Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ок е математикава , ама кај најде да споредуваш со моментално најскапиот протеин во МК којшто истотака има нереална и надуена цена ?

Според мене , математиката треба да се прави со протеин што чини околу 1800 ден за 920g ( како најголемиот дел од протеините во МК ) , така би дошло дека околу 100 грама ќе чини 195 ден за околу c.a 70-75g протеин
Океј нека не е најскапиот - кажи ми со кој споредуваш ти - да не споредуваш со некои соин шо е 1800 денари 920 грама?

Забелешката на Мартин Макс е на место, правите споредба со и така нереално најскапиот протеин.
Сепак, да не се радуваме прерано дека сме нашле супер евтина варијанта на протеин, еве една математика. 2.27 килограми од суруткава би чинеле околу 3600 денари, истата количина од Elite Whey на Дајматајз (еден од поквалитетните протеини) би ја имал истата цена, со тоа што добивате и перфектен вкус. Сепак, не тврдам дека е лоша и неисплатлива варијанта суруткава, ама далеку е од евтино решение за протеин.

Не го заборавајте моментот брзина на абсорпција што е клучен фактор за оброкот после тренинг.А ако ми е за друг оброк во текот на денот поевтини се белки од јајца или стек а за навечер далеку подобра опција е урда

Забелешката на Мартин Макс е на место, правите споредба со и така нереално најскапиот протеин.
Сепак, да не се радуваме прерано дека сме нашле супер евтина варијанта на протеин, еве една математика. 2.27 килограми од суруткава би чинеле околу 3600 денари, истата количина од Elite Whey на Дајматајз (еден од поквалитетните протеини) би ја имал истата цена, со тоа што добивате и перфектен вкус. Сепак, не тврдам дека е лоша и неисплатлива варијанта суруткава, ама далеку е од евтино решение за протеин.
Абе ја најмалку се радувам или нешо промовирам или праам пошо 0 суплементи користам :D Неам пари ја за исхранава а не па за додатоци - ќе ме исфрлат сосе пљачки од дома.
Али да - ја споредував со нешо шо ми е познато па затоа испадна таа математика.[DOUBLEPOST=1395624297][/DOUBLEPOST]
Не го заборавајте моментот брзина на абсорпција што е клучен фактор за оброкот после тренинг.А ако ми е за друг оброк во текот на денот поевтини се белки од јајца или стек а за навечер далеку подобра опција е урда
Kaко се јајцата ефтин изворн а протеин? 1 јајце 7 денари - само белката - 3.5 грама протеин - 35 grama = 70 denari
100 грама протеински леб (извор соја) има 22 грама протеин а кошта 10 денари
неспоредливо

speaking of soy
има некој математика за дали се исплатат лепчиња од соино брашно да праиш дома?

Океј нека не е најскапиот - кажи ми со кој споредуваш ти - да не споредуваш со некои соин шо е 1800 денари 920 грама?

1800 ден за 900г протеин е прилично голема цифра , незнам дали до сега си пиел протеин али е голема сума. Протеинот од соја е околу 1000-1100 ден за 900г , конкретно јас за околу 2500 ден купувам 2.3кг протеин додека како што рече членот погоре за 3600 ден имаш елите веј на дајматајз т.е скоро сите квалитетни протеини се во тој price range

http://www.pbc.mk/proizvodi/cisti-proteini/elite-whey-protein-detail - Дајматајз елите веј 3500 ден
http://herkules.com.mk/index.php?op...76:-18&catid=36:2010-06-02-17-22-41&Itemid=60 - Биотек веј голд - 3500 ден

и тд и тд ..

Како и да е, секогаш е добро да се има повеќе опции за протеин и било што, така да не е лошо да се проба и суруткава :)

Здраво на сите. Имам 80кг. и сум висок 177цм. Сакам да симнам уште 5-6кг. и да го изгубам уште она малце сало околу стомакот и бутните мускули. Дајте предлог исхрана. Иначе трчам секој втор ден по 45 минути.. Предлог да додадам нешто плус во тренинг и исхрана. Фала однапред. :D

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Овес со вода-мал чекор за човештвото но голем за мене :) . А и не е толку лошо колку што замислував дека ке биде.
Некој предлог што да им додадам за подобар вкус(да не е од типот мед или било каков друг шекер)?

Овес со вода-мал чекор за човештвото но голем за мене :) . А и не е толку лошо колку што замислував дека ке биде.
Некој предлог што да им додадам за подобар вкус(да не е од типот мед или било каков друг шекер)?
цимет, какао....

Абе ја најмалку се радувам или нешо промовирам или праам пошо 0 суплементи користам :D Неам пари ја за исхранава а не па за додатоци - ќе ме исфрлат сосе пљачки од дома.
Али да - ја споредував со нешо шо ми е познато па затоа испадна таа математика.[DOUBLEPOST=1395624297][/DOUBLEPOST]
Kaко се јајцата ефтин изворн а протеин? 1 јајце 7 денари - само белката - 3.5 грама протеин - 35 grama = 70 denari
100 грама протеински леб (извор соја) има 22 грама протеин а кошта 10 денари
неспоредливо

speaking of soy
има некој математика за дали се исплатат лепчиња од соино брашно да праиш дома?
Купувам јајца од 200 денари табла секое тежи по 75 грама.Еден мој оброк во денот е 3 јајца-225 грама со нутритивна вредност од 22.4 масти 28.3 гр протеини и 1.7 јх за 20 денари ;)
Да напоменам дека сум на дефка и тие масти од јајцата се дури и полезни се додека не ми го надминуваат вкупнито внес на калории од масти.Кога сум на маса јадам по 4-5 цели јајца на ден.Оваа шема ја практикувам повеќе од една година триглицеридите во крвта ми се 3 а мастите нешто над 4.
Јајцата се едни од најдобрите а воедно и најевтини извори на протеини

Меџик 59денари 200гр Путер од Кикиритки, ако го земаш ко шо ти кажа Анче123 од Тинекс сигурно е поскап;).
Среди си го каналов, Македонски, Кирилично се, подобра камера... вака искрено на ништо не личит. Ако го прајш нештото барем прај го ко шо требит, да личит не нешто, ако не ич не ни почви.

Само што го земав овој Меџик путерот од кикирики од Веро. Благе везе нема. Катастрофа е. :sick:

Можеш и растворен сок од step light место вода, ќе го искористиши повеќе пати :) Степот нема ни калории ни шеќери ни ништо, чиста хемија :D

Искрено баш ме заинтересиравте и сакам милсење од @goroski
Не може некој да рекламира нешто без да пише хранливи вредности...

Се додека луѓето не се изгорат, нема да научат. Еве имате можност за мали пари да научите нешто во животот. За цената која се нуди, си купувате пробувате, споредувате со останатото и ако ви одговара, слободно пијте и уживајте во животот. Незнам со што би го споредил, искрено. Доза кај мене на протеин е од 75 денари до 180, во зависност од марка и состав. Во сите има екстра BCAA и Glutamin. За разлика од козава која се надевам дека пашата каде е пасена е квалитет број еден. Незнам само како можете да губите време со вакви работи, но во секој случај мене интересно ми е да ве читам и следам постојано :).

Natural fallacy.
Ако е природно значи е подобро,не во сите случаеви е така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom