Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
А дали асексуалецот може да чувствува потреба и задоволство додека мастурбира, а да не чувствува потреба од секс?
Ваљда може ако е опичен во мозок, мислам да се возбудуваш, маструбираш и уживаш а неќеш секс.... то или од сиромаштија прават или нешто не е во ред со психата

А дали асексуалецот може да чувствува потреба и задоволство додека мастурбира, а да не чувствува потреба од секс?
Како што знам и тоа спаѓа,според некои поделби.Но,сепак најчистата и најправилната дефиниција на асексуален човек е оној човек без сексуални потреби.Еве го моментот - - -
3.Асексуалноста не значи дека личноста не мастурбира. Многу асексуалци имаат сексуален нагон но тој не се манифестира како желба за секс со некого.

Последно уредено:
Ваљда може ако е опичен во мозок, мислам да се возбудуваш, маструбираш и уживаш а неќеш секс.... то или од сиромаштија прават или нешто не е во ред со психата
Што има врска сиромаштијата со сексот ? :D

Никој не рече дека е тешко да се прочита,прочитано е.Работата е како гледате на тие луѓе. :)
Тебе ти се случува асексуалност ? Немам што да гледам на нив, луѓе како и сите останати, нивната интима е нивна приватна работа, исто како што е мојата.

Ми се случува,да.
Во ред, ништо страшно . Претходно не сум сретнал асексуалец на форумот. Бидејќи си ти асексуална, мене ме интересираат неколку прашања поврзани со тоа, а ми треба одговор од прва рака.

Дали покрај недостатокот од потребата за полов контакт чуствувате и недостаток на љубов ? Мислам на тоа дали се заљубувате ? Или сте тотално рамнодушни на се ? Затоа што човек некогаш може да се заљуби во некого без да почуствува потреба за полов однос.

Да,исто така сум и аромантична.Не се заљубувам.Практично кажано не можам да градам релации.Не чувствувам блискост.Но,сепак,притоа сум многу комуникативна и социјализирана личност.

Аха разбирам, тоа се бараше . (y) Ова ти е откако знаеш за себе т.е цел живот или подоцна во животот ти се појави асексуалноста ? :)

Јас мислам дека не е ориентација него Expansion Pack на веќе постоечките. На секој може да му се случи да има асексуален период. Мене ми се има случено но не трае повеќе од 2-3 недели :)

Ми се има десено 2 месеца да не помислам на секс ама буквално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom