каролина не е кецаш, она секогаш е со сите петки (во музиката). :) Значи се работи за константен успех.
Споредбава ја интерпретирав како критика за амбициозноста на Каролина во музичките води, и со тоа се согласувам.
Моменталната формула за успех со Авалон им е: собирај 10 добри песни две години, направи албум, концерти, и после пак чекај 2 години за нов албум. Тоа малку не ми се свиѓа за некој кој има голем потенцијал и професионално се бави со музика. Проблемот е што Каролина само пее, не ја бива за пишување текстови и не компонира, и затоа ќе си чека од други.

И мене а и на многумина не им се свиѓа тоа, ама ете така функционираат. Па и Селин Дион и Адел не вадат албум секоја година, а згора на тоа она работи во Македонија и на Балканот каде е тешко од музика да се живее.

Да, точно е дека Каролина не е доволно амбициозна и дека треба да биде малку поактивна,во однос на пишувањето сама песни мислам дека нема храброст да ги објави, аколку што знам нешто се обидува на својот клавир да искомпонира но мислам дека нема храброст тоа да го објави.А за она што велите дека треба да издава почесто песни не се согласувам,зашто како прво денес многу ретко може да се најде добра песна,подобро ништо отколку нешто колку да се има нешто ново.

Сакаш да кажеш битно се труди?! Трудот не е доволен. И јас може залудно да се трудам да бидам балерина ама ако не ме бива ќе се откажам.
Така и она. Ако досега нема објавено лично искомпонирана песна, тешко некој ден и да објави.

Не ми држи многу муабетот дека тешко се наоѓале добри песни денеска.
Самата она има неколку пати кажано дека не им се брзало, една песна си ја снимале полека, потоа друга и така, со други зборови, чекаат од небо да паднат песни наместо малку повеќе да се ангажираат. Па соработуваа со Мерлин, Бајага, Калиопи, Влатко Стефановски, Владо Јаневски, не е можно никој од овие да нема направено добри песни изминативе неколку години. Ако Авалон не плати добра песна за добри пари, нема кој друг кај нас.

Не ми држи многу муабетот дека тешко се наоѓале добри песни денеска.
Самата она има неколку пати кажано дека не им се брзало, една песна си ја снимале полека, потоа друга и така, со други зборови, чекаат од небо да паднат песни наместо малку повеќе да се ангажираат. Па соработуваа со Мерлин, Бајага, Калиопи, Влатко Стефановски, Владо Јаневски, не е можно никој од овие да нема направено добри песни изминативе неколку години. Ако Авалон не плати добра песна за добри пари, нема кој друг кај нас.
Кога се има талент и кога се прави песна од срце, од душа но не и да заработиш пари тогаш таа песна навистина ќе биде песна. Повеќето во денешно време па и Каролинчето има некои песни кои ги има направено колку да ја одржува на сцена што според мене воопшто не е океј тоа ако треба нека направи една песна во една година но да биде тоа песна од срце. Јас незнам и не сум сигурен дека Каролина има навистина сопствен текст напишано или пак компонирано музика но сепак како пејачка би требала да има барем малку вкус тоа да го стори...

Баш мислам дека Каролина нема направено песни колку да ја одржуваат. Секоја си обележила едно време, како што и она самата кажува дека денес не би пеела песни како што пеела порано, но факт е дека Љубов под облаците и Хипокрит беа хитови пред 11 години (мислам дека за овие песни мислеа).
Можеби има неколку песни кои не станаа хитови како Као мало воде, Кад ми небо буде дом, Кад те нема, Сирена, Сама, Од небо до дно, кои стоеја на албумите само онака но тие песни не ни беа форсирани од Авалон а истовремено беа по една две такви на албум и толку.

И зошто се избришани многу настапи од Каролина на Јутјуб? Тоа овој Александар ги брише? Од каде нему право за тоа? Само он си става видеа :tapp:

Баш мислам дека Каролина нема направено песни колку да ја одржуваат. Секоја си обележила едно време, како што и она самата кажува дека денес не би пеела песни како што пеела порано, но факт е дека Љубов под облаците и Хипокрит беа хитови пред 11 години (мислам дека за овие песни мислеа).
Можеби има неколку песни кои не станаа хитови како Као мало воде, Кад ми небо буде дом, Кад те нема, Сирена, Сама, Од небо до дно, кои стоеја на албумите само онака но тие песни не ни беа форсирани од Авалон а истовремено беа по една две такви на албум и толку.

И зошто се избришани многу настапи од Каролина на Јутјуб? Тоа овој Александар ги брише? Од каде нему право за тоа? Само он си става видеа :tapp:
Видеата може да ги тргне и јутјуб поради тоа што нема авторски права за материјалот кој е прикачен така да не го обвинувај него :)

А како може да стојат видеата на сите други пејачи од цел свет, само нејзините да бидат тргани? И тоа доста битни видеа, пример нејзиниот прв настап на Макфест, настапите на детските музички фестивали, потоа Скопски, па Макфест и така натака.

Инаку очигледно Две лири е најголемиот хит од овој албум, не само што има најмногу прегледи на јутјуб, туку едноставно народот најмногу ја засака оваа песна.

Колку не ја сакавме Две лири во почетокот, а се испостави дека тоа е најголемиот хит на албумот, веројатно и еден од нејзините најголеми хитови.

Точно е дека малку ми се намали одбивноста кон тие високи тонови, но мислењето во целост не ми е сменето. И не ми е најомилена оваа песна, и нема да ми биде. Ама ете има луѓе кои повеќе ја сакаат - посебно наставниците по музичко задолжени за музичкиот дел на патронатот на училиштето (y)[DOUBLEPOST=1396989578][/DOUBLEPOST]
1609825_692022967505508_639577359029492935_n.jpg

Колку не ја сакавме Две лири во почетокот, а се испостави дека тоа е најголемиот хит на албумот, веројатно и еден од нејзините најголеми хитови.
Јас само да те поправам, јас навивав за песната уште од прво слушање.:pipi::icon_mrgr:
Еве да се самоцитирам:
Мене па ептен ми го прави меракот!
Инаку, пак да кажам, денес цел ден ја слушам “Две лири“ и навистина не знам зошто толку не ви се допаѓа. Песната уште на прво слушање ме освои, а денес цел ден се ежам кога ја слушам. Каков прекрасен текст, музика, се...

Дури, еве баш ми текна дека во однос на текстот, песнава ми е женска верзија на Свирајте ми Јесен стиже дуњо моја од Балашевиќ, односно тематиката на песната е иста, само што едната ја пее машко, другата женско. Прекрасно нешто...

Ако не сте ја чуле пуштете ја, ќе видите за што ви зборувам.
:icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Уште од првото слушање се маѓепсав од песната, скоро нема ден без да си ја пуштам.
Совршена!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom