Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ако не го изеде дехидратот од чинијата, не му давај готвен оброк наредниот ден ... туку и наредниот ден дај му го повторно дехидратот од чинијата, ако и наредниот ден не го јаде дехидратот од чинија, воопшто да не ти е гајле, тоа не е твој проблем, остај го гладен ако треба и 5 дена, да видиш после како ќе јаде од чинија, има и да ја излиже целата чинија ;)

Сум приметила многу сопственици ги размазуваат своите кучиња, и им ги тераат ќефоите.
Твоето куче си игра мајтап со тебе, знае дека ако не ја изеде храната од чинија, ти или ќе му ја истуриш на земја, или ќе почнеш од рака да му даваш, а ако му ја тргнеш чинијата, знае дека наредниот ден ќе добие готвен оброк, па затоа изводи и нејќе да јаде од чинија.
Треба малце построго ... ако нејќе да јаде од чинија - негов проблем, нека научи дека ако не си го изеде дехидратот од чинија, нема ти да го молиш, па да видиме колку време ќе му трае инатот и колку време ќе издржи да не јаде.

Ама не сум од тие што размазуваат. Или ќе биде по мое или по ничие, ама за оваа работа морав да попуштам, не сум па толку упорен гладен да го оставам. Верувај се' имам пробано и ова што ми кажуваш. Проблем ми е, али ете... Ми текна дека порано му ставав и вода млака. Можеби треба пак да пробам така.

Ама не сум од тие што размазуваат. Или ќе биде по мое или по ничие, ама за оваа работа морав да попуштам, не сум па толку упорен гладен да го оставам. Верувај се' имам пробано и ова што ми кажуваш. Проблем ми е, али ете... Ми текна дека порано му ставав и вода млака. Можеби треба пак да пробам така.
Епа треба да бидеш поупорен, остај го гладен.
Ти не правиш ништо лошо, ти секој ден ќе му даваш дехидрат од чинијата, а тоа дали он ќе ја јаде или не, тоа тебе не треба да те загрижува, твојата совест е мирна, и твојата должност како сопственик си ја исполнил со тоа што си му дал дневен оброк.
Значи не е до храната на пример да не му се допаѓа, па затоа да не ја јаде ... туку баш напротив, велиш дека кога е на земја или од рака, си ја јаде без проблем, а од чинија нејќе - епа тоа ти е чист мајтап друже ;)

А со млака вода, немој ни да пробуваш, да се разбереме, не е бебе па да треба да му ги топиш гранулите, се знае до кога кучињата јадат дехидрат со млака вода, тоа е до максимум 3 месечна возраст, додека да им се зајакнат забчињата.
А на возрасно куче да му ги топиш гранулите со млака вода, само затоа што изводи, според мене е чисто размазување.

Епа треба да бидеш поупорен, остај го гладен.
Ти не правиш ништо лошо, ти секој ден ќе му даваш дехидрат од чинијата, а тоа дали он ќе ја јаде или не, тоа тебе не треба да те загрижува, твојата совест е мирна, и твојата должност како сопственик си ја исполнил со тоа што си му дал дневен оброк.
Значи не е до храната на пример да не му се допаѓа, па затоа да не ја јаде ... туку баш напротив, велиш дека кога е на земја или од рака, си ја јаде без проблем, а од чинија нејќе - епа тоа ти е чист мајтап друже ;)

А со млака вода, немој ни да пробуваш, да се разбереме, не е бебе па да треба да му ги топиш гранулите, се знае до кога кучињата јадат дехидрат со млака вода, тоа е до максимум 3 месечна возраст, додека да им се зајакнат забчињата.
А на возрасно куче да му ги топиш гранулите со млака вода, само затоа што изводи, според мене е чисто размазување.
Lu во право си и јас мислам дека е така и јас го имам сличниот проблем не јаде ништо освен месо коски и сирење,не знам што да правам дали го фатило инат и не јаде и тоа што викаш ти знае дека ќе добие некоја коска или месо нареден ден ме фаќа грев и не можам да не и дадам. Водата и ја менам по двапати во денот а не ја пие ,кога одам да му го наполнам канчето со вода пие од чешмата е оди разбери се . Порано и давав еден дехидрат не го јадеше за жива глава сега кога е глада го јаде како луда. И ставив макарони и ориз одоздола месо или некоја коска абре ќе го извади месото ќе си го изеде на страна другото не го душнува и не го јаде во тајнирот туку на земја.

Помош! :)
си вдомивме куче. Сега веќе има околу 5 месеци, мешавина е од бигл и басет. Го вдомивме на месец. Вакциниран е, се е супер. Ама последниве денови почна да се чеша многу. Сега јас ко што го гледав, нема болви или крлежи. Ама пошо се затоплува сакам да му ставам ампула. Каде како што? Каде се купуваат и колку чинат, можам сама или треба на вет? Фала!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Помош! :)
си вдомивме куче. Сега веќе има околу 5 месеци, мешавина е од бигл и басет. Го вдомивме на месец. Вакциниран е, се е супер. Ама последниве денови почна да се чеша многу. Сега јас ко што го гледав, нема болви или крлежи. Ама пошо се затоплува сакам да му ставам ампула. Каде како што? Каде се купуваат и колку чинат, можам сама или треба на вет? Фала!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

se kupuva i po petshopovite i na vet. seedno kade ke ja zemes, mozes i sama doma da ja stavas ama ako ti e prv pat podobro da go odneses milenikot naa vet i da ti pokazat kako, centa im varira vo zavisnost od toa koj proizvoditel ke go odberes i koja kilaza e milenikot. Za tvoevo bi trebalo da e okolu 400-450 denari.
preporaka: jas bi ti preporacal ogrlica killtix od bayern, da poskapa e dvojno od ampula ama pa kaj mene se pokazala i mn pokvalitetna. na moive ampula ne im deluva sto se vika, plus ampulata ima dejstvo od 1 mesec posle nova ke treba, a ogrlicata e za 5-6 meseci

Sent from my Nokia 3310

Барам машко Шар Пеи да си купам или по некое чудо ако има некој да ми подаре... Се јавив во Скопје на број шо беше оставен на Пазар 3 или Реклама 5, незнам точно, ми рекоа цена од 350-600 евра, во зависност од бојата... Може ли да се најде нешто поефтино?

Барам машко Шар Пеи да си купам или по некое чудо ако има некој да ми подаре... Се јавив во Скопје на број шо беше оставен на Пазар 3 или Реклама 5, незнам точно, ми рекоа цена од 350-600 евра, во зависност од бојата... Може ли да се најде нешто поефтино?
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1245024-SHAR-PEI-KAFENI-
Еве ти за 200 евра.
П.С. Огласот е стар- но затоа можеш да ги исконтактираш истите одгледувачи за информации за наредно легло.

Шо мерак ми се прави кога ќе најдам мало кутре на улица. :ROFLMAO: Обично низ мојата маала минат многу скитници , али на ова неможев да му останам рамнодушен. Испи пола литро млеко , и сеа спие до парното. Утре ќе му најдам место во подрумот да порасне малце , па од Мај ќе го селам во дворот.

Иначе знае некој шо раса е?

kutre.jpg

Шо мерак ми се прави кога ќе најдам мало кутре на улица. :ROFLMAO: Обично низ мојата маала минат многу скитници , али на ова неможев да му останам рамнодушен. Испи пола литро млеко , и сеа спие до парното. Утре ќе му најдам место во подрумот да порасне малце , па од Мај ќе го селам во дворот.

Прегледај го приврзокот 86925
Па не ми изгледа како да е некоја чиста раса- али сепак е најубавата раса- СПАСЕНО КУЧЕ! Секоја ти чест што си го прибрал. Уште ветеринарна посета да утврдите од прилике старост па да се чисти од глисти и па вакцинација (иако мене ми изгледа не повеќе од 50 дена старо). И дефинитивно ќе биде со мал, максимум среден (тешко тоа ама ајде) раст кутре.

Некој да не подарува случајно куче пит бул мало или пак некоја слична раса, во моментов не сум во добра финансиска состојба затоа прашувам некој случајно дали има од вишок, а би го подарил.

Прегледај го приврзокот 86925
ne se gleda vo likot ubavo, ama lici na chow chow http://www.themarthablog.com/wp-content/gallery/newchowplease/saharas-boy-at-almost-7-weeks2.jpg
ima standardi na net, epten lici kucencevo, nisto cudno i rasno da e :-D

Некој да не подарува случајно куче пит бул мало или пак некоја слична раса, во моментов не сум во добра финансиска состојба затоа прашувам некој случајно дали има од вишок, а би го подарил.

ја би ти подарил али му неам најдено женка за парење на мојов ( а треба , напален е 24/7) , неам време сеа од испити да се замарам, ако најдеш женка со задоволство би ти го подарил кутрето што ми следува :D се разбира претходно да видам кај и КАКО ќе го чуваш , никако борби и слично....

ја би ти подарил али му неам најдено женка за парење на мојов ( а треба , напален е 24/7) , неам време сеа од испити да се замарам, ако најдеш женка со задоволство би ти го подарил кутрето што ми следува :D се разбира претходно да видам кај и КАКО ќе го чуваш , никако борби и слично....
Ќе видам ако успеам да најдам некоја женка за парење ќе бидеш известен, ако не се надевам дека би можел да ми подариш едно кутре кога би прцнал нешто твојот :) А за ова борби никогаш не би направил таква работа на куче, за мене таквите се малоумни што ги спремаат кучињата за борби. Едноставно имам голема желба за куче, пит бул..

Ќе видам ако успеам да најдам некоја женка за парење ќе бидеш известен, ако не се надевам дека би можел да ми подариш едно кутре кога би прцнал нешто твојот :) А за ова борби никогаш не би направил таква работа на куче, за мене таквите се малоумни што ги спремаат кучињата за борби. Едноставно имам голема желба за куче, пит бул..
Moжеш да се обратиш на страната на фб- Пит Бул Македонија. Сигурна сум дека некој од нив има легло. Уште посигурна дека ќе ти подарат ако го чуваш правилно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom