Бодибилдинг суплементи

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Се согласувам со тебе скоро во се
Но мислам дека многу го оцрна гејнерот.
Значи креатинче и гејнерче ке имаш солидни резултати секако сето тоа да биде како шлаг на тортата значи средена исхрана и згора на тоа да речиме гејнер а за креатинот веќе сите знаеме тој клава чиста мускулна маса.Но во најголемиот случај е обратно се зема гејнер а исхрана нема.
Гејнер ти е исто што и храна само осиромашена од витамини и минерали. Ако имаш средена исхрана автоматски не ти треба гејнер нема логика ова што го напиша.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Со работата со почетници секој релативно може да крене до 50 кг за почеток и со 2-3 месеци работа тоа се зголемува на 70 кг и секако дека се зголемува :)
Го цитирав Стеф, но нека биде прашањево за сите вас тука поупатениве од мене.
Во кратки црти имам моја аптека и сакам да почнам да продавам вакви суплементи (протеини, аминокиселини, топачи на масти и така натаму). Меѓутоа немам појма што би донела и што би се трошело. Прашање до вас е што обично користат луѓево, кои аминокиселини, протеини и слични производи би требало да ги имам за почеток? Како им се движат цените, мислам што е скапо а што ефтино? Зошто вака кога ги гледам јас цените мене се ми е скапо и ако поаѓам од мене јас тоа никогаш не би го купила т.е. никогаш не би дала толку пари за вакви работи, но постојат луѓе што ги користат, па ако не ви е тешко ќе ве замолам за инфо.

S

Stef Bachatero

Гостин
Земи основното протеин од сурутка,креатин монохидрат,бета аланин,кофеин,БЦАА,топачи на масти се не ефективни но ако се работи за профит земи што е можно повеќе и продавај на нашава не едуцирана публика...

Sent from my ME173X using Tapatalk

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Го цитирав Стеф, но нека биде прашањево за сите вас тука поупатениве од мене.
Во кратки црти имам моја аптека и сакам да почнам да продавам вакви суплементи (протеини, аминокиселини, топачи на масти и така натаму). Меѓутоа немам појма што би донела и што би се трошело. Прашање до вас е што обично користат луѓево, кои аминокиселини, протеини и слични производи би требало да ги имам за почеток? Како им се движат цените, мислам што е скапо а што ефтино? Зошто вака кога ги гледам јас цените мене се ми е скапо и ако поаѓам од мене јас тоа никогаш не би го купила т.е. никогаш не би дала толку пари за вакви работи, но постојат луѓе што ги користат, па ако не ви е тешко ќе ве замолам за инфо.
А зошто не вклучиш договор со овие продавниците за суплементи? Не ли би ти било подобро така? Ќе ти даваат по подобра цена и ќе си ги продаваш и ти.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
А зошто не вклучиш договор со овие продавниците за суплементи? Не ли би ти било подобро така? Ќе ти даваат по подобра цена и ќе си ги продаваш и ти.
Да тоа и ми е намерата меѓутоа има драстична разлика во цени во споредба на 3-4 продавници кои ги направив, а и нив не може да им се верува што да земам бидејќи секогаш упикуваат и производи кои се помалку барани, затоа вака од искусни ме интересира почетници со што почнуваат, со кои амино киселини и протеини. Што е тоа основно за почеток што би го зел некој кој планира да почне да вежба колку да имам претстава што да донесам за почеток, па после здравје понатака кога ќе се навикнат луѓето ќе ја проширам и палетата на производи

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
годинки ? немаш корист од трибулус ако си 20 год :)[DOUBLEPOST=1394021817][/DOUBLEPOST]иначе има попуст моментално во калифорниа на акција се елите фјужн и гурметот ( малите се по 1000-1200 големо пакување 2500)
Sto ima veza ako ima 20 god ??

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Гејнер ти е исто што и храна само осиромашена од витамини и минерали. Ако имаш средена исхрана автоматски не ти треба гејнер нема логика ова што го напиша.
Персоналниот секому советува да купи декстроза наменета во слаткарска индустрија, со колкаво количество на витамини и минерали е таа и колку е подобра од гејнерите кои се нудат во продажба? Немојте да ми споредувате цена, тоа е нешто не споредливо.[DOUBLEPOST=1394898337][/DOUBLEPOST]
ај објасни ми ја те молам користа од трибулус на 20 години. ако тогаш тест. не му е плафон на 40 сигурно нема да му биде.
Не гледам зашто не би имале корист од трибулус на 20 годишна возраст?! Колку е висок плафонот на тестостеронот на тие години???

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Персоналниот секому советува да купи декстроза наменета во слаткарска индустрија, со колкаво количество на витамини и минерали е таа и колку е подобра од гејнерите кои се нудат во продажба? Немојте да ми споредувате цена, тоа е нешто не споредливо.[DOUBLEPOST=1394898337][/DOUBLEPOST]

Не гледам зашто не би имале корист од трибулус на 20 годишна возраст?! Колку е висок плафонот на тестостеронот на тие години???
околу 2.5 метри....:) на 20 има највисоко ниво на тестостерон кое подоцно нели опага... а трибулусот го лачи тестостеронот во рамките на природниот максимум ништо повеке од тој аспек е и моето мислење.

Член од
10 март 2014
Мислења
1.035
Поени од реакции
1.290
Луѓе да се разбериме има гејнер и гејнер
Не се лепејте за најефтиниот да речиме некој бренд што прв пат го слушате.Еве на пример Serious Mass од Optimum Nutrition е врвен гејнер .
А трибулусот во никој случај не е штетен ако некој има намера да земи ке си земи
Но ако јас би имал да речиме околу 1500 ден.(колку што е еден трибулус горе долу) да потрошам на суплементи ете да речиме останало нешто плус сигурно не би зел трибулус туку обичен креатин,но ако се има дополнителни средства зошто да не а можеби има и други причини зошто се одлучил за трибулус.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ок е да давате совет од анегдотно(лично искуство) но погледнете ги истражувањата на тоа поле.
http://www.ergo-log.com/tribulusdoping.html
Supplements based on the Tribulus terrestris plant do not contain testosterone precursors. Nor do they raise the body’s testosterone production. Doping hunters at the University of Lausanne in Switzerland were convinced of this after doing tests with Tribestan, a Tribulus product.
Supplements based on the Tribulus terrestris plant do not contain testosterone precursors. Nor do they raise the body’s testosterone production. Doping hunters at the University of Lausanne in Switzerland were convinced of this after doing tests with Tribestan, a Tribulus product.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
околу 2.5 метри....:) на 20 има највисоко ниво на тестостерон кое подоцно нели опага... а трибулусот го лачи тестостеронот во рамките на природниот максимум ништо повеке од тој аспек е и моето мислење.
Е, тука лежи зајакот, каде видовте дека трубулусот го зголемува лачењето на тестостеронот во рамките на ... природниот максимум ... кој природен максимум некаде е и 3.0 метри...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Е, тука лежи зајакот, каде видовте дека трубулусот го зголемува лачењето на тестостеронот во рамките на ... природниот максимум ... кој природен максимум некаде е и 3.0 метри...
ај еден финален одговор од твоја страна за трибулусот , затоа што уште самиот почеток со спортов пред некои 3 години на херкулес го поставив прашањето за трибулус на 18 год и добив сличен одговор на тоа што го напишав. Затоа еден финален одговор дали има корист или нема :) и ако де зошто и ако не зошто :)
PS: не тролам стварно сакам да знам.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ок е да давате совет од анегдотно(лично искуство) но погледнете ги истражувањата на тоа поле.
Неколку пати ти имам одговорено на вакви и слични тези, кои ти за жал не ги разбираш. Незнам од која причина. Кај тебе е проблемот што во сите тие научни студии кои се трудиш да ги пронајдеш на нет, сакаш директно да прочиташ дека одреден производ предизвикува одредена реакција, или конкретно таа за која те интересира. Како на пример трибулусот. Сакаш да видиш некаде каде ќе напишат дека тоа предизвикува директно зголемување на нивот на тестостеронот во организмот. Исто како и кај Л-Карнитинот, се додека ти не прочиташ дека тој ги согорува мастите и ја намалува телесната тежина, ти ќе пишуваш бисери. Ако одиме по тие тези и сваќања, кои за жал се тотално погрешни ќе дојдеме до заклучокот кој долги години наназад лекарите го тврдат за анаболичките стероиди, дека тие не прават мускули. Или за сите научни истражуважа кај цигарите и пушењето, дека штом запалиш цигара ведбаш не се умира и дека таа не предизвикува болести.
Затоа те молам, воздржи се со наука која не ја разбираш. Мислам, на нака од висок степен ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom