Даниел Кајмакоски

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Знам дека едвај чекаше некој да го искоментира ова.
Чисто за споредба еве, Susan Boyle победи на многу поголемо шоу од ова никаквово ама ете некаде прочитав бара било каква работа за да закрпи крај со крај. Добро сега, ако се земе во предвид дека Даниел е каде каде помлад од неа, ама тоа е таа реалност нема шанси да успееш од вакви шоуа. Ај еве, се надевам ќе зрешам со нашиот Даниел.

btw. Јас никаде не реков дека е срамно тоа што го работи.
Што сака нека работи, мене тоа не ме засега.
Друга ми беше поентата.

Чисто за споредба еве, Susan Boyle победи на многу поголемо шоу од ова никаквово ама ете некаде прочитав бара било каква работа за да закрпи крај со крај. Добро сега, ако се земе во предвид дека Даниел е каде каде помлад од неа, ама тоа е таа реалност нема шанси да успееш од вакви шоуа. Ај еве, се надевам ќе зрешам со нашиот Даниел.

Друга ми беше поентата.
Во ред, затоа и реков, се може да се случи, но не мора мешањето малтер во секоја можна тема да се споменува и тоа баш така со потценување.
Ако ништо друго, си го живеел својот сон неколку месеци. И тоа е нешто.
А верувам дека ќе има кариера, ако ништо друго барем во Македонија, со оглед на фактот дека има највеќе талент од сите досегашни наши учесници во вакви шоу-а...

Битно е сега ,како што реков за Даниел претходно , РЕДОВНО да вади песни и постојано да биде во темпо на правење на музика ..... како ќе го извади, навистина не знам , голем проблем се продукциите во Македонија кои се да речеме пасивни ..... единствен излез е гледам ,да го земе под закрила МТВ (Македонска телевизија) зошто сега баш почнаа полека пополека да земаат пејачи под нивно закрило .... Тамара,Тијана,Ламбе,Кристина Арнаудова .... можеби Даниел е следен ?! кој знае :) ..... ako можат Романците со електронската музика и светскиот тренд Romanian Popcorn , зошто да не и Македонија да не успее ... а сите услови ги имаме .... Компјутери,Интернет,Јутуб,програми,гласови ...... Само треба мочана организација ..... и дисциплина кичме .... :icon_lol:

зошто да не и Македонија да не успее ... а сите услови ги имаме .... Компјутери,Интернет,Јутуб,програми,гласови ...... Само треба мочана организација ..... и дисциплина кичме .... :icon_lol:

Па само ова ни фали, не само во музика, туку и во речиси сите аспекти во општеството.
Најбитното од се, ние никогаш го немаме.

Па само ова ни фали, не само во музика, туку и во речиси сите аспекти во општеството.
Најбитното од се, ние никогаш го немаме.
апсолутно се согласувам , браво , баш така е ... само организација .... и ќе има успех ....проблемот е кај нас е што сеуште се работи по стар систем и менталитет .... треба реформа(промени во организацијата),модернизирање кажано и мењавање полека на менталитетот ..... Германецот колку и беше газен после 2ра војна ама не се предаде .... само дисциплина .... продолжува исправен ..... :)

Да не бидам погрешно сфатена, дечкото пее добро, ама го нема оној икс фактор и победи заради непознати причини, исто како што другите изгубија.
Освен првиот настап имам чувство како да имитира некој, како да се прави нешто што не е...
Да, тешкото допрва доаѓа. Тоа е како кога ќе добиеш петка и треба „само“ да ја задржиш.

Сајмон Коуел, ти си?

Друга ми беше поентата.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::ROFLMAO:

Susan Boyle ептен тешко се снаоѓа во животот со само 22 милјони фунти и 19 милјони продадени албуми.

Браво за Даниел си го има талентот.!Една ѕвезда умре,нова ни се роди.

Нека бега од оваа вукојебина и нека си работи во Србија, оти тука ние сме нација шо не цениме оригинална музика, туку ефтин шунд и кичерај(по претпоставка да не му е целта ова да го работи). Ако го подземи Жељко и да му ја захефта кариерата тро од тро арно, ако не црно му се пишува....Тој и понатаму нека си биди Македонец, и нека одржува концерти и нека си живее тука. Но спасот му го гледам само преку друга држава, на поголем простор да делува, инаку ќе излити за година дена ако се фокусира строго тука.
Не се разбирам многу,али шундот и кичот мислам дека од Шумадија излезе.Лепа Брена и остали шунд поп какви ли не шундови.

Не се разбирам многу,али шундот и кичот мислам дека од Шумадија излезе.Лепа Брена и остали шунд поп какви ли не шундови.
Не е битно од кај излегол, битно е сега кај влегува и кај поминува. Плус кај нас е привремен...поминува-заминува, секој со своите 5 мин слава.

За каков шунд и кич зборите? па има ли поголем шунд, кич, мизерија од овие "реалити серии" ? еден куп глорихантерки, педерчиња - копи пејст сценариа, лажни емоции, глумици - глумци, вештачки ѕвезди, преценети "таленти" размазени тинејџери итн. Па еден Пинк е премија за овие.

Најлошото нешто што му се случило на човештвото во последниве години, со гаранција.

За каков шунд и кич зборите? па има ли поголем шунд, кич, мизерија од овие "реалити серии" ? еден куп глорихантерки, педерчиња - копи пејст сценариа, лажни емоции, глумици - глумци, вештачки ѕвезди, преценети "таленти" размазени тинејџери итн. Па еден Пинк е премија за овие.

Најлошото нешто што му се случило на човештвото во последниве години, со гаранција.
Нема. Во неколку наврати во самата тема истото го пишав во неколку коментари. НО, кога веќе победи чоеков и ако има обид за градење кариера, кажав мислење како би му се исплатило да почни, со цел ете да се задржи подолго време. Орото го почнал, сега ќе го игра, па целта му е да не се пушти дури можи. :)

Додека траеше икс фактор посебно оние последни денови кога се гледаше дека ќе победи сите кајмаковски, кајмаковски, јас тогаш реков а вие сите кои гласавте со парите за кајмаковски да победи, истите тие пари да ги дадевте на деца кои молат за живот најголемата работа ќе ја завршевте во животот. Тоа е нешто што мене воопшто не ми се допаѓа бидејќи да се даваат пари за некој кој сега едноставно ќе си ја гледа својата работа и плус тоа ќе се прави ѕвезда што искрено според мене воопшто не е ѕвезда бидејќи тој станал ѕвезда со туѓи пари како и што е обично за балканов посебно за Македонија и Србија каде што ако имаш некој кој ќе те спонзорира ќе бидеш пејач ипол. Даниел според мене се занесува премногу, очигледно "славата" го има удрено во мозок, доста копира некои работи кои мислам дека не е океј да ги кажам но сепак јас никогаш не сум посакал да земам да го слушам затоа што ми е убаво туку имам еднаш седнато разгледав повеќе видеа каде што пее и воопшто не ми се допаѓа, за кафана не викам не ќе го биде да кршат чаши на него. Што да кажам во македонија секогаш се цени она што не би требало отколку она што навистина треба да се цени никогаш не се ценело така испадна и со Даниел дечкото го бива за нешто онака пеење но за сериозно нешто да направи не е тој роден за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom