Toп 10 омилени песни

P

parvati

Гостин
Дечки сфака чаз за Dead Can Dance(y)

Meне су ми одприлике овија, без некој посебан редослед
  • Jimi Hendrix - Highway Chile
  • Dire Straits - Sultans Of Swing
  • Duran Duran - Save a Prayer
  • Led Zeppelin - When The Levee Breaks
  • Pink Floyd - Shine on You Crazy Diamond
  • Jimi Hendix - Third Stone From The Sun
  • Coldplay - God Put A Smile Upon Your Face
  • The Verve - Love Is Noise
  • Hair - Let The Sunshine In
  • Jimi Hendrix - All Along the Watchtower
Mоже некој бонус нели?
  • Shpongle - Dorset perception
  • Gramatik - The Culture
  • Dead Can Dance - Song of the stars
  • The Prodigy - Narayan
  • Orbital - Doctor?
  • Shpongle - I Am You ( на овуј траку ми се ежиф јајца како розе набубрено пиче на суво слн'це и испуца ми некој капилар у око мислиш ке ми капне слуза како на некое плачидунде )

Последно уредено од модератор:
M

.:makedonec:.

Гостин
Е ова се мојте ТОП 10 ! :D

1.Мизар - Почесна Стрелба - http://youtu.be/VtXkgJJbWoY (y)
2.DJ Rui Da Silva - Touch me - http://youtu.be/xFjaKstM2N8
3.Shakedown - At Night - http://youtu.be/S7G1ysXAFiE
4.Moby - Flower - http://youtu.be/G-QRSr3Oo_A
5.Bueno Clinic - Just a Deal - http://youtu.be/REYjS9tMtes
6.String Forces - Каде Бегаш - http://youtu.be/7-_zpQk8jtg
7.ATB - Ecstasy - http://youtu.be/1bVYgYW6410
8.Delirium - Silence ft. Sarah McLachlan - http://youtu.be/kEvE_04x-xI
9.Ice Cube - Gangsta Rap made me do it - http://youtu.be/PxSjshIBNh4
10.Dire Straits - Brothers In arms - http://youtu.be/jhdFe3evXpk (ме потсетува на војничките денови, убавите моменти кои не се забораваат, поздрав до браќата по оружје) :D (y)

P.S - Се надевам ќе ви се допаднат ... инаку имам уште доста песни што може ќе биле во ТОП 10, ама не успеав да се сетам на нив, ... има од секој вид музика по нешто ,позз (y)

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Топ 10 my ass, премалку се:D Редослед имат снемано, па листата би изгледала вака:
- Tool - Lateralus
- The Doors - Not to touch the earth
- Led Zeppelin - Dazed and confused
- Jimi Hendrix - Born under a bad sign
- The Doors - Break on through
- Pantera - Cowboys from hell
- The Sex Pistols - Anarchy in the UK
- Massive Attack - Inertia creeps
- Alice in Chains - Man in the box
- Tool - Parabola
Бонус:
- The Kings if Frog Island - Psychomania
- NIN - Closer
- Nirvana - In Bloom
- The Prodigy - Firestarter
- The Chemical Brothers - Dig your own hole

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Морам уште неколку еј...морам!!! ме потсети Shakti, лелееејјј каква нумера е Intertia Creeps! невероватно!

Jimmie Hendrix - All Along The Watchtower

Dead Can Dance - American Dream

Massive Attack - Angel

Creedence Clearwater Revival - Have You Ever Seen The Rain

Led - Zeppelin - I Can't Quit You Baby

Z

zmej gorjanin

Гостин
Нека биде топ 11(12 :)) без редослед
Erik Satie - Gnossienne No. 1 & 3
Low - Lullaby
Lisa Gerrard - Come Tenderness
Dead Can Dance - Dreams made flesh
BRIAN ENO - PROPHECY THEME
Ulver - Eos
nils peter molvaer - leaps and bounds
Fleet Foxes - Meadowlarks
Of The Wand And The Moon - My Devotion Will Never Fade
Of The Wand And The Moon-Absence
било што од Bohren & Der Club Of Gore

бонус
Ostara - Proud black Templar
Darkwood - At the Stake
Suspiria - Goblin
Thievery Corporation - Facing East
Anastasia - Funeral Theme
Masked Ball (Eyes Wide Shut) Played Backwards
Brian Eno - In Dark Trees
:drk:

Се од ова погоре може на погреб да ми свири.
И јас сум за допуна пошто нема да бидам комплетен. Со песнава бев опседнат со месеци

The Smiths - Asleep

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Пред три дена ја видов темава. Едно стопати помислив на неа, трудејќи се да ја составам мојата листа од 10 омилени песни, и еве сега официјално се откажувам. Невозможно е.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Дечки сфака чаз за Dead Can Dance(y)

Meне су ми одприлике овија, без некој посебан редослед
  • Jimi Hendrix - Highway Chile
  • Dire Straits - Sultans Of Swing
  • Duran Duran - Save a Prayer
  • Led Zeppelin - When The Levee Breaks
  • Pink Floyd - Shine on You Crazy Diamond
  • Jimi Hendix - Third Stone From The Sun
  • Coldplay - God Put A Smile Upon Your Face
  • The Verve - Love Is Noise
  • Hair - Let The Sunshine In
  • Jimi Hendrix - All Along the Watchtower
Mоже некој бонус нели?
  • Shpongle - Dorset perception
  • Gramatik - The Culture
  • Dead Can Dance - Song of the stars
  • The Prodigy - Narayan
  • Orbital - Doctor?
  • Shpongle - I Am You ( на овуј траку ми се ежиф јајца како розе набубрено пиче на суво слн'це и испуца ми некој капилар у око мислиш ке ми капне слуза како на некое плачидунде )
изборот ти е одличен, али ќе ти дадам замерка за црниот болд. тие најде да ги вметнаеш со останатите великани. :confused:
а за црвениот болд, што велиш за ова?
некако појако, поинтензивно ми е доживувањето со оргиналот на дилан.

P

parvati

Гостин
изборот ти е одличен, али ќе ти дадам замерка за црниот болд. тие најде да ги вметнаеш со останатите великани. :confused:
а за црвениот болд, што велиш за ова?
некако појако, поинтензивно ми е доживувањето со оргиналот на дилан.
Тија болдирани останале од порано, не сам толко бунтовник кд е у питање музика, посебно рок
Слушам и лагано : D Пушту сфе на слоумоушн haha Слажам се сс тебе дека штрчиф над сфи тија олдајмери, ама тк у момент викам ке пишу тој, поблиско до обичнога слушатела : ) Ептен да не иду у крајности кд е у питање сс омилени траке од чудни стилови : ) Aли ипак сфиѓа ми се Галактика ск што ми иду у момент. Како и да е сфе си е на место : ) И мое и тфое
Поздраф од мене, Нездраф haha еве нешто лудо, психоделично рокче, чујни си
Tame Impala - Elephant

А

Антоние

Гостин
Рок едишн

Neutral Milk Hotel - Two Headed Boy
Between the buried and me - Sun of Nothing
Velvet Underground - Sister Ray
Jethro Tull - Aqualung
Mastodon - The Czar
Radiohead - The Tourist
Faust - Why don't you eat Carrots
Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane over the sea
Can - Mushroom
Mike Oldfield - Tubular Bells
King Crimson - In the court of the crimson king
Godspeed You Black Emperor! - Storm
Jethro Tull - Bourée

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Долгоочекуваната моја топ 10 листа у која вложив сериозен труд на градење и конечно по два месеци успеав да ја составам. Почнувам од 10то па нагоре, секоја ќе има по некој стих кој ќе биде ептен тешко да го издвојам од толку добри текстови али ќе пробам, so sit back & enjoy...

10. Шабан Шаулич - Краљице Срца Мога - Песна испеана со многу јака емоција, пригодна за повеќе намени и еден совршен баланс од оптимизам и песимизам, у секој момент може да ја пуштиш, без разлика дали сакаш да се орасположиш или ако си у мал rage mode.

- Верни слуга што те моли, заробљеник... што те воли. Ти краљице... моооогааа срцаа!

9. Eminem - Lose Yourself - Речиси секој човек (почесто тие што се околу мојата генерација барем) прошле низ една раперска фаза, без разлика дали траела некој месец или некоја година. Мојава траеше бајаги, ама апла бајаги, цело основно и почетокот на средно, па после станав шабанар. Како и да е, ова е првата песна со која се "нафатив" на рапот, замислете ме ко мало детенце од прво одделение како си ја пуштам песнава на касета на системот. Значи колку треба да е добра песнава, за јас како неопитно мало детенце толку да се напалам на неа, и сега кога знам дека истата таа песна се смета за можеби најлегендарното и најхардкор нешто произлезено на музичката индустрија у 21ви век, факт што дури и оние кои не слушаат рап не го негираат.

- Success is my only motherfucking option, failure's not!

8. IN VIVO & Djomla KS feat. MARCONi - Meni je dobro - Долго време барав ваква песна, песна која може у секој момент да ме орасположи. Текстов вришти од позитивност, музиката е јака и самиот амбиент кој ти го пренесува кога ќе ја слушнеш те тера да се сетиш на сите оние позитивни работи у животот, работите кои се памтат и за кои вреди да се живее. Дечкиве Ин Виво откако ја напраија "Моје Лето" стварно стануваат се подобри и подобри, вистинска сензација на балканов. Џомла исто така праи многу јаки хитчиња, и прашање на време е кога ќе се пробие повисоко и ќе стане попопуларен. За стихови, само воведните ќе ги оставам.

- У свету је постојало царство, у њему је царовало другарство. Сваки дан се питам зашто, људи мењају другарство за богатство.

7. Тоше - По тебе - Не може Тоше да не биде на листава. Човекот кој покажа што значи да си човек, макар и во мала земја како нашава, дека секогаш човечките дела секој ги памти и дека со комбинирање малку талент и малку труд можеш да инспирираш многу луѓе. Но песнава е стварно убава, иако он сите песни си ги пее со полна емоција, оваа е песната која ми е најомилена од него, која јас си ја пеам со целосна емоција. Секој збор е на совршено место и текстот автоматски станува одлично склопен, а и веселото музиче у позадина те тера да се насмееш и само лево-десно да мрдаш со главата ко дебилче :D

- Со тебе под еден чадор да се стиснам, да сум среќен иако на пола киснам.

6. Синан Сакич - Минут, два - Можеби најнегативна од овие, али како и сите други, предизвикува многу моќна емоција. Секој кој имал некое силно чувство према некоја девојка која не е веќе со него одма ќе си ја поврзе песнава со таа емоција. Одма чим слушнам како почнува, автоматски затварам очи и прекинувам секаква друга активност која ја правам дур не ја ислушам песнава. Дур го пишувам ова сфаќам колку заслужува да стане попопуларна и колку што може повеќе луѓе да ја ислушаат, верувам дека со 3 минути и 24 секунди гасење на стереотипите за ваквата музика, секој ќе осети нешто многу моќно.

- Само један трен, Боже, значи ми, као године крај друге.

5. Саша Ковачевич - Браним - Секако, човекот кој неговите фанови најмногу го сакаат, и човекот кој некои ич не го сакаат, според мене чисто пошто си е популарен и напраи бум на сцената, се појави од нигде и со секој нов сингл покажува за колку квалитетен пејач станува збор, а некои имаат таква социопатска склоност да не ги сакаат тие луѓе и од старт да го отпишат. Секоја нова песна му е подобра од претходната, нема да бидам изненаден ако следниот сингл му е подобар и од овој. Прилично сум убеден дека човеков ако почне да ги прави истите ствари кои ги правеше Тоше, може лесно да стане исто почитуван и популарен како него. У секој случај го има гласот, и за мене тој е најдобриот пејач на Балканов моментално, без никакви дилеми.

- Ја падам... и устајем због нас. Ја правдам теби све у задњи час. Ја праштам... и то што грешна си. И не мирим се с'тим, да ниси, више, ниси моја ти.

4. Недељко Бајич Баја - Од Љубави Јаче - Баја многу го поштувам, у секоја песна се одликува со неговиот посебен стил. Али песнава нема да ја објаснувам многу. Има некој посебен ефект и со сигурност тврдам дека девојката на која ќе ја посветам песнава, ќе биде девојката која ќе ја оженам! Морам целиот рефрен да го ставам.

- Позови ме у поноч, зови ме у зору, добро знаш да никад не спавам. И када сам у гужви, заузет у служби, за тебе сам ту да поправим дан! И када ти се плаче, пожели ме још јаче, знам где праве најбоље колаче. То није љубав... то је од љубави јаче.

3. Ацо Пејович - Макар Задњи Пут - Ако од некоја песна сум се наежил, тоа е оваа. Песната во целост е фантастична, али почетокот... текстот на почетокот, се до рефренот. Кога од таква позитивност со само два стиха ќе те спушти, ќе те УДРИ на земја. Не може, не проаѓа ниеднаш да не ја ислушам, а да не ме наежи тој дел. Ако мене такво нешто ми предизвикува, ова не може да не влезе во топ 10, дефинитивно најдобрата од ваквиот жанр.

- Подижем ти вео и нежно те љубим. Ко анџео бели насмејана ти си. И онда у зноју из тог СНА се будим. Схватам да одавно више моја ниси...

2. Simple Plan ft. Sean Paul - Summer Paradise - Мало изненадување тука, летно хитче кое можеби за некои беше моментално, али мене ми остана "врежано". Значи не е можно како песнава излезе пред 2-3 години, а ја секад кога ја слушам се осеќам како пак за првпат да ја откривам. Поседува веселост, авантуристичка желба, верување во "таа" девојка за која и покрај некои препреки ќе дадеш се од себе да се избориш за неа, се тоа додека мислиш на заминување на некое безгрижно место кај што секој проблем го оставаш назад, и само се препушташ на задоволствата кои ги нуди животот, со луѓе кои сакаат да го споделат тоа со тебе. И сфаќаш како, ако секој ден ти е таков, животот би бил нешто кое секој би го ценел секоја секунда што има можност да живее во полн здив.

- 'Cause I remember every sunset. I remember every word you said. We were never gonna say goodbye. Sing la-la-ta-ta-ta...

1. Елитни Одреди ft. Aнабела & DJ Shone - Е, е, е тука сум веќе speechless. Не сум сигурен каков коментар да дадам. Песнава ми е рингтон од моментот кога искочи, пред 3 години, со неколку краткотрајни прекини. Замислете, ја слушам секој ден кога ми ѕвони телефонот и с од скурчено ми нема. Настапуваат најдоброто дуо на балканот, една од најдобрите и најубавите пејачки направена само за вакви балкански хитови, и дефинитивно најдобриот ди-џеј на балканот, а најдоброто од се, песната е за најдобриот град во кој некогаш сум бил, а тоа е едниот и единствеиот - БЕОГРАД! Грев е кога ја слушам ако не ја мавнам до даска. Моментално ја слушам и пак сум АААААААААААААААААААА !!! PSYCHED до даска и никад нема да ми здосади ова, ни грам ми се нема спуштено возбудата од првиот пат кога ја пуштив, па се до овој момент. И не ви оставам стих. Слушајте ја и знајте на која песна највише се дивам.

Знам дека тешко да има некој кој ќе се сложи со изборов на песниве, али што е тука е, мене ова ми се песниве кои со сето срце си ги сакам, па се надевам ви се свиѓаше :)

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.256
10. Marchelo - Suze
Песна против омразата, песна од Србин и Босанец кои сметаат дека треба да се стави крај на омразата и војните и дека доволно млади животи загинаа и мајки останаа зацрнени, заради нечии идеали

Zbog laznog rodoljublja
vrsnjaci su ginuli, a nisu ni krivi
o Boze, ja priznajem, ja sam picka, ja volim da zivim

i kunem se Bogom
vala nema tog ideala
vrednog mog jedinog zivota
9. Mos Def - Travellin Man
Memories don't live like people do-o
Baby don't forget me, I'm a travellin' man
Movin through places, space and time
Gotta lotta things i got to do
GOD willin' I'm comin back to you

8. Rns - Zivotot e ubav
Песнава ми е животна мотивација, да продолжам, да не се предадам. И кога ми е најтешко, да стегнам заби, да фокусирам умот позитивно, и да останам со надеж за подобро утре. Омилена мкд рап песна, иако може Страјк, Блажеј, СВП или Мост Вонтед, Чиста и САФ се по хц ии имаат подобри парчиња, мене оваа ми е највише при срце :love:

Колку и да сме тажни денес, утре ќе се смееме. Колку и да е мал светов е добро место за живеење, колку и да сум немоќен би правел чуда, колку и да е тежок животот е убав :)

7. Immortal Technique - The Poverty Of Philosophy
Отвара очи песнава :cuc:

They're always gonna look at you as nothing but a little monkey. I'd rather be proud of what I am, rather than desperately trying to be something I'm really not, just to fit in.

In fact, I have more in common with most working and middle-class white people than I do with most rich black and Latino people. As much as racism bleeds America, we need to understand that classism is the real issue. Many of us are in the same boat and it's sinking, while these bougie Mother-Fuckers ride on a luxury liner
6. Gang Starr - Work
Најдобра инструменталка, просто In love сум со инструменталката
5. Marchelo - Pismo Bratu
Уште едно ремек дело на Марчело за брат му кој ги разделила војната

granice nisu nista drugo
do linija u atlasu
al' jesu stvarne onda kad idu
od srca ka srcu

4. 2pac - Keep ya head up
Една од песните што секој би можел да ја слуша и да му се допадне иако е рап

You know it makes me unhappy
When brothas make babies, and leave a young mother to be a pappy
And since we all came from a woman
Got our name from a woman and our game from a woman
I wonder why we take from our women
Why we rape our women, do we hate our women?
I think it's time to kill for our women
Time to heal our women, be real to our women
And if we don't we'll have a race of babies
That will hate the ladies, that make the babies
And since a man can't make one
He has no right to tell a woman when and where to create one
So will the real men get up
I know you're fed up ladies, but you gotta keep your head up

3. 2pac- Life goes on
How many brothas fell victim to tha streetz
Rest in peace young nigga, there's a Heaven for a 'G'
be a lie, If I told ya that I never thought of death
my niggas, we tha last ones left
but life goes on.....

2. Biggie Smalls - Suicidal Thoughts
All my life I been considered as the worst
Lyin' to my mother, even stealin' out her purse
Crime after crime, from drugs to extortion
I know my mother wished she got a fuckin' abortion

Многу голем човек е Биги, оваа ми е најтажна и најдобра од него, и Juicy може требаше да ја стаам ама касно ми текна :D
1. John Lennon - Imagine
Песна што би можела да го промени светот на подобро. Единствена песна што не е рап од листава и еве 1 место е :)

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

Последно уредено:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Јас уште не можам да ги дефинирам моите топ 10. Не знам колку време веќе се мислам. Ах Турви,Турви, што ми направи...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Јас уште не можам да ги дефинирам моите топ 10. Не знам колку време веќе се мислам. Ах Турви,Турви, што ми направи...
ќути, јас успеав да ја стеснам до 176 песни, кај и да е во овој век ќе ме биде. а колку за инфо, почнав од 720+ ....................... :P

Kajgana Shop

На врв Bottom