True Detective

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Serijava e remek delo I gi ispolni moite kriteriumi vo sporedbata so BB.
Sega sum na fax I edinstveno sto mislam e kako ke stignam doma I ke gledam finale na TD!

Sent from my GT-B5330 using Tapatalk

Многу добро, серијава може комотно да се стави во хорор категорија, која атмосфера - кадри, тензија, избор на местоположба - совршенство, па играта со камера и музиката во позадина, абе секое влакно на телото да ти се крене!

HBO ќе се соочи со голем проблем кога се работи за оваа серија, како да ја надмине оваа сезона, и ова дуо?

Aко сакате смејте ми се, ама почетниот бран на овој тип на серии беше The Killing, или поточно Forbrydelsen...кај нив првпат се сретнавме со тој морбиден начин на приказ на местоположбите на дејствието, преклопени со прекрасни крупни кадри од птичја перспектива, мелахонична и мрачна атмосфера - дожд, и перфектна позадинска музика, која те гризе....морници!! се разбира и сличната тематика, сериски убиец - убијци.

Ви ја препорачувам The Fall, ако сте фанови на горенаведеното :)

Одлично финале, како што беше и самата сезона. Спора, филозофска и прекрасно атмосферска. Го исполнија ветувањето - не нè ебаа на крај.

П.С. Сите утнавме за ќерките дека се вмешани. Всушност зашто ги даваа дека цртаат голи секс сцени?!

Последно уредено:
Ако најде некој торент со HD снимка нека прати по ПП.

Колку му беше криво на Раст , се сети дека го има видено претходно...

:cuc: За целиот тим што има работено во оваа сезона. Не ми се верува дека некоја наредна сезона ќе има успех колку оваа.
tumblr_n27shaVGOL1qzb01eo1_500.jpg
:pos:

Последно уредено:
Одлично финале,додуша некако очекував повеќе за крај,не дека не сум задоволен или нешто ама очекував или некој plot twist или некој црн крај. Nevermind стварно ми е енигма како ќе успеат да се надминат идната сезона..

Дојде и тој ден, крај на уште една серија.
Задоволна сум од меланхоличниот крај, Метју ме направи да сочуствувам со Раст, дури и да ми ги насолзи очите.
Благодарност до екипата што ни ја донесе серијава. Волку тензичен трилер немам гледано од Silence of the Lambs.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom