Indian Wells 2014 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
40.398
Поени од реакции
118.819
2010_BNPParibasOpen_IndianWellsTennisGarden_600x300_getty.jpg
По првиот Грен Слем дојде време и за првиот Мастерс оваа сезона кој се одржува на американско тло, во Калифорнија. Индиан Велс се нарекува и петти Грен Слем, неофицијално секако. Централниот терен е впрочем вториот најголем тениски стадион во светот, после Артур Еш во Њу Јорк.

Ланскиот победник во машка конкуренција е Рафаел Надал, кој во финалето го победи Делпотро после долга и тешка битка во три сета, со 4-6 6-3 6-4. Делпо водеше и со брејк во вториот сет, но не успеа да издржи и да го освои својот прв Мастерс во кариерата. Во женска конкуренција Шарапова ја освои титулата, лесно и убедливо во два сета против Возниацки, 6-2 6-2.

Квалификациите во женска конкуренција почнуваат утре, а првото коло во среда, а кај мажите квалификациите во вторник, а првото коло во четврток. Сега за сега учеството го откажа Давид Ферер, а неизвесни се и Делпотро, Нишикори и Хас. Делпотро скоро сигурен сум дека нема да настапи ради хроничниот проблем со зглобот на левата рака.

Прв носител ќе биде Рафаел Надал, кој патем ја брани и титулата, како што споменав погоре. Овој турнир треба да даде јасна слика во каква форма се најдобрите тенисери, бидејќи од она што можеше да се види после Австралија сликата не беше никако позитивна. Надал го освои турнирот во Рио но со доста лоша и просечна игра, Ноле се мачи со својата форма, Мареј се распаѓа после операцијата, единствено Федерер колку толку покажува подобри знаци во однос на претходната сезона, но и неговата форма не е на врвно ниво.
Ќе биде добро да се види што ќе направат Димитров и Чилиќ, тенисери кои одлично ја започнаа 2014 и од кои многу се очекува оваа сезона.

Најмногу титули во машка конкуренција има Роџер Федерер-4, а во женска конкуренција повеќе тенисерки имаат по две титули, а тие се: Серена Вилијамс, Шарапова, Клајстерс, Хантукова, Навратилова, Мери Џо Фернандез, Штефи Граф и Линдзи Девенпорт.

П.с. Ждребот ќе биде одржан утре, така да нека го вметне модераторот во воведот кога истиот ќе излезе.

Последно уредено:
Ме претрка, сакав утре јас да отворам (неам одамна отворено) после ждребот. :D Ај за наредниот чувајте ми? :ROFLMAO:

Федерер нека го одржува моментумот, одамна мастерс нема освоено. :)

Абе педер, не ќе ја стаам сликата за на десктоп, што си ја акнал толку голема.

За да им се укочат мобилните телефони на тие што отвараат преку мобилен. :ROFLMAO:
Божино, за Мајами ти ќе отвориш, резервирано ти е веќе. :D

Зошто вака доцна ждребот ? Не почнува утре турнирот или грешка сум ?

Не, не почнува класично во понеделник, турнирот календарски трае две недели, почнува во четврток.

Зошто вака доцна ждребот ? Не почнува утре турнирот или грешка сум ?
Затоа и се нарекува петти Грен Слем, почнува турнирот во четврток и трае две недели и е единствен Мастерс каде сите го играат првото коло, па и првите осум носители.

Стефан , твојата Серенка колку што ме држи помнењето ќе настапи после многу години повторно на овој турнир? После оние расистички скандали со фановите пред неколку години?

Стефан , твојата Серенка колку што ме држи помнењето ќе настапи после многу години повторно на овој турнир? После оние расистички скандали со фановите пред неколку години?
Тоа заборавив да го вметнам во воведот, дека сестрите Вилијамс традиционално не играат на овој турнир поради тоа што пред извесно време сопственикот на турнирот ги има обвинето дека местат мечеви. Така да и оваа сезона Серена нема да игра. :)
Иначе газдава му е голем пријател на Рафа, а патем и огромен негов фан. :icon_lol:

Кога сме кај Лери, мора да ја спомнеме женскаму (која патем може да му биде внука) да му ја тииит..
ox281292939815777241.jpg

Ех, уште да не беше ултра спор, па да бев возбуден :(

Да, ова е еден од најспорите хардови на турот, знам памтам пред некоја година се збореше и дека бил посор од РГ таа година :facepalm:, што е апсурдно. Но, секако треба квалитетен тенис да гледаме, ќе има доста добри мечеви.

За да им се укочат мобилните телефони на тие што отвараат преку мобилен. :ROFLMAO:
Божино, за Мајами ти ќе отвориш, резервирано ти е веќе. :D
dali zatoa shto go tepashe na Rafa na AO , ama epten go zaboravash Vavrinka ;) , a i Berdych , koj shto go igra negoviot najdobar tenis

dali zatoa shto go tepashe na Rafa na AO , ama epten go zaboravash Vavrinka ;) , a i Berdych , koj shto go igra negoviot najdobar tenis
Во право си, требаше и нив двајца да ги вметнам. Вавринка можеби и намерно не го ставив затоа што нема играно после Дејвис Купот и се зборува дека имаше повреда, па и не тренирал доволно, па затоа и не очекувам нешто спектакуларно од него на турниров. А Бердих го заборавив скроз, али горе доле сите ја знаеме ситуацијата и знаеме дека Бердих е во одлична форма моментално, најдобра до сега во кариерата. Само пред малце прочитав дека на денешната егзибиција Бердих од бекенд играл само слајс, се плашам да не е повреден и он, оти стварно премногу ќе биде и тоа да се случи. Инаку денес се игра егзибиција, неколку актуелни тенисери и неколку поранешни.

Кога сме кај Лери, мора да ја спомнеме женскаму (која патем може да му биде внука) да му ја тииит..
ox281292939815777241.jpg
Leri Elison ima zateganje na kozata na facata i botoks taka da shto izbegnuva golemi nasmevki oti ima shansi ushite da mu se preklopat preku ochite[DOUBLEPOST=1393867190][/DOUBLEPOST]
Во право си, требаше и нив двајца да ги вметнам. Вавринка можеби и намерно не го ставив затоа што нема играно после Дејвис Купот и се зборува дека имаше повреда, па и не тренирал доволно, па затоа и не очекувам нешто спектакуларно од него на турниров. А Бердих го заборавив скроз, али горе доле сите ја знаеме ситуацијата и знаеме дека Бердих е во одлична форма моментално, најдобра до сега во кариерата. Само пред малце прочитав дека на денешната егзибиција Бердих од бекенд играл само слајс, се плашам да не е повреден и он, оти стварно премногу ќе биде и тоа да се случи. Инаку денес се игра егзибиција, неколку актуелни тенисери и неколку поранешни.
Jas ochekuvam pobeda na Novak , bar po toa shto go vidov na Dubai i Rio . Prvo , Nadal se iznamachi vo Rio , ne tolku od igrata kolku shto epten beshe mlitav , se machi so silinata vo udarite , a i servisot mu beshe baven. Novak ja ima igrata , preciznosta , servisot , no padna vo vtor i tret set na fizichki plan , no ne veruvam deka e padnat kondiciono , tuku mu se rasklopija kockite toj den . Sepak , ne se bez shansi i drugite , prvo Nadal , posle Berdych a i Marej , ne moze vechno da kiksa.
Stan ne veruvam da iznenadi pak , protivnicite sega mosne poveke ke go percepiraat posle AO , a i da gi pobedi dva pati po red Berdych , Nadal i Novak , skoro neverojatno zvuchi

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom