Samsung Galaxy S5

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Не брат за 5с нема смисла да го сменам :) ќе размислам прееска го пробав ноут 3 ката и можам да кажам дека е ѕвер , ама сепак ќе почекам да ја видам с5 ката или ајфон 6 ката.
А што му фали на ајван 5S и мислиш дека ноут 3 е побрз од ајван 5S не е така всушност ниеден хај-енд андроид не може да се парира со Ајван 5с и само ВиндоусФон 8.1 може да парира со ајван ;)

А што му фали на ајван 5S и мислиш дека ноут 3 е побрз од ајван 5S не е така всушност ниеден хај-енд андроид не може да се парира со Ајван 5с и само ВиндоусФон 8.1 може да парира со ајван ;)
Не гледам поента да го сменам 5 ката за 5с и да додадам уште 200 евра кога у принцип е истиот телефон плус А7 .

Е добро де, дигнавте паника толку. 5-ката ќе го скине. 5Ѕ-от може не. Али на Ѕ5-ката сеуште не му извадиле модел што е појак од него. Може LG нешто јако да извадат со G3. Новиот Ајфон нема шанси. А каму ли па 5Ѕ-от. :ROFLMAO:

S3, е 2/3 пати поспор од 5-та, за 5s не праам муабет.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Искрено мислев дека си трол, сега само си глуп трол

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Леле што читам, толку од мене на темава :D

Kako mozi jas neznam nekoj da praj sporedba kako prvo android so ios , nikakva dopirna tocka nema , ios e ios ,apple e apple dali sakas ios dali osx dali hardware dali software, za ios i android konkretno vo so sakas praj sporedba design brzina so i da e 10 klasi e vo se podobar ios , vtoro citam galaxy s3 bil pobrz od 5kata iphone , da se kladime jas i ti deka 4s e pobrz od plastikarijata s3 , drugo iphono e 300 pati pokvaliteten od samusng , i ne e vo nisto precenet tuku ednostavno si e kvaliteten i smesno e nekoj da praj sporedba so samsung , i fakt e deka pola od site so jada gomna za apple to go pra od ljubomora od nisto drugo

Бидејки гледам дека галамата е мегу iphone i Samsung (android), сакам мала споредба да ви направам (за да бидат фер работите, споредбата ке е мегу 5с и с4), да ви отворам очите.Гледам дека вашите информации за кој телефон е побрз ги читате само во споредба на телефоните на лист хартија. Затоа сакам јас да ви помогнам малце. Сега ке правиме споредба на Прецесорот, графичкиот процесор и рамот. На лист хартија работите стојат вака:
iPhone 5s:
-Dual-core 1.3 GHz Cyclone (ARM v8-based)- CPU (процесор)
-PowerVR G6430 (quad-core graphics)- GPU (графички процесор)
-1giga ram ddr3

samsung S4(9505):
-Quad-core 1.9 GHz Krait 300- CPU (процесор)
-Adreno 320- GPU (графички процесор)
-2Giga ram

На лист хартија се гледа дека с4 ТРЕБА али само на треба ке си остане, ајде сега малце Benchmarks:

1. GEEKBENCH 3 (бенчмарк за процесорите)
-iphone 5s:
Single core score 1411!; multi core score 2557!;
-Samsung galaxy s4
Singe core score 676!; multu cire scire 1841;
Значи еден процесор во iphone e јак како 2+ на galaxy. Победник iphone 5s!
http://www.youtube.com/watch?v=GDwVRBQFyKM (link do video)

2. 3DMark (бенчмарк за графичкиот процесор)
-iPhone 5s
10051 поени;
-S4
6953 поени;
http://www.youtube.com/watch?v=TzgY6YC2oCw (link do video)
Победник, да не кажувам нели...

Значи на benchmarzite, iphone 5s го тепа S4, НО! И двата телефони се солидни, вртат го софтверот кој им е вграден префектно, едноставно работат бре браќа. Кај iphone ми се свига дизајнот и опаративниот систем, кај S4 екранот, значи можете да уживате и во обете телефони. Јас лично имам 5с и HTC ONE, 5с ги користам и двата едниот на вип другиот Т-мобиле. 5с има ексклузивни апликации, подобро работе софтверот, по флуиден е , но е ПРОСТ, едноставен, една страница има... тоа не ми се свига... но тоа е тоа... S4 (или андрод, во мојот случај HTC ONE) од друга стра има феноменални опции за кастомизација, абе виџети, абе теми, што ти душа сака, а не ми се допага апп маркетот, бидејки не е контролиран се и сешто има на него, и што иако с4 па и оне имат јаки процесори, понекогаш знае да сецне кога вртам низ мениата.

Еве на радос на вие што сте за Apple, 5s e побрз, на бенчмарки, с4 не може да се мере во бенчмарки, само на лист хартија е подобар, разликата мегу процесорите е енормна (што би било ако а7 процесорот беше 4 јадрен ? ке треба самсунг s7 за да го кутне :D). Но на крајот на денот не се битни тие бенчмарзи, важно е ке ти ги задоволе ли потребите тај "телефон", доколку ios, едноставност и релативно мал/среден екран ви праит ќеиф ајт купувајте ајфон.

Епа фини андроид фанови, екраните ооо екраните на вашите Flagship телефони се страшни, еее за тоа и јаз зедов andorid :D, значи во дискусијата некој беше кажал дека поубав е екранот за читање на андоридите (с4, хтц оне, лг г2...) е да полесно е, и не само за тоа и за игрици, мигрици. Не дека не се чита на ipihone, чита се и на тоа, па пред 3-4 години сите од такви мали телефони читавме :D... значи убави се андроидите, солидни и за тоа се продаваат.

Да резимираме, кога купувате телефон не гледајте бенчмарзи и не гледајте што има на лист хартија (ви докажав дека она што е на хартија секогаш не е веродостојно), појдете во најблизата продавница за телефони зирнете ги, истражувајте малце за нив, истражувајте за можностите, за софтверот, за квалитетот и за мааните... а не се плате ни по Apple ни по Samsung, туку мислете со своја глава и сами одлучете. Ако имате срека како јас со финансиската состојба, дозволете си и iphone i Samsung/Htc, и уживајте, и двата екосистема си имаат предности и недостатоци, и верувајте ке уживате и во двата :).

П.С. Морав да го споделам ова видео, https://www.youtube.com/watch?v=9l4-tlCshNI#t=99 na passmark процесорот во iphone 5s е побрз од с5, но да почекаме ке видиме ....[DOUBLEPOST=1394076885][/DOUBLEPOST]MI tekna edna sega :D... Dvata procesor vo 5s se kako dva terminatori, a cetirite vo samsungot kako cetiri decinja :D,

Последно уредено:
Премногу преценети се. Повеќе го плаќаш брендот отколку телефонот и перфомансите. За дупло поефтини пари ќе си купиш Ѕ3, што е 2 пати појак во перфоманси од 5Ѕ. Алуминиумот се лушти ко змија. Пластиката е 100 пати подобра. Затоа и они извадија телефон со пластика.

Како и да е, ако се мислиш помеѓу тие два бренда, оди на Самсунг. Квалитет со сигурност и перфоманси 100 пати подобри.
Повели бе пријател види и увери се

Последно уредено од модератор:
Кога iPhone ќе има кастмизација, екран од 5 инчи и 1080 резолуција, се сомневам дека ќе е побрз од било кој android flagship.

Во прилог на ова:

Незнам, за мене е навреда да одвојам двојно повеќе а да добијам двојно помалку.

Последно уредено:
Го видов S5-кава,ист е ко и другите Самсунгзи,шознам почнаа овие ко BMW да се понашаат,сите телефони им се исти.На ниет бев да зеам S5,али очигледно ќе земам Sony Z2 или Note 3.Зошто не прекинат да ги прават селско пластични Gallaxy-то не знам,али ја никад не би го купил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom