LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да изјавиш. Ќе ти олесни.
На Софија Теодор роднините веројатно не се како на дотичнава.
не се дава азил за фамилијарни причини “вујко ми ме мрази ме тепа - дај азил... баба ми не ми дава да се омажам за тој шо го сакам....“ на основ на семејни проблеми - сите ќе добиеме азил во америка. А моќеби и госпожицата се договори со семејството - потпишете дека не ме сакате оти сум лезбо па ќе ви праќам од америка некој долар а ко ќе се средам таму и ќе земам некој од вас при мене... Не знам дали 10% жители д МК не би пристанале да некако заминат за Америка, Европа....

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Кажи што те мaчи ;)
Kaко функционира? Подеднакво ти се привлечни и двата пола? Мора некоја наклонетост да имаш повеќе кон едниот.
Дали бисексуалноста носи и промискуитет, генерално поради поголемите шанси, играјќи за двата тима?
И да ги срушиме сите стереотипи, дали си имала тројка со некој ти дечко? И, дали ако го изневериш со девојка го сметаш за изневерување?
Или подразбираш тоа да му е кул и да се попали, crazy like a monkey, happy like a new year? :)

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Kaко функционира? Подеднакво ти се привлечни и двата пола? Мора некоја наклонетост да имаш повеќе кон едниот.
Дали бисексуалноста носи и промискуитет, генерално поради поголемите шанси, играјќи за двата тима?
И да ги срушиме сите стереотипи, дали си имала тројка со некој ти дечко? И, дали ако го изневериш со девојка го сметаш за изневерување?
Или подразбираш тоа да му е кул и да се попали, crazy like a monkey, happy like a new year? :)
Може да се убацам у мубетов? коцка нека си одговори за неа, јас ќе си одоговорам за мене. Па извлечи си заклучот од двете :)
Подеднакво ми се привлечни двата пола, да. Би се свртела по женска исто како што би се свртела по машко. Меѓутоа, се додека бев во Македонија, имав наклонетост кон машкиот пол заради тоа што нема многу женски кои јавно се изјаснуваат дека се би или лезбејки. А не сум се осмелила ваљда да си ја пробам среќата на некоја што ми се свиѓала без да знам како е ориентирана. А мојот гејдар е тапа иначе :pos: Меѓутоа, ако кај мене е така, не значи дека е кај сите. Има некои кои имаат наклонетост кон еден пол повеќе.
Промискуитетот не доаѓа од сексуалната ориентација, иако е еден од стереотипите за бисексуалките. Нема врска што ти играш за двата тима, што ако они не играат за твојот :icon_lol:? Не е дека можеш да ги имаш сите што ги сакаш...
Не сум имала тројка, ама пробав да му понудам на последниот дечко и се напна типот :pos: Изгледа погодив некој што нејќе да ме дели, везе неам. Не му се свиѓаше идејата, а искрено, и јас и другата девојка бевме за.
Сите луѓе си имаат различни идеи за изневерување. Ама, колку и да сакаме да се убедиме дека не е, со било кој и да си освен со партнерот, е изневерување. Освен ако немате некојси договор (пример, нема да се љути ако гледа :icon_lol: (од искуство ова))

Член од
14 август 2006
Мислења
45.347
Поени од реакции
84.556
Не сум имала тројка, ама пробав да му понудам на последниот дечко и се напна типот :pos: Изгледа погодив некој што нејќе да ме дели, везе неам. Не му се свиѓаше идејата, а искрено, и јас и другата девојка бевме за.
Да не бил латентен геј?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.950
Поени од реакции
25.480
Меѓутоа, се додека бев во Македонија, имав наклонетост кон машкиот пол заради тоа што нема многу женски кои јавно се изјаснуваат дека се би или лезбејки. А не сум се осмелила ваљда да си ја пробам среќата на некоја што ми се свиѓала без да знам како е ориентирана.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Затоа што не се добри родители ако сакаат некој од истиот пол? Или мислиш дека ќе ги „заразат“ децата и они да бидат хомосексуалци? :tapp:
Треба да сме реални, нема логика дете да не знае кој е мајка кој татко. Во бракот, во семејството се знае природно кој е мајка кој татко, сега овие новини помодарства, иницијативи што произлегуваат само ќе уништат фамилии и репродукција на планетава. Не сега, за неколку децении.
Едноставно е, не е нормално, колку и да се фолираме на нет.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Треба да сме реални, нема логика дете да не знае кој е мајка кој татко. Во бракот, во семејството се знае природно кој е мајка кој татко, сега овие новини помодарства, иницијативи што произлегуваат само ќе уништат фамилии и репродукција на планетава. Не сега, за неколку децении.
Зашто очигледно не ја пратиш темава, еве ќе го цитирам и Анон (зашто на него му реплицирам) и самата себеси, нема потреба да се повторувам.

Не, туку детето ќе биде во збунки цело негово детство а исто така со оглед на тоа во какво општество живееме, сигурно ќе трпи зафрканции (околу неговите "мама" и "тато") кои со голема веројатност ќе резултираат во трауми и последици. На секое дете му се потребни вистински мама и тато.
Глупаво е да им се забрани на хомосексулани парови да посвојуваат деца ама и другово не бива според мене.
Не сум била изразната од хомосексуалци, и неможам да зборам, ама еве некој кој бил што има да каже за тоа.
За зафрканциите, и попунички деца ги зафркаваат. Секогаш ќе има некој што ќе најде барем нешто за да те омаловажи. Неможеш според тоа да гледаш. Можеби еден ден твоето дете ќе го зафркаваат за нешто што нема никаква врска со него и тоа може ќе резултира во трауми. И што? Нема да имаш деца? Не, ќе имаш, и ќе бидеш таму да му помогнеш да сфати каков е светот...
И кажи ми што е тоа битното што мора да имаат „вистински“ мама и тато? Зарем љубовта не е најбитна? Ако 2ца родите (без разлика на полот) го сакаат своето дете и се грижат за него, што ќе му фали? И според ова твоево мислење, една само храна мајка/самохран татко неможе да израсне дете а?
Искрено, пре би гласала за хомосексуалци кои се грижат за своите деца, отколку хетеросексуалци на кои побитна им е работата или било што друго од своето дете и воопшто не се замараат со него.. Не викам дека сите хомосексуалци се одлични родители. Иако, самото тоа што повеќе треба да се потрудат заради очигледната причина, и сите предрасуди, сигурна сум дека има некакво влијание. Ама тоа воопшто не зависи од тоа каква им е сексуалната ориентација.
П.С. Има толку многу бездомни деца во светов, незнам како мислиш дека ќе се уништи репродукцијата ако имаме хомосексуални фамилии. Не збориме дека СИТЕ ќе станат хомосексуални фамилии, зашто тоа очигледно никогаш нема да се случи зашто не е болест што ќе ги зарази сите.
За мене не е нормално некое хетеросексулано семејство да има деца и воопшто да не се грижи за нив и да не ги израсне како што треба, со манири и интегритет и почит кон други и сл.
И незнам кој се фолира. Никој не те тера да коментираш на темава ако мислиш дека се фолираме тука ;)

Член од
20 март 2014
Мислења
16
Поени од реакции
8
треба да се доведе закон во РМ како во исламските земји што се тие закконите за крадење и сл со сечење раце ,нозе и каменување за овие болните кај нас тие закони за нив да ги воведеме и ке видиме дали ке ги има

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.364
Поени од реакции
30.767
треба да се доведе закон во РМ како во исламските земји што се тие закконите за крадење и сл со сечење раце ,нозе и каменување за овие болните кај нас тие закони за нив да ги воведеме и ке видиме дали ке ги има
Preseli se be koj ti brani.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.364
Поени од реакции
30.767
Зашто да се преселам ненормалните не ги сакаат тука , ова ке им дојде како помош ваков закон да се одвикнат од таа болест и сл.
Per, ti izrazi zelba deka e poubavo da zivees u zemja kaj so ima kastracija, mienje lice so kiselina, secenje race noze, jas ti predloziv da si go ispolnis sonot i da zamines. Sto se naluti?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Дете со починати родители, или родители шо ја напуштиле и има потреба да живее само со баба и, нит има мајка нит има татко.
Еве, одма се нарушува интегритетот на тоа што ти би го дефинирал како семејство. Што ќе знае детето тогаш што е мајка, а што е татко?
Ама сеа ќе каеш тоа не било по нејзин/нивен избор, ама пак се случува.
И тоа мајка/татко е само титула, на дете која разлика реална ќе му ја прави тоа да има 2 мајки или 2 татковци? Има 2 родителски единки, дали од ист дали од разлечен пол - функцијата им е иста, да се грижат за него и да го израснат во човек што утре ќе биде полезен во општеството .
А тоа детето какво ќе биде, сексуално, е нереален проблем.
Да не можел тебе некој да те убеди дека сакаш машки кога си имал 6, кога си имал 9 , кога си имал 13, кога си имал 18 ?
Со што ќе се намали репродукцијата тогаш?
Постои ли било каква наша постапка која ќе доведе до тоа луѓето да престанат да бидат геј ?

C

Celsius

Гостин
Репродукцијата во светот и покрај постоењето на геeвите кои сега за разлика од порано, во повеќето земји се и прифатени, не престанува да се намалува. Згаснувањето на човештвото не е проблем кој произлегува од хомосексуалците и никогаш нема да биде проблем.
Тоа што за некои е семејство (мајка - татко), за други е само посакуван сон. Едно дете без разлика на околината во која живее и со кого е растено, сонува за топлина и семеен живот. Многу деца и покрај тоа што се израснати со самохран родител, со баби дедовци итн. или со други родители (не биолошки), често знаат да кажат дека детството го поминале убаво бидејќи биле згрижени, сакани и почитувани.
Медицинските наоди говорат дека општеството не влијае каква сексуалност ќе развие детето. Сите хомосексуалци во Македонија се растени во средина која не ги прифајќа хомосексуалцте, меѓутоа тие се тоа што се. Така што без разлика дали некој ќе воведе драстични мерки како бесење, колење, сечење на екстремитети - хомосексуалноста сеуште ќе постои, единствено тоа би резултирало со сe повеќе фиктивни бракови, каде ни едниот ни другиот ќе бидат среќни и исполнети.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom