Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
ЖРК Вардар СЦБТ утре му гостува на ЖРК Металург
Ракометарките на македонскиот шампион ЖРК Вардар СЦБТ утре ги продолжуваат настапите во Скопско Супер лигата за жени, со дуелот против македонскиот вицешампион ЖРК Металург. Ова ќе биде втор натпревар во вториот дел од сезоната во националниот шампионат за македонскиот првак, кој на првиот меч одигран пред седум дена против РК Металург Скопје, славеше со 41:18 (18:10).

По десет одиграни кола Вардар СЦБТ е на лидерската позиција со 28 бода, три повеќе од второпласираниот ЖРК Металург. Дуелот ЖРК Металург - ЖРК Вардар СЦБТ се игра утре во спортската сала "Автокоманда" од 16.00 часот. Влезот е слободен

Незнам што ви е толку чудно уште летото на турнирот во Струга после мечот со Иври скоро сите од Вардар одма со цигарите во раце.
Што знам, мене секогаш ми се кршел филм кога ќе слушнам дека некој спортист пуши цигари. Заврши кариера па прај што ти душа сака.

П. С. Знае некој колкав е минималниот капацитет на сала за да може да се организира ф4? Чисто онака дали има шанси некогаш да гледаме ф4 во СЦБТ :)

Последно уредено:
Што знам, мене секогаш ми се кршел филм кога ќе слушнам дека некој спортист пуши цигари. Заврши кариера па прај што ти душа сака.

П. С. Знае некој колкав е минималниот капацитет на сала за да може да се организира ф4? Чисто онака дали има шанси некогаш да гледаме ф4 во СЦБТ :)
Немаме шанси ;)

СЦБТ е срање од сала, една имаме добра и таа не ја направија како што треба..место да проширеа уште некое седиште + да имаше цела трибина таа зад голот мораше..кога веќе има една бар да ја направеа поголема и ќе беше повеќенаменска и за вакви натпревари како што се сега за Вардар и Металург во втора рунда или друг атрактивен противник одма се бараат карти и се продаваат за 10 минути.

Како бе срање... па Европско се играше во неа. Секако дека можеше да биде многу подобра.
Можеби треба да постојат некои услови, но реално, женскиот ракомет и не е така популарен.

Како бе срање... па Европско се играше во неа. Секако дека можеше да биде многу подобра.
Можеби треба да постојат некои услови, но реално, женскиот ракомет и не е така популарен.
spored pravilata na ehf za final4 treba mislam salata da ima nad 10 000 mesta a vo mkd takva sala od zatvoren tip ne postoi

Информацијата за ЕКИПА.МК во врска со влезниците за фајнал - фор турнирот во Будимпешта е ДЕЗИНФОРМАЦИЈА!

Вчера на сајтот на Ekipa.mk излезе вест дека влезници за фајнал - фор турнирот во Будимпешта повеќе нема! Но, покрај оваа вест македонскиот портал исто така објави дека влезниците што ги следува македонскиот претставник ЖРК Вардар СЦБТ како учесник на завршниот турнир ќе бидат поделени на навивачите и пријателите на клубот.

„Станува збор за дезинформација затоа што прво нема гратиси ниту една влезница, дури и тие од ВИП кој се по цена од 132 евра. Исто така ниту еден клуб нема да добие гратис влезници што значи се мора да биде платено.“ - изјави за Ракометни Вести извор близок до управата на Вардар

Не само женскиот ракомет, тука е и машкиот, општо ракометот е во голема експанзија.
Репрезентации ракомет и кошарка исто така на одредени натпревари можат да наполнат и поголема сала од Борис.
Тука е и МЗТ.

Да, Борис е ок сала, ама за пред 5-6 години, кога реално и немаше никакви успеси ни на репрезентативен, ни на клубски план во кој било спорт.

Веќе кога правеа нова сала МОРАШЕ да се направи поголема.

А они Градски стадион направија од 40.000 капацитет.:facepalm:

Па утка направија со Градски, реално само 2,3 пати се има наполнето цел откога го направија со 32000 седишта. Место само реконструкција со мала надоградба да му направат они го направија како за стадион во Франција, Германија. Наспроти тоа често пати сме биле сведоци како во Борис е тутма и за ракомет, а и за кошарка, се случувало и да не се пуштат луѓе од што било фул, баш кога ракометот е во најголем подем и има 3 претставници во Европа и има огромна заинтересираност.

Бони ми изгледа со возраст некаде околу 22та. Црвенковска има 30 години сега 31 полни така да генерациски не би требало да му е она другарката. Значи Штерјова е :icon_mrgr: 2 +2 =4
колку за инфо скоро 27 иам, муабетот е дека нема да пропеам од каде излегол муабетот, сакате верувајте сакјате не јас нема да се убедувам...
иначе вториот пар според моја проценка е Јока и Лекиќ :X3: некако делуваат ептен блиски :) а за третиот стварно мене не ми иде на ум кој би биле :icon_mrgr:

колку за инфо скоро 27 иам, муабетот е дека нема да пропеам од каде излегол муабетот, сакате верувајте сакјате не јас нема да се убедувам...
иначе вториот пар според моја проценка е Јока и Лекиќ :X3: некако делуваат ептен блиски :) а за третиот стварно мене не ми иде на ум кој би биле :icon_mrgr:
Похетеро женска од Јока нема да најдеш ако идеме на тој муабет :) блиски се тие одамна, не мора да значи ако се бфф дека се пар :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom