Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
1. Коло / Шпанија – Македонија (7. Септември 20,45 часот)
2. Коло / Македонија – Луксембург (9. Октомври 20,45 часот)
3. Коло / Украина – Македонија (12. Октомври 18,00 часот)
4. Коло / Македонија – Словачка (15. Ноември 20,45 часот)
5. Коло / Македонија – Белорусија (27. Март 2015-та година 20,45 часот)
6. Коло / Словачка – Македонија (14. Јуни 2015-та година 20,45 часот)
7. Коло / Луксембург – Македонија (5. Септември 2015-та година 18,00 часот)
8. Коло / Македонија – Шпанија (8. Септември 2015-та година 20,45 часот) - тука ќе се одлучува кој ќе е прв во група.
9. Коло / Македонија – Украина (9. Октомври 2015-та година 20,45 часот)
10. Коло / Белорусија – Македонија (12. Октомври 2015-та година 20,45 часот)
8 септември 2014 (20.45 ч.) Шпанија – МАКЕДОНИЈА

9 октомври 2014 (20.45 ч.) МАКЕДОНИЈА – Луксембург

12 октомври 2014 (18 ч.) Украина – МАКЕДОНИЈА

15 ноември 2014 (20.45 ч.) МАКЕДОНИЈА – Словачка

27 март 2015 (20.45 ч.) МАКЕДОНИЈА – Белорусија

14 јуни 2015 (20.45 ч.) Словачка – МАКЕДОНИЈА

5 септември 2015 (18 ч.) Луксембург – МАКЕДОНИЈА

8 септември 2015 (20.45 ч.) МАКЕДОНИЈА – Шпанија

9 октомври 2015 (20.45 ч.) МАКЕДОНИЈА – Украина

12 октомври 2015 (20.45 ч.) Белорусија – МАКЕДОНИЈА
Првата утакмица ја играме на 7ми или на 8ми?
Не дека менува нешто, не е битно дали ќе изгубиме 6-0 на роденденот на Панчев или на Денот на независноста. :D

Првата утакмица ја играме на 7ми или на 8ми?
Не дека менува нешто, не е битно дали ќе изгубиме 6-0 на роденденот на Панчев или на Денот на независноста. :D
Моево е точно не им верувај на фанови на Јунајтед :D

Некој од попаметните да отвори тема за квалификациите.

Да се обидам да прогнозирам табела :
1. Шпанија
2. Украина
3. Словачка
3. Белорусија
4. Луксембург
5. Македонија

Некој од попаметните да отвори тема за квалификациите.

Да се обидам да прогнозирам табела :
1. Шпанија
2. Украина
3. Словачка
3. Белорусија
4. Луксембург
5. Македонија

одлична прогноза, седи 4

Моја прогноза:

1. Шпанија
2. Словачка
3. Македонија
4. Украина
5. Белорусија
6. Луксембург

(да сериозен сум :D )

Моја прогноза:

1. Шпанија
2. Словачка
3. Македонија
4. Украина
5. Белорусија
6. Луксембург

(да сериозен сум :D )

3+ добра прогноза, украина и не се толку јаки во последно време. Сепак со господ напред би можеле до ова, само со самодоверба и добра игра.

Охохо, ги губеме сите утакмици, а со Луксембург таму ќе ја местиме 1 у 2, а дома ќе ја местиме 2 у 1, и со 6 бода ќе бидеме втори одпозади (можев да пишам и претпоследни, ама тоа делува многу песимистички). Ама со сите ќе бидеме компетитивни :D:ROFLMAO:

Белорусите, Словаците и Украинците се очај последниве години исто ко нас. Да бев неутралец веројатно ни за пари немаше да ги гледам овие утакмици, ама игра Македонија и ќе мора да се мачиме. За Луксембург воопшто да не зборувам колку се слаби, а Шпанија многу веројатно ќе не растурат на двете утакмици. Ме интересира многу што ќе направи Бошко со составот, не очекувам ништо посебно, ама полошо пак од минатиов циклус не можи ни да биди. Нека задржи само неколку играчи, другото нека бара, нека мати оти ова досега скоро се беше тешко срање. Ај па можи некако ќе ме изненадат, мада како што одминуваат годините скрос се разочарав од нашите "репрезентативци".

Со Луксембург очекувам барем една од двете утакмици да биде 2-1 или 1-2.
Таква репрезенатација сме и ние, а и они богами.
Искрено не се надевам дека ќе направиме нешто повеќе од 5 место или пак 4 то максимум, ма да не ми се верува за тоа. Како и да е ќе видиме интересни репрезентации и играчи во Скопје.:)

Еве како ќе бидеме втори.

Украина е готова да се распадне, до лето дај боже да не постои. Гледате има тепачки па фудбалерите ќе одат да се тепат ќе заборават да играт фудбал и ќе ги тепаме. Белорусија 1 нерешена, друга победа , Луксембург 2 победи. Словачка 2 пати автобус пред гол = 2 бода, шпанија небитна. Ете ни 18 бодови и втори сме, оп на ЕП. :icon_lol:

Моја прогноза:

1. Шпанија
2. Украина
3. Македонија
4. Словачка
5. Белорусија
6. Луксембург

Украина се распаѓа, Каталонија,Андалзуија и Баскија се осамостојуваат, пропаѓа и ФФ на Шпанија. Словачка во меѓувреме на референдум се спојува со Чешка и репрезентацијата прекинува да игра квалификации се до следните кога ќе настапи како Чехословачка. Во Белорусија настапува неверојатно лето, цел снег се топи, не постои ништо бело во Белорусија, станува Русија, не смеат две репрезентации да играат со исто име и они се дисквалификувани. Остануваме ние и Луксембург само во групата. Завршуваме втори и идеме на ЕП.

Реално повеќето и не давате правилна критика кон Македонија и разочаран сум поради таквата постапка ... Македонија на последните квалификации признајте дека добро игравте,дефинитивно најефикасни бевме досега според игра и прикажаното и рамноправност на игра ... Каде паднавме и зошто последно место последно место освоивме ... е паѓање на моралот кај повеќето играчи и недавање подршка од страна на публиката кога требаше најмногу кога и дури бевме чекор на најдобар пласман досега ... од моментот кога игравме во Скопје пред домашната вештачка публика кога буваа над нашите на полувреме и кога според мене оправдано Чеде ви го покажа средниот прст кон вас за начинот на подршка ... Уше повеќе ги докрајчивте плус и глупавиве медиуми да направат уше повеќе влијание врз играчите, пропадна атмосферата,се скараа меѓу себе играчите,Чеде си отиде,висок пораз од Србија,последно место,после тоа уше повеќе судир од играчите меѓу себе,Тасевски,Ибраими,Пандев,комшијата Едис Јахович ... се изгуби стабилност ... наместо да одржуваме и да надградиме од година во година подобра игра ... Извинете,но вината не ја барајте кај фудбалерите или моменталново ФФМ управа кое конечно почна да ги решава проблемите кај мак фудбалот полека ... Вината е кај публиката која ме разликува и дунда само и уште повеќе критикува наместо да каже и да каже реално,дури и да пофали ако се прави добро нешто ... Гази гази гази догази па гзот ми е крив што вака е состојбата ... ако има проблем,што не вршевте притисок за решение на ситуацијата на фудбалот досега,кога се најавуваа протести пред Ффм, очајни 10 луѓе се појави ја само на протест и траеше само 4 дена ... Што не се покажавте како Босанците кога дури и порадикално одеа, го направи ја седиштето на ФСб лом .... па после се среди ситуацијата со репрезентација,доведоа свои од дијаспора од сегде и еве ги во Бразил ?! Дволичност ....[DOUBLEPOST=1393261359][/DOUBLEPOST]Реално повеќето и не давате правилна критика кон Македонија и разочаран сум поради таквата постапка ... Македонија на последните квалификации признајте дека добро игравте,дефинитивно најефикасни бевме досега според игра и прикажаното и рамноправност на игра ... Каде паднавме и зошто последно место последно место освоивме ... е паѓање на моралот кај повеќето играчи и недавање подршка од страна на публиката кога требаше најмногу кога и дури бевме чекор на најдобар пласман досега ... од моментот кога игравме во Скопје пред домашната вештачка публика кога буваа над нашите на полувреме и кога според мене оправдано Чеде ви го покажа средниот прст кон вас за начинот на подршка ... Уше повеќе ги докрајчивте плус и глупавиве медиуми да направат уше повеќе влијание врз играчите, пропадна атмосферата,се скараа меѓу себе играчите,Чеде си отиде,висок пораз од Србија,последно место,после тоа уше повеќе судир од играчите меѓу себе,Тасевски,Ибраими,Пандев,комшијата Едис Јахович ... се изгуби стабилност ... наместо да одржуваме и да надградиме од година во година подобра игра ... Извинете,но вината не ја барајте кај фудбалерите или моменталново ФФМ управа кое конечно почна да ги решава проблемите кај мак фудбалот полека ... Вината е кај публиката која ме разликува и дунда само и уште повеќе критикува наместо да каже и да каже реално,дури и да пофали ако се прави добро нешто ... Гази гази гази догази па гзот ми е крив што вака е состојбата ... ако има проблем,што не вршевте притисок за решение на ситуацијата на фудбалот досега,кога се најавуваа протести пред Ффм, очајни 10 луѓе се појави ја само на протест и траеше само 4 дена ... Што не се покажавте како Босанците кога дури и порадикално одеа, го направи ја седиштето на ФСб лом .... па после се среди ситуацијата со репрезентација,доведоа свои од дијаспора од сегде и еве ги во Бразил ?! Дволичност ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom