Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
The biological basis of asexuality may be poor sex drive due to hormonal changes or brain damage especially in the region of hypothalamus or due to hypothyroidism, mental disorder and related physiological problems in the body. Autism, schizophrenia, depression and endocrinal imbalance can also cause asexuality. Late development of a sexual identity due to biological or psychological reasons may also lead to asexuality for a considerable period of time and sometimes can be a lifetime process. Autistic, schizoid, depressed personalities often have a biological basis for asexuality.

~~~

Actual Causes of Asexuality
  • Tentacle Rape <-----------------------
  • Emotional Abandonment
  • Child Abuse
  • Brainwashing
  • Brain Injury/ Lobotomies
  • Autism
Зезаш малку од сабајле? :icon_lol:

Асексуалци- во Македонија ги викаме политичари.

Што мислите околу луѓе кои немаат сексуални и емотивни претензии за ниеден пол? Асексуалноста е релативно нова сексуална ориентација со која многумина и не се запознаени.Се смета дека само 1% од луѓето спаѓаат во оваа категорија.

Дали некогаш би биле во брак со асексуална личност,кога би ви дозволила да си ја задоволите својата потреба за секс од страна?
Дали за вас бракот не е брак ако немате деца?
Дали некој од вас,хетеросексуални,би сакале брак без деца?

Хм, прво ја отвори темава у Фотографија...

fdbqbk.jpg

па таму се снајде, смени наслов (?) и пиша друго, за да отвориш пак нова?

Ете го имаш мојот одговор непостиран. Продолжи со отварањето теми, рекордот на Borchee е седум теми во еден ден ми се чини. (y)

Преместена е темата во љубов у секс.Нова сум на форумот,ми се случи грешка :)

@StayVoice

Како и на секој нов член првиот совет кој треба да му се даде е пред да се отвори тема да се разгледа дали веќе постои иста на тој начин можеш да провериш преку пребарувачот, второ доколку не постои тема може да се отвори секако но на правото место. Бидејќи веќе има ваква тема Асексуалност. Ништо страшно за прв пат. :D

Инаку овој моабет го правев пред година и нешто паметам со другар нешто тогаш одговорот од моја страна беше пу пу не дај боже да да налетам на таква личност.

Прво што е Асексуалност?

Асексуалност означува недостиг на сексуална желба и привлекување. Луѓе, коишто чувствуват постојано недостаток на сексуално привлекување и желба за сексуален контакт се нарекуваат асексуални. Во науката има спорови дали асексуалноста е сексуална дисфункција или вид на сексуална ориентација.

Асексуалното поведение (воздржувањето од сексуални контакти) не е задолжително обврзано со фактичка асексуалност. Кога асексуалното поведение е како резултат од личен избор и погледи, тоа се нарекува целибат. Целибатот е карактеристичен за определени представители на некои религии (пр. православните монаси, католичките свештеници) и култури.

Често асексуалното поведение е резултат од несакањето на некои луѓе да ја прифатат сопствената хомосексуалност од една страна, и недостигот на интерес кон спротивниот пол, од друга.

Они коишто ја разгледуваат асексуалноста како сексуално нарушување, посочуваат различни причини за нејзината појава, меѓу кои: преживеано сексуално насилство, сексуална репресија (поради хомосексуалност и др.), хормонални проблеми и др.

Голем дел од асексуалните луѓе не ја прифаќаат дефиницијата "нарушување", тврдејќи дека состојбата не им предизвикува чувства на незадоволство, страдање и несреќа. Често истакнуван аргумент е, дека во минатото слични категоризации се биле користени наспроти хомосексуалноста, а денес науката ја разгледува како легитимна сексуалност.

Дефинитивен став за карактерот на асексуалноста не може да биде даден, поради недостигот на квалитетни испитувања во областа.

Јас искрено добро што не сум налетал на таква личност иако се сметам како малер за многу работи бидејќи дефинитивно ме бие не би сакал ни во поле на сексот да имам малер...но сепак до сега никогаш не сум налетал на таква личноста која асексуална доколку налетам баш би сакал да направам моабет како тие ги доживуваат некои работи, како им се одвива бракот, врската... итн. Бидејќи според мене навистина е чудно како тоа еден човек да нема желба за секс и личен контакт... :unsure:

Зарем постојат ваквии ...

Сака да каже дека она е во тие 1%. Не си посебна, ќе ти се дигне кад-тад.

Во ред е,така е околу темите,само тоа околу правото место веќе е објаснето.Sky. фино од тебе што си се потрудил да направиш copy paste од Wikipedia,благодарам,информирана сум околу темата.Ме интересира стрикно вашето мислење.Фино што го добив бар во твојот мал завршен пасус.Инаку моментот Кога асексуалното поведение е како резултат од личен избор и погледи, тоа се нарекува целибат. е сосема погрешен,затоа што асексуалниот човек нема сексуална потреба за да ја потисне преку целибаотот.[DOUBLEPOST=1396095929][/DOUBLEPOST]
Сака да каже дека она е во тие 1%. Не си посебна, ќе ти се дигне кад-тад.

Ако можеш да се дообјасниш би ти била благодарна :ROFLMAO:

Асексуалец можеш слободно да го клецкаш не му е битно

Асексуалец можеш слободно да го клецкаш не му е битно

А дали асексуалецот може да чувствува потреба и задоволство додека мастурбира, а да не чувствува потреба од секс?

А дали асексуалецот може да чувствува потреба и задоволство додека мастурбира, а да не чувствува потреба од секс?
Секс и Мастурбација е исто...задоволување на ист нагон. Така да ако мастурбира не е асексуалец.

Секс и Мастурбација е исто...задоволување на ист нагон. Така да ако мастурбира не е асексуалец.

Баш ме интересираа повеќе размислувања околу оваа тема, имам читано за истово на форум наменет за оваа тематика и повеќето одговори беа дека да.

http://www.asexuality.org/en/topic/388-do-even-asexual-men-masturbate/

Интересно би било, ама и не баш логично.

Инаку моментот Кога асексуалното поведение е како резултат од личен избор и погледи, тоа се нарекува целибат. е сосема погрешен,затоа што асексуалниот човек нема сексуална потреба за да ја потисне преку целибаотот.
Да . Целибат е кога човек има сексуални нагони и потреби, но се воздржува и ги избегнува заради ИКС причини. Асексуалност е кога човек воопшто не чуствува сексуален нагон или било каква потреба за секс. Не сум сретнал досега асексуалец, но претпоставувам дека тие и два пола ги гледаат на начин на кој што ние хетересексуалците го гледаме сопствениот пол . Како што ние гледаме маж и не не привлекува, они со исти очи ги гледаат мажите и жените. Незнам зошто е тоа така навистина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom