[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Еве ја и мојата прекрасна марула. Слободно можам да кажам дека ова до сега е мојата најлоша изработка. Прво сликано е со камера од 2 мегапиксела, второ за јадењево можам да кажам дека за Македонски стомак не е и трето.... незнам дали од јадењево или од винцето после не ми беше добро :D
Измени има во тоа што не ставив соја сос, а ставив малку сварен ориз и роквици :)

марула натпревар.jpg

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Најпромашен предлог рецепт досега, секогаш со кејф си пратам што и како го готвите. Ова многу никакво јадење изгледа ... или пак е до сликата од Сунѓерот Боб :sick:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Најпромашен предлог рецепт досега, секогаш со кејф си пратам што и како го готвите. Ова многу никакво јадење изгледа ... или пак е до сликата од Сунѓерот Боб :sick:
И до рецептот и до сликата е :P

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Не не, неможам да се водам по рецептон ама битно основава е зелена, марула, еве ме и мене да се приклучам на темава. Саде немојте да ме дисквалификувате :D
Photo0051.jpg
Photo0052.jpg

едит: Од јадењево не барајте гладен сум ко пес.
едит2: Од ракијава мојте да зејте, дан речите види го педер.
едит3: Aку ви е за стакло бришење тогаш не земајте од ракијава, стрикно за пиење е:D

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Можеби сум малку оф топик ама пак најприкладно е тука да пишам. Нели треба да се организира еден натпревар за Прочка, нели в недела е? Кој ќе приготви најубава баклава, раванија.. Што викате?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не не, неможам да се водам по рецептон ама битно основава е зелена, марула, еве ме и мене да се приклучам на темава. Саде немојте да ме дисквалификувате :D

едит: Од јадењево не барајте гладен сум ко пес.
едит2: Од ракијава мојте да зејте, дан речите види го педер.
едит3: Aку ви е за стакло бришење тогаш не земајте од ракијава, стрикно за пиење е:D
Како добро изгледа страшно! Како ми се јаде и како ме мрзи да направам нешто страшна работа. Ова иако не е во концепт на натпреварот, сакам да те прашам што имаш во делон со пченката само пченка?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Пошто тепав у натпреварот требало да предложувам ја за следен натпревар. Ја искрено знам да праам само лепчињава, макарони/шпагети, виршли и јајца, може и нешто друго али сеа сум изумил. Па пошто не сум по сложените рецепти би предложил некој натпревар со тестенини, преферабилно шпагети со слободен избор за "рецепт". Да видиме кој ќе го направи најубаво едно од моите најомилени јадења, ако се слагате :) Башка мислам дека ко што повеќето луѓето праат шпагети пак ќе има повеќе пријавени, а компетицијата го движи општеството кон поквалитетни производи, па малце лиги да ми течат коа ќе ги споредам со моите обични шпагети.

Се надевам не е тапа предлогов али јбг, не сум некој егзотичен готвач, битен е трудот :D

Едит: Еве слика за да имате поише мотивација :D

Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Пошто тепав у натпреварот требало да предложувам ја за следен натпревар. Ја искрено знам да праам само лепчињава, макарони/шпагети, виршли и јајца, може и нешто друго али сеа сум изумил. Па пошто не сум по сложените рецепти би предложил некој натпревар со тестенини, преферабилно шпагети со слободен избор за "рецепт". Да видиме кој ќе го направи најубаво едно од моите најомилени јадења, ако се слагате :) Башка мислам дека ко што повеќето луѓето праат шпагети пак ќе има повеќе пријавени, а компетицијата го движи општеството кон поквалитетни производи, па малце лиги да ми течат коа ќе ги споредам со моите обични шпагети.

Се надевам не е тапа предлогов али јбг, не сум некој егзотичен готвач, битен е трудот :D
Две работи ме бунат....... што поточно треба да зготвиме со шпагетите?

и

нели еднаш веќе имавме еден рецепт со шпагети или јас сум во забуна?

:)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Две работи ме бунат....... што поточно треба да зготвиме со шпагетите?

и

нели еднаш веќе имавме еден рецепт со шпагети или јас сум во забуна?

:)
Па тоа ми беше поентата, да не биде строго ограничено, битно да е базирано на шпагети. Може со ќофте, само кечап и сирење... битно да биде мераци :D

А ако имало веќе таков натпревар ќе предложам нешто друго, не е проблем :)

R

Rigel Kent

Гостин
Имавме Шпагети Карбонара , подобро нека предложи нешто друго да не се повторуваат рецептите.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
А јас предлагам, секоја недела/две на колку и да се одредува темата, да се повторат поминатите теми, за секој случај. Да не дојде до збунка.
Потпечени макарони
Домашен бурек
Медено срце
Тавче - гравче
Селско месо
Солени мафини
Полнети тиквици
Тава ориз со пилешко
Летен пинџур
Пилешки прсти
Мусака од модар патлиџан
Палачинки
Мрзлива баница
Лазањи со бешамел сос
Пица со готово тесто/стар леб
Нудли со морски плодови
Кајгана
Фахита
Полнети компири
Плескавици од тиквички
Домашна пилешка супа
Домашни јуфки
Ролат со ајвар
Чоколано/лимон СУФЛЕ
Полнети пиперки
Шпагети Карбонара
Цезар Салата
Ладен сендвич
Јајца на око
Новогодишна трпеза
Зелник
Пастрмајлија
Чоколадни шишарки
Крофни
Помфрит
Потпечени лепчиња
Прекрасна марула
Се надевам не сум утнала некоја тема. :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Добро се извинувам тогаш, не сум знаел. У тој случај предлагам Макарони салата. Гледам имало потпечени макарони, али немало вакво нешто:

Е сеа за рецепт не сум сигурен, нека додаде некој што има правено ако сака :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Рецептот беше вака мислам
Макарони ситни
павлака
карставички
салама
кашкавал
бибер и сол
мајонез малку и сенф една лажица

Се варат макароните , се сецка/ренда се останато ,се мешаат и толку ,декорација по избор[DOUBLEPOST=1393450814][/DOUBLEPOST]Ако сакате грамажа да го барам рецептот на ливче , јас праев пред еден месец ваква за слава ,али тоа беа големи количини ,еве ја тука првата

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom