Не да одиш накај Раде Кончар туку пред односно после хемиско средно училиште и свртуваш надесно и ќе гледаш рибарница Метро па тоа му е комшијаФала. Денес баш прашував, и дека сум од Скопје, некој Цеко кај Раде Кончар ми го спомнаа..

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не да одиш накај Раде Кончар туку пред односно после хемиско средно училиште и свртуваш надесно и ќе гледаш рибарница Метро па тоа му е комшијаФала. Денес баш прашував, и дека сум од Скопје, некој Цеко кај Раде Кончар ми го спомнаа..
Ако одговараат држачите и менувачот можеш да ставиш 1.2 мотор само 16 вентилски 60 киловати само ти треба и 16 вентилскиот компјутер а цената на тој е компјутер колку два 16 вентилски мотори.да си прашам ијас за нешто? ( ма да у темава се почесто има само прашања а одговори скоро и да нема )
сакам да менувам мотор на колава - моментално имам 1.2 мотор 8 вентилски 44 киловати
сакам да ставам исто 1.2 мотор само 16 вентилски 60 киловати
прашањето ми е - дали е можно да се стави овој мотор и ако е можно дали треба да се менува мењач компјутер полуосовини и така натака... ?
се работи за ланчија ипсилон ( исти мотор пунто )
А што ако не одговараат полуосовината тоа што е меѓу менувачот и тркалото ???Ако одговараат држачите и менувачот можеш да ставиш 1.2 мотор само 16 вентилски 60 киловати само ти треба и 16 вентилскиот компјутер а цената на тој е компјутер колку два 16 вентилски мотори.
Мој совет тие да си направиш замена со твоја доплата па ни лук јал ни на лук мирисал![]()
Изумив на тоа.Сигурно се поголеми полуосовините од пунтото затоа и реков ни лук јал ни на лук мирисалА што ако не одговараат полуосовината тоа што е меѓу менувачот и тркалото ???
Sent from my iPad 3 using Tapatalk
Ne treba da se vadi rezervarot, sitoto se naoga na samiot plovak dole. Izvadete go plovakot i videte kakvo e stanje.[DOUBLEPOST=1393264739][/DOUBLEPOST]Има и вентил,се е како што треба,пали овие денови,ама ако е затнато тоа ситото,мора да се вади резервоарот,нема друго чаре.Се испостави дека не бил држачот,туку резервоарот,незнам дали ако го поднаполнам со 20-30 литра би можело да се среди работата.Сега имам два нови филтри за нафта,и пасуваат за две коли.Преку куров од овие ситни ебани проблеми.
Mislis deka na forumov ima nekoj takov so na ova moze da ti odgovori?да си прашам ијас за нешто? ( ма да у темава се почесто има само прашања а одговори скоро и да нема )
сакам да менувам мотор на колава - моментално имам 1.2 мотор 8 вентилски 44 киловати
сакам да ставам исто 1.2 мотор само 16 вентилски 60 киловати
прашањето ми е - дали е можно да се стави овој мотор и ако е можно дали треба да се менува мењач компјутер полуосовини и така натака... ?
се работи за ланчија ипсилон ( исти мотор пунто )
Ne treba da se vadi rezervarot, sitoto se naoga na samiot plovak dole. Izvadete go plovakot i videte kakvo e stanje.[DOUBLEPOST=1393264739][/DOUBLEPOST]
Mislis deka na forumov ima nekoj takov so na ova moze da ti odgovori?
![]()
Obicno plovakot e pod zadnoto sediste ili odma pozadi zadnoto sediste vo gepekot. Obicno e pokrien e so plasticen ili zelezen crn okrugli kapak. Pod kapakot e plovakot, ima dve creva za vlez i izlez na gorivo i stek za pokazuvacot na gorivoto. Plovakot obicno e zasrafen so plasticen sraf (kako od kanta za maslinki), ili go drzi golem zelezen osigurac, zavisi od voziloto. ne znam kako e kaj fiatite.[DOUBLEPOST=1393268009][/DOUBLEPOST]Комплицирано ли е за вадење?Да не знаеш каде има некое видео да видам каква е постапката?
Па како голем стручњак симни некое видео и советувај гоMislis deka na forumov ima nekoj takov so na ova moze da ti odgovori?
![]()
А зошто го менуваш со појак или ист мотор.епа ке ми искочи најпаметно д си ставам исти мотор и чао...
сакам да ставам појак.. 1.2 16 вентилски ама ако треба да се мења и компјуер и полуосовини и се и свашта тогаш ништо од бизнисот...А зошто го менуваш со појак или ист мотор.
Мала градска и лесно може пајак да ја крене ако си непрописно паркиранЌе може ли некој да ми каже повеќе за Fiat Seicento? Каква кола е според вас?
Прочитај го овасакам да ставам појак.. 1.2 16 вентилски ама ако треба да се мења и компјуер и полуосовини и се и свашта тогаш ништо од бизнисот...
Ako e kolata dolgo vreme vozena na plin ima sansa snagata da ja izgubi zaradi istroseni-izabeni-izgoreni ventili, nekoi motori ne trpat plin. Najubavo da se izmeri kompresija i ke se vidi kolku e saatot. Znaci kompresija paga na dva nacini, ili izedeni kariki (ili hilzni) ili osteteni ventili (ili lezistata na ventilite). na toj motor da se smenat kariki i ventili nema mnogu da te kosta, karikite 40tina evra,dihtung 10 evra, lezecite lageri 20 evra, ventilite 50tina evra, obrabotka na glava sose slajfuvanje na ventili 30-50 evra i 100tina evra rabotna raka ako ti go sredue nekoj prijatel. Sve ova pod uslov da ne se istroseni hilznite. So nekoi si 300 evra ke dobies prakticno nov motor. A ako si ima kompresija onda tolku mu e silata. Imam porano donesuvano puntovci od prviot model so toj motor mozam da kazam deka taa masina ima snaga i vise nego dosta i odlicno vlecat.епа ке ми искочи најпаметно д си ставам исти мотор и чао...