Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки пред некое време нарачав две различни пратки од Алиекспрес, и на едната ми го дава следново:
2014-03-26 00:00, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Сакам да знам што би требало да значи ова?

Значи - Информација примена (ова не е доказ за физички прием на наведениот регистриран артикл)

Дечки што да правам, уште го нема поштарот ... :/ Се нервирам што тука во битола е пратката а неможам да ја земам :( ..

Дечки што да правам, уште го нема поштарот ... :/ Се нервирам што тука во битола е пратката а неможам да ја земам :( ..
Како неможе да си ја земеш пратката?Известие имаш?
Може и без известие да си ја подигнеш пратката

Како неможе да си ја земеш пратката?Известие имаш?
Може и без известие да си ја подигнеш пратката
Отидов во пошта и госпоѓата ми рече без известие неможам да ја подигнам пратката,а скоро 1 недела кај што ми е пратката стигната тука :/.

Отидов во пошта и госпоѓата ми рече без известие неможам да ја подигнам пратката,а скоро 1 недела кај што ми е пратката стигната тука :/.
Абе оди и кажи е дека ти е веќе една недела пратката и покажи и лична карта , ако пак не ти ја дава речи и да ти го викне шефот па да видиш како ќе ти ја даде . Развикај и се . Јас кога подигнувам ни известие носам ни лична карта па проблем не ми прави тој што е во поштата , еднаш дури ми се јави да ме извести дека 2 дена ми седат пратките во пошта .

Кога ќе видам дека пратката е send item to domestic location знам дека наредниот ден пратката ми е во поштата во населба,пред поштарот да ми донесе известие одам во пошта им кажувам дека имам пристигнато пратка и си ја земам без проблем.

Прв пат порачав од али експрес пред 1 недела и ми го пишува ова: The seller has shipped your order, значи продавачот ми ја пратил порачката така? И ја наведов најблиската пошта и за колку време стигнало кај вас?

Прв пат порачав од али експрес пред 1 недела и ми го пишува ова: The seller has shipped your order, значи продавачот ми ја пратил порачката така? И ја наведов најблиската пошта и за колку време стигнало кај вас?
За месец дена ќе ја добиеш

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
За месец дена ќе ја добиеш
Зависи со каква пошта е преатено.Ако е чајна пост од кога си го нарачал додека го добиеш пакетот може да поминат и три месеци

Што е финтата што се толку ефтини LCD мониторите од Али експрес....и тоа имаат free shiping.....некоја шега или ќе не одерат на МК царина....некој да види линк.....http://m.aliexpress.com/item/1753881715.html

Искуства со порачување телефони од алиекспресс? Модели, цени, квалитет, царини-марини... :D Има многу убави телефончиња од по 50-60 евра шо од други марки овде се по 200 евра :eek:

Искуства со порачување телефони од алиекспресс? Модели, цени, квалитет, царини-марини... :D Има многу убави телефончиња од по 50-60 евра шо од други марки овде се по 200 евра :eek:
Јас нарачав зте блејд ц , 3150 денари или 68 долари , платив околу 560 денари за царина овде , ама како ќе се погоди некој ги пуштаат некој ги царинат . Засега е добар да не го заречам телефонов , 512 рам , 3.2м камера , 4гб меморија (2гб може да се користи само) 1гх дуалкор процесор.

Денеска ми стигна полнач заедно со батерија, порачана од 11-ти Ноември 2013 година од DX.com. Е сеа шо се дешава, од ко поминаа 60 дена, човеков ми ги врати парите... и замислете, дури денеска ми стигна праткава -.-

... чекам уште една батерија, за која е порачана на истата дата (11-ти Ноември 2013), па ништо чудно и оваа да стигне... иако веќе парите се вратени.

Нездрава работа, кујзнае шо праат овие у пошта.

Што е финтата што се толку ефтини LCD мониторите од Али експрес....и тоа имаат free shiping.....некоја шега или ќе не одерат на МК царина....некој да види линк.....http://m.aliexpress.com/item/1753881715.html
Ова е сомнително ама ова ако размислиш, ептен се исплаќа:
http://www.aliexpress.com/item/Tpv-...or-23-ips-led-glasses-d2357ph/1727419583.html

Овај ко шо е 3Д, кај нас би бил 10 000 мин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom