86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Wolf of Wall Street толку ме разочара, што не знам дали ќе навивам за ДиКаприо да земе Оскар. Одвратен главен лик, толку одвратен што станав и го исклучив филмот, не успеав да го догледам. Џона Хил такоџе, сцената кога прв пат се појавува плавушата, а овој со раката доле...:facepalm:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Синоќа у 2 го почнав American Hustle, после пола сааат ми се приспа и го исклучив, сега продолжуваме да го гледаме. Her i Philomena немам некоја желба да ги гледам, а и не очекувам нешто многу од нив. Her може само за @dragonsky да го изгледам пред оскарите.

П.С. Сител ќе пренесуват или ова горе е некој хејт?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Да не беа страниве на ФБ ќе заборавев дека има Оскари в недела. Разгледував и коефициенти за кладење, така да ќе падне некое ливче за Оскариве да бидат повозбудливи.
Уште Небраска и Филомена ми останаа од номинираниве за најдобар филм (ако има торенти некој нека биде љубезен по ПП да ми ги прати). За глумци нема дилема, Метју и Лето. Иако не се сметам за фан на филмови што се држат само на глума Метју изглуми извондредно,феноменално, и други епитети. Презаслужен ќе му биде Оскарот и ако не го добие ќе го бојкотирам подфорумов до следни Оскари :ROFLMAO: Од филмовиве мене лично до сега најмалку ми се допадна најголемиот фаворит: White Shame: The Movie. (што не значи дека е лош филм) Дефинитивно 2013 е една од подобрите филмски години. Оваа ќе биде ептееен послаба во однос на претходнава и како Оскаровци и како блокбастери. Најомилен Gravity,па Am.Hustle, па Her.
Инаку вака на неколку дена пред Оскарите кој е главен фаворит за лапнување на женскиот Оскар за споредна ? Лупита или Џени ?

П.С. Аватаров над мене :pos: :pos:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Едвај чекам само знам оти ќе заспам пред да почнат да доделуват

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Инаку вака на неколку дена пред Оскарите кој е главен фаворит за лапнување на женскиот Оскар за споредна ? Лупита или Џени ?
Лупита е во водство на повеќе места како што видов. Не е некоја голема разлика меѓу неа и Џенифер, како што е за споредна машка улога... Јас не би ставил пари. Ризик јак... :pos:

Инаку, според мене:
1. Најдобар филм - 12 years a slave, а ќе ми биде драго и за Dallas buyers club
2. Најдобра машка главна улога - Matthew McConaughey
3. Најдобра женска главна улога - Cate Blunchett
4. Најдобра машка споредна улога - Jerad Leto
5. Најдобра женска споредна улога - Lupita Nyong'o
6. Најдобар режисер - Alfonso Cuaron оти е сигурно, а би сакал Steve McQueen
7. Најдобро оригинално сценарио - Her
8. Најдобро адаптирано сценарио - 12 years a slave

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Сакам некогаш во тек на една година да седнам да ги изгледам сите филмови што освоиле Оскари за најдобар филм ама кога ќе ми текне дека ќе треба да гледам некои outdated филмови или па кога ќе видам должина на Бен Хур или Лоренс од Арабија по 3ипол-4 саати филм... па треба некој да ме дрогира за да се сконцентрирам целосно на филмот па уште и да ми се допадне истиот филм т.е. драма од 4 саата. Така да батали таа работа. :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Сакам некогаш во тек на една година да седнам да ги изгледам сите филмови што освоиле Оскари за најдобар филм ама кога ќе ми текне дека ќе треба да гледам некои outdated филмови или па кога ќе видам должина на Бен Хур или Лоренс од Арабија по 3ипол-4 саати филм... па треба некој да ме дрогира за да се сконцентрирам целосно на филмот па уште и да ми се допадне истиот филм т.е. драма од 4 саата. Така да батали таа работа. :D
И двата што ги спомна се врв и ги имаш на Blu-rey. Не вреди сите стари филмови да ги гледаш но бар тие 2 гледај ги. Ако се заразиш продолжи со Patton, Breakfast at Tiffany's, One Flew Over Coocko's Nest.

Јас единствено што не можам да гледам од стариве филмови се црно бели па макар и биле најдобри.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
И двата што ги спомна се врв и ги имаш на Blu-rey. Не вреди сите стари филмови да ги гледаш но бар тие 2 гледај ги. Ако се заразиш продолжи со Patton, Breakfast at Tiffany's, One Flew Over Coocko's Nest.

Јас единствено што не можам да гледам од стариве филмови се црно бели па макар и биле најдобри.
Знам дека ги има на БлуРеј, тие два не ги спомнав како пример за outdated филмови од триве предлози 2 ми се гледани.Хурот и Лоренсот ги спомнав за друго, препрочитај ми го постот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom