Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Препорака некој за книги од типот на „Пиреј“ ? т.е романи во кои се раскажува за втората светска војна
благодарам

Препорака некој за книги од типот на „Пиреј“ ? т.е романи во кои се раскажува за втората светска војна
благодарам

Уф, ај ѕирни ја 22 Britannia Road. Станува збор за брачен пар и за последиците кои ќе ги има WWII врз него.

Предлог од 3 до 5 најдобри Криминалистички книги, што ке ме терат да ја читам се повеќе и повеќе (без Агата Кристи) фала :))

Предлог од 3 до 5 најдобри Криминалистички книги, што ке ме терат да ја читам се повеќе и повеќе (без Агата Кристи) фала :))

Gone girl
Before I go to sleep
The pact
Still missing
A cry in the night

Донато Каризи - „Шепнувачот“, „Владетел без сенка“(ова е продолжение на Шепнувачот) и „Ловци на души“.
О Б А В Е З Н О квалитетен европски италијански трилер

Донато Каризи - „Шепнувачот“, „Владетел без сенка“(ова е продолжение на Шепнувачот) и „Ловци на души“.
О Б А В Е З Н О квалитетен европски италијански трилер

Продолжение на „Шепнувачот“?? :pipi: Каде ја има? И на кој јазик е преведена?

Продолжение на „Шепнувачот“?? :pipi: Каде ја има? И на кој јазик е преведена?
оу јес, јас вчера ја завршив, книгата е оргазам!

Матица - македонски. Многу добро е преведена, искрено без изненаден од добриот превод поради тоа што имав можност да разгледам дел од англиското издание електронски. :)

Може да ми препорачате некои современи романи со љубовна содржина, или пак вистинска драма,историска, така нешто... ?

Може да ми препорачате некои современи романи со љубовна содржина, или пак вистинска драма,историска, така нешто... ?
Се` од Николас Спаркс, Трејси Шевалие, Дебора Могах, Даниела Стил.

Се` од Николас Спаркс, Трејси Шевалие, Дебора Могах, Даниела Стил.

Јас го разбрав членот дека бара вистински приказни, значи според настани кои навистина се случиле. Ако е така, тогаш ниеден од овие четворица.

Можеш да ги прочиташ Белата светлина во Париз и Сите соништа на светот од Тереза Ревај, тоа се два дела. Тука ќе најдеш скоро се од горе наведеното.

Дефинитивно „Алхемичарот“ од Пауло и серијалите “Игрите на гладните„ и “Хари Потер„.

Последно уредено:
Јас го разбрав членот дека бара вистински приказни, значи според настани кои навистина се случиле. Ако е така, тогаш ниеден од овие четворица.
Абе или-или си е работата. Ете ако бара од вистинит случај може и Жед за живот од Ирвинг Стоун (за Ван Гог) или па Самарканд од Амин Малуф. Нешто попротагонистички се книгите на Зафон трилогијата за возрасни. Ама може и онаа за млади, само не е нешто посебно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom