Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде нека се јави некој што навистина е стручен за вакво нешто...психотерапевт или психолог. Многу е лесно да се правиме паметни на темава, а уствари немаме појма, од експертска гледна точка:)
Што се однесува до мене, ич не ми пречи ако си бараат права. Колку што разбрав од досега кажаното, никого не загрозуваат ниту повредуваат, свесно си избрале таков начин на живот. Во секој случај многу побезбедна ориентација отколку некои тешки девијации, како педофилијата.
Иако оваа што се вљубила во глушец треба да внимава да не премине од асексуалност во зоофилија:D:D

Ајде нека се јави некој што навистина е стручен за вакво нешто...психотерапевт или психолог. Многу е лесно да се правиме паметни на темава, а уствари немаме појма, од експертска гледна точка:)

Постручен од асексуалец нема да има на темава. Батали психолози, они немаат таква сексуална ориентација за да можат да зборат. Тоа е само нивна интерпретација, која кај нас бележи навика на лепење етикети на болести/нарушувања.

има и една друга група, а тоа се оние кои мастурбираат имено прочитав во едно боди билдинг списание дека 100% сигрен секс е мастирбација, значи целта ја постигнуваш сам, без потреба од друг, се е во главата. А познато е дека прв ја пропагирал како најпрактично задоволување на сексуалниот нагон Диоген кој прави паралела ако може и гладтта за јадење да се задоволи така лесно како сексуалната глад тогаш никој не би работел за да има што да купи за јадење, е сега пошто ова не може а првото може тогаш што ќе ти е другата страна кога можеш сам да се задоволиш, башка во Сатанската Библија Ла Веј пишува цитирам with masturbation you are in complet control of situation.

Не е ништо ненормално..
Асексуалноста настанува поради повреда на кората на мозокот.
Можеби девојкава како мала паднала на глава, се повредила и поради тоа не може да почувствува сексуална привлечност..
Или... или некој фетиш кој е премногу доминантен а невозможен(највероватно стаорецот или во ѓто и да е вљубена..)..

Facepalm.jpg

И како живеат?

Доста голем број се девици, и немаат намера да го променат тој статус, некои поради партнерот, се присилуваат себе си да имаат секс (не сакаат партнерот да знае дека всушност се асексуалци), или партнерот знае и врската се тера по некаков договор (воглавном за сексот). Сите асексуалци инаку, формираат емотивна приврзаност со партнерите, само сексот е или отсутен од нивниот живот, или е направен некаков компромис.

Доста голем дел едноставно сексот не им причинува задоволство, а помала група има што им се гади од самиот чин. Други имаат некаква фобија од сексот, па затоа и останале девици до сега.

Баш ме интересира какви права бараат. Дајте неколку за пример, пошто ете вака не ми текнува ниедно. Можи од жешкото дека.

Доста голем број се девици, и немаат намера да го променат тој статус, некои поради партнерот, се присилуваат себе си да имаат секс (не сакаат партнерот да знае дека всушност се асексуалци), или партнерот знае и врската се тера по некаков договор (воглавном за сексот). Сите асексуалци инаку, формираат емотивна приврзаност со партнерите, само сексот е или отсутен од нивниот живот, или е направен некаков компромис.

Доста голем дел едноставно сексот не им причинува задоволство, а помала група има што им се гади од самиот чин. Други имаат некаква фобија од сексот, па затоа и останале девици до сега.

Алал да им е, во слободен превод емотивно се задоволуваат :)

Познавам доволно голем број такви луѓе за да основам таков заклучок, за разлика од тебе.
Кога ќе пробаат ќе видат дали ќе останат асексуални. НОУП! Темава е приказни за мали деца.

Да им судам не им судам. Што сакаат нека прават. Нивен живот. Само не гледам причина да се здружуваат во групи. За што би дискутирале, дека денес, ете пак не им се сака? Какви права би барале, кога никој и не им ги ускратува? Сакаат да живеат така, живеат. Кој им брани? Никој не ги тера сосила на нешто.

Кога ќе пробаат ќе видат дали ќе останат асексуални. НОУП! Темава е приказни за мали деца.

Знаеш што е приказна за мали деца? Твоето знаење за сите работи кои се протегаат подалеку од твојот нос.

Пишав погоре дека голем број не само што пробале, туку често го прават и со сила, колку да го задоволат партнерот.

The biological basis of asexuality may be poor sex drive due to hormonal changes or brain damage especially in the region of hypothalamus or due to hypothyroidism, mental disorder and related physiological problems in the body. Autism, schizophrenia, depression and endocrinal imbalance can also cause asexuality. Late development of a sexual identity due to biological or psychological reasons may also lead to asexuality for a considerable period of time and sometimes can be a lifetime process. Autistic, schizoid, depressed personalities often have a biological basis for asexuality.

~~~

Actual Causes of Asexuality
  • Tentacle Rape
  • Emotional Abandonment
  • Child Abuse
  • Brainwashing
  • Brain Injury/ Lobotomies
  • Autism

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom