- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Се работи ли во сабота? Гледам нивните другари Џонсон Контролс почнаа задолжително да работат во сабота а недела само прва смена. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па не баш. Другарка ми е три месеца веќе таму, последниве три - четири викенда е слободна, не е на работа. До сега само еднаш беше на работа во недела и тоа само 4ч, наводно имале премногу работа па да стигнат.Се работи ли во сабота? Гледам нивните другари Џонсон Контролс почнаа задолжително да работат во сабота а недела само прва смена.![]()
Pa so istive finti i izgovori bea i jonson se vide do kade stasaa. Prvo novite ne rabotea za vikend znam po eden drugar, potoa ajde sabota za pogolema plata imalo nesto rabota, a sega e zadolzitelno i dnevnicata e ista kako sekoj den. Pa pocnaa vo nedela demek 1600 ama nisto vika mene platata mi e ista. Pred eden mesec na site pomalku 2000 den. Bas ke vidime ovie vasite kako ke prodolzat.Па не баш. Другарка ми е три месеца веќе таму, последниве три - четири викенда е слободна, не е на работа. До сега само еднаш беше на работа во недела и тоа само 4ч, наводно имале премногу работа па да стигнат.
Иначе според договорот не им е задолжително да одат и за викенд на работа.
Ќе видиме, не знам. За сега океј се. Вчера читав на нет, 50тина работници од Велес не заминале втора смена, пошто немало место во автобусот. Имало околу 100тина работници што требало да одат со еден автобус и пола од нив останале.Pa so istive finti i izgovori bea i jonson se vide do kade stasaa. Prvo novite ne rabotea za vikend znam po eden drugar, potoa ajde sabota za pogolema plata imalo nesto rabota, a sega e zadolzitelno i dnevnicata e ista kako sekoj den. Pa pocnaa vo nedela demek 1600 ama nisto vika mene platata mi e ista. Pred eden mesec na site pomalku 2000 den. Bas ke vidime ovie vasite kako ke prodolzat.![]()
Ќе има хејтање затоа што не го почитуваат договорот да не се работи за викенд, а гледаме почнале.гледам многу хејтање за плата и за работа, не за друго, туку кај нас секојдневно дека се отвораат по 20к-30к работни места па ќе плукаме по дрекслмаер
јас знам дека е тешка состојбава во Македонија и тоа не е од вчера, ама дајте еднаш да бидеме самокритични, колку вредни работници имаме, деца шо фазла од кутија цигари немаат кренато се жалат дека стоеле цел ден, колку пари се потрошени на кабли шо се згрешени, колку пари се дадени за обуки и прегледи на луѓе шо си заминуваат по еден месец поради ниска плата а претходно се нафанале на таа
најлесно е да се хејта, најтешко е да се признае грешка кај себе
види,не да е за машала,ама условите на пазарот на трудот се тие - платата е реална,фабриките џонсон,дрекслер,кромберг(сите од сличен тип) се полнат со работници и нон стоп има нови апликации за работа...........Ќе има хејтање затоа што не го почитуваат договорот да не се работи за викенд, а гледаме почнале.
А затоа што грешеле не се виновни вработените, туку требало да имаат пракса а не ги собраа да не кажам од улица и ги вработија.
Не може секој да е експерт за таа работа. Се тоа им е скратено од платата, реално треба да земаат над 350 евра како во Скопје, а земаат над 150 евра.![]()
другар не викам јас дека се сјајни, не ми се роднини за да ги бранамЌе има хејтање затоа што не го почитуваат договорот да не се работи за викенд, а гледаме почнале.
А затоа што грешеле не се виновни вработените, туку требало да имаат пракса а не ги собраа да не кажам од улица и ги вработија.
Не може секој да е експерт за таа работа. Се тоа им е скратено од платата, реално треба да земаат над 350 евра како во Скопје, а земаат над 150 евра.![]()
Другарка ми зема 11 000 и нешто за минатиов месец со две раб. саботи и една недела (4ч само).Овие што почнаа со 8.000 им ги качија платите?