Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Ја можем да бидем сигурен дека ќе положам уште еден на казнена, што значи би имал 3 од 6, и го прашав вака дали можам пак вика тешко многу, пошто си прва, вика тие што се прва за да добијат ќе им треба најмалку 4 од 6 у случајов мој, или 3 од 5. и тешко многу вика не им веруваат на тие што се прва освен ако не имаат 90% положено, ја би имал 50% што е катастрофа, него ти прва беше лани?

Наром имаат ли уште понуди? Од други луѓе што ми кажувале Наром им давале многу касно понуди за работа после аплицирањето, некои имале аплицирано од декември па тек сега им нашле работа. Јас сега ако аплицирам касно би било така? Нејќам тек у мај да ми најдат работа.

Ја можем да бидем сигурен дека ќе положам уште еден на казнена, што значи би имал 3 од 6, и го прашав вака дали можам пак вика тешко многу, пошто си прва, вика тие што се прва за да добијат ќе им треба најмалку 4 од 6 у случајов мој, или 3 од 5. и тешко многу вика не им веруваат на тие што се прва освен ако не имаат 90% положено, ја би имал 50% што е катастрофа, него ти прва беше лани?

Трета бев јас лани, сега сум апсолвент.
Што знам, твој е изборот сепак. Ако не сконцентрирај се на испитите, положи се на време и наредна година да немаш гајле за тоа.

Наром имаат ли уште понуди? Од други луѓе што ми кажувале Наром им давале многу касно понуди за работа после аплицирањето, некои имале аплицирано од декември па тек сега им нашле работа. Јас сега ако аплицирам касно би било така? Нејќам тек у мај да ми најдат работа.

Сигурно имаат, секаде можеш да најдеш работни понуди. Нешто слично му се случи и на еден мој колега, аплицираше доста рано, Ноември мислам, а ептен доцна му најдоа работа, некаде во Март. Проблемот беше во тоа што сакаат да одат во група од 6, па на крај ги поделија по тројца.
Распрашај се по агенцииве, има останато доста работни понуди.

Дали бил некој во Grand Lake, Colorado (прекув Викинг) да сподели искуства, таму ќе одам летово?

Сакам да аплицирам во Зип, они имаат саем на 8 март. Имаат три работодавци, јас конкретно сум заинтересирана за Wendy's, и ако не ја добијам работата? Што понатаму? А не ме интересираат работните понуди од другите два.

Сакам да аплицирам во Зип, они имаат саем на 8 март. Имаат три работодавци, јас конкретно сум заинтересирана за Wendy's, и ако не ја добијам работата? Што понатаму? А не ме интересираат работните понуди од другите два.

Тогаш ќе чекаш друг саем, ако воопшто има уште некој. Ако не бива така, ти наоѓаат работа преку онлајн-базата и правиш скајп интервју. Не сум 100% сигурен, но мислам дека во сите агенции е така. Без работа нема да останеш сигурно, ама кога веќе е толку доцна, не можеш многу да ги бираш работите...

Нема друг саем, а тешко и да има интервју за работа. Прашај дали ти ги враќат дел од парите ако се откажеш. Јас мислам дека ги враќат дел од нив, околу 80%.

Sent from my LT22i using Tapatalk

За оние кој идат премиум, паметно е да платата 45 евра money protect дека доколку ве одбијат за виза освен оние 150-160 долари во амбасада нема друго ништо да ви пропадне. Без money protect доколку ве одбијат за виза зависно преку која агенција идете истите тие зачувуваат од 200 до 300 евра од целовкупната програма. Прочитајте си го договорот добро пред да почнете да уплакате.

За оние кој идат премиум, паметно е да платата 45 евра money protect дека доколку ве одбијат за виза освен оние 150-160 долари во амбасада нема друго ништо да ви пропадне. Без money protect доколку ве одбијат за виза зависно преку која агенција идете истите тие зачувуваат од 200 до 300 евра од целовкупната програма. Прочитајте си го договорот добро пред да почнете да уплакате.

Баш и нема врска ова, еден другар лани така направи и освен тие 4 000 денари што ги плати за да ги осигура парите, пак му задржаа и од другите 12 000 денари со образложение дека направиле трошоци што мора да ги покријат. Се расправаше, да ги тужи не се исплати, да ги тепа исто, па заеба на крај кога виде дека не бива.

Утре ќе иде некој на саемот од Наром во Палас?? Кои работодавци ќе бидат?

Баш и нема врска ова, еден другар лани така направи и освен тие 4 000 денари што ги плати за да ги осигура парите, пак му задржаа и од другите 12 000 денари со образложение дека направиле трошоци што мора да ги покријат. Се расправаше, да ги тужи не се исплати, да ги тепа исто, па заеба на крај кога виде дека не бива.

Информирај не преку која агенција идел,се со цел да си знаат идните апликанти со кој си имаат работа доколку дојде до тоа ниво.

Баш денеска слушав во агенцијата како му објаснува на заинтересирани особи за тоа колку чини да ги осигураш средствата, лани било 70 евра годинава 90.[DOUBLEPOST=1393267310][/DOUBLEPOST]Ако ги осигураш се ти враќаат наводно, ако не 390 долари ризикуваш да ти пропаднат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom