True Detective

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Си кажа креаторот да не очекуваме нешто мајндфак, ама дадоа некои лажни насоки да си правиме теории. Сепак Каркоза си беше на место, изглед кој се очекуваше со оглед на стандардот на серијата. Е сега не тргнаа кон целосно откривање на случајот најверојатно поради тоа што другите членови на групата се мртви па остана само скар фејс. Се очекува втора сезона :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
п.с. Оние 15 минути кога го бараа килеров у оние напуштени тунели, сета сценографија, тензијата и тоа „позадинско“ зборење се осеќав ко да глеам епизода од Лост.
Каков Лост, ова беше убер мрачно, и морбидно, не споредувам квалитет на серии, него само факторот морбидност :D

За саундтракот, не се секирајте, све што вреди ќе стаам, само нека излезе :D

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
Прво и најбитно е дека генерално сум задоволен од финалево. На второ место ги наведувам моите забелешки.
Не знам само зошто како една финална епизода и тоа од приказна која завршува не траеше едно 2 саати... не за друго него ќе имаше доволно време за да се даде повеќе простор за тоа како настанал култов па можеби и некој кадар од местава на кои се правеа жртвуважата (онака враќање во минатото како некаков вовед). Како и да е како и сите УСА филмови од овој тип секогаш е така на почетокот многу симболики и мистерии и милијарда предмети дрвца кули и сл. за да се собере што повече публика, а на крај дечково да ги однесе у лавиринтот негов и Раст да му дае (од кантерски аспект еден убав хс) и крај... Можеби и Раст требаше да умре на крај, иако лично се молев да се спаси ама ипак тоа ќе дадеше плус во оценувањето и ќе беше многу пореално а вака доаѓа како некој од низата херои на Холивуд, ја би го нарекол Растмен :D
Тоа е моето видување секој си има свое и нека си го напише пошо после финалево едино тоа ни останува да се читаме тука додека не почне Вистински Детектив Сезона 2 :)

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Колку личеше само Раст на Исус во сцената во болницата кога лежеше на креветот, а и сега читам по интернетов разни теории баш за тоа.
Како и да е интересна финална епизода!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Само може да кажам дека после серијава нема долгоо време да гледам ништо. Цела сезона е врв! Музика, дијалози, монолози, сцени, глума. Поставија високи критериуми. Дуово (Вуди и Метју) се таква моќна хемија, едноставно душата ја оставиле на проектов. Чиста 10ка!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Auf najjako finale ever, ebati serijata, nesto the best e, osobeno krajov. BRAVO HBO!

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Колку личеше само Раст на Исус во сцената во болницата кога лежеше на креветот, а и сега читам по интернетов разни теории баш за тоа.
Како и да е интересна финална епизода!
+
Come with me little priest...

Finale: You know, you`re looking at it wrong, the...sky thing.
How is that?
Well, once, there was only dark.If you ask me, the light`ts winning.

Расплетот беше далеку од очекуваниот...инаку одлична серија.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Генерално сум презадоволен од серијава, сценографија, режија, музика, целата меланхолична атмосфера си беше екстра.
Каркоса одлично претставено, морбидност на високо ниво, сцените и режијата ежење но како некој членови и јас очекував малце повеке на крај, останаа неразјаснети некој работи околу култот и не остана само ликот со лузната туку Татл фамилијата е сеуште вмешана во ова значи они фатија еден лик што е подоле од нив, што лесно ке се замени со друг психопат или meta psychotic како што го нарече Раст во првата епизода :)

И на мене исто не ми се допадна сцената на крај кога Раст почна да филозофира за задгробен живот, филозофии што потполно ги демантираше со неговите теории претходно па малце ми го заебаа ликот, и метафората со тоа дека светлината сепак победувала што во самата серија тоа се демантира со тоа што Татл фамилијата сеуште ке си ги прави тие грозни работи и психопатот ке биде заменет со друг, значи крајот малце исфорсирано хепи, но како и да е, генерално одлична серија, презадоволен сум.

Последно уредено:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
and, давајте предлози за детективи за следна сезона.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За глумата надминување не знам, ама после толку многу theory crafting на нетов - верувам и знам дека втора сезона ќе има дупло поквалитетен writing, останува на глумците нови да видиме дали ќе успеат да ги стигнат стандардите.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Додека навлегуваа во лавиринтот во секој момент очекував кадар од горе , градбата ја замислував како спиралата. Не очекував дека на Марти ќе му текне за бојата на куќата, а и уште не ми е јасно како ја поврзаа со зелените уши ?!? А на крај Раст како да од тоа што го виде да го хипнотизираше ,не дека претходно не беше :pos:

Од мене предлози за дуо во наредна сезона:

Kajgana Shop

На врв Bottom