Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Screenshot_1.jpg
Не е тешка,70 кг џак цемент и пол,али глупо е доставата да е поскапа од вредноста напроизводот.
Ама мислам дека ја добиваш за недела дена максимум ..
Еве преку сингапур пост што вика за 70кг пратка ..
За 3 работни дена иде 3053$

Прегледај го приврзокот 86568
Ама мислам дека ја добиваш за недела дена максимум ..
Еве преку сингапур пост што вика за 70кг пратка ..
За 3 работни дена иде 3053$

Не ми јасно искрено.

А втора работа,колку е безбедно пример да се купи скапа работа.Мислам дали постои варијанта Кинезите да заебат,па наместо машина да ми пратат хумусна земја запакувана :icon_lol:

Не ми јасно искрено.

А втора работа,колку е безбедно пример да се купи скапа работа.Мислам дали постои варијанта Кинезите да заебат,па наместо машина да ми пратат хумусна земја запакувана :icon_lol:
Не може да те заебат бидејќи додека не го добиеш производот си заштитен од самата страница да не ги префрли парите на продавачот додека не потврдиш дека си ја добил нарачката и дека се е во ред со нарачката , ама сега рачунај на таа сума колку ќе те фати царина и данок ..

Не ми јасно искрено.

А зошто да ја порачуваш, неможеш во соседството да ја најдеш за поефтино?

А зошто да ја порачуваш, неможеш во соседството да ја најдеш за поефтино?

Тешко се наоѓа,половна се наоѓа како по цена на нова.
Него точно е,кога ќе лупнат нашиве царина и ддв,ќе излезе цена како за германска а не кинеска машина.

Дали може на алиекспрес да платам со моја картичка а пратката да стигне на друго име и на друга адреса?

Во последно време гледам од македонска пошта-царина не ги апдејтуваат тракинзите за пристигнатите пратки на интернет, неколку пратки веќе ми пристигнаа дома и тоа одпоодамна а се уште нема податок дека воопшто влегле во Македонија и тоа не само мене. Лош знак би рекол, пошто ако потрае вака можно е да биде злоупотребено од некои примачи да отвараат диспути за непристигнати пратки и да бараат рефундација на парите а всушност ги примиле порачките а тоа ќе доведе до тоа да продавачите ја исфрлат Македонија од земјите каде испорачуваат, кога ке кликниш за купување ке ти излезе порака "not deliver in your country" или во најдобар случај да ти нудат само испорака преку дхл, тнт, федекс каде шипингот ке те фати 10 пати повисока сума од цената на производот.
:facepalm:

може некој да ми каже дали на AliExpress можеш да купуваш со пари од paypal?

Нарачав нешто од алиекспрес и сеа вчера сабајле пробав на тракинг ми покажа резултат.синоќа па еве и сеа цело време појавува Success find: 0 items! иначе пратено е со china post.

Нарачав нешто од алиекспрес и сеа вчера сабајле пробав на тракинг ми покажа резултат.синоќа па еве и сеа цело време појавува Success find: 0 items! иначе пратено е со china post.
3-10 дена треба да поминат за да проработи тракингот.

3-10 дена треба да поминат за да проработи тракингот.

Видов тоа,само чудно ми беше зашо еднаш покажува ,3 пати не покажува резултати :D.еве и сеа покажува Success find: 1 items!

Видов тоа,само чудно ми беше зашо еднаш покажува ,3 пати не покажува резултати :D.еве и сеа покажува Success find: 1 items!
Кинеска работа, копирај го кодот па оди со стелката пред првата буква и притиснија уште еднаш (лево) за да се зголемат сите букви, па после срч стегни.
http://17track.net/ можиш и оваа да ја користиш, посалгам е и нема заебанции многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom