True Detective

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
По мене убиецот ако не сакате да го видите не отварај :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
не отварајте ако не сакате да знаете кој е убиецот, си требало да пишеш.

G

grande-juve

Гостин

овој во спојлерот умрел во 2010, новото убиство е во 2012

T

The Blob

Гостин

Вчера го мислев баш истово, само ме мрзеше да барам слика од ова :D :D :D Nice one!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Не бе, дека Марти има таква имагинација да ја постави сцената на убиството таква каква што беше. Очигледно е дека мозокот му е само во добри цицки впрочем тоа му го кажа и Раст.

Се мислев и јас дали овој Пасторот е убиецот и некако наклонетост имам кон идеата иако како што разбрав веќе тој е мртов[DOUBLEPOST=1392852098][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не верувам ни ја дека Марти е убиецот, нема таква природа да исценира такви убиства, намерно приказната иницира дека би можело да биде еден од детективите за послем да се направи пресврт на некој што прилично малце сме очекувале.
Уште една одлична епизода, говорот на Раст mindfuck:cuc:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
што знам мене некако ме влече дека Марти е убиецот...
сликава во спојлеров нема врска со Марти, (потенцијален убиец)
не отварајте, ако не сакате да знаете кој е убиецот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Само што сакав да пишам дека серијава почна да ме разочарува после првата добра епизода, со 2,3 и 4 кои беа премногу meh и дека e под стандардите на HBO...

Capture.JPG

Петтава епизода пукаше!

Не дека не знаевме за погрешниот убиец, не дека се не се навсетуваше ова шо се деси и имаше некој јак твист, напротив беше предвидливо, но и такво беше мајкоебачки изведено. У секоја серија на HBO има (барем) една ваква епизода, во која чекаш да се деси тоа најпредвидливото и овие го прават толку јако ко да е mindblowing твист. Им нема конкуренција, таман сакав да ги искритикувам, бам! :cuc:

Во претходните три епизоди имаше многу од оние минимални нелогичности и фалинки кои ги приметуваш додека ја глеаш епизодата. И не велам дека серијата да биде без нив, туку во јака серија таквите фалинки не ги приметуваш од прво глеање, пошто си „занесен“ од серијата. Рано е за билокакви споредби, дека серијата е квалитетна говорат актерите и самата HBO, но на која скала ќе заврши рано е да се суди.

И бај д веј, свака му част на Раст како издржа цело попладне да не му се примоча по 6 испиени пива.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
Let's play Murder
Не може Марти да е убиецот. Погледнете му го изразот кога ги гледа киднапираните деца, тоа е израз на човек што е згрозен и гневен на такво зло, татко што е загрижен за истата судбина на сопствените деца.
Според мене Жолтиот Крал не е една личност. Тоа е секта, ако еден е убиен, друг се крунисува. Како што кажа и овој Реџи, тркалото се врти, тој ќе се реинкарнира односно друг ќе го замени. Очигледно е дека ги таргетираат децата од школото на тој проповедачот. Можеби е некој таен спонзор, не мора да го имаме веќе видено до сега. Има уште 3 епизоди до крајот, секој може да е.
Anywayz знаете како изгледа татко и на Меги со брада?

Плус кога зборуваше со Марти дека децата се многу збеснати, цел свет се концентрира на секс, девојчиња носат црно порано било подобро бла бла... Епа сега ќерка му на Марти е таква, ако нешто и се случи во следните епизоди, има нов осомничен :D

Последно уредено:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Сумирано, ако е Мартин убиецот ќе е клише. Ако е Раст убиецот ќе е клише. Ако е трета особа ќе е клише. Ако е white walker префрлен од еден во друг универзум преку портал ќе е кул.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Моја теорија

Раст е далеку од убиецот. Башка е пре кул за да е убиецот (the killer во однос на убиствата за кои знаеме). Раст е андеркавер 8 години за да проба да го фати убиецот. Затоа е таков. Големи се шансите Раст во ова време да има тетоважа на грбот како симбол за преданост на сектата во која бил андеркавер. Е сега ако не е директно тој убиецот - можда ќе биде убиец или бил убиец или не го примиле да биде убиец (ако нели жолтиот крал е фигура која се мења а не еден човек)
[DOUBLEPOST=1393018154][/DOUBLEPOST]
Оваа е единствена серија која во која посакувам да не се дознае убиецот 5 сезони. Едноставно плени со репликите и на моменти заборавам дека се работи за решавање на убиства. Се надевам дека нема да го заебат крајот. Како на пример со тоа што Марти ќе испадне убиецот. Само ме изненади како тоа ладно го уби Ledoux, не знам од кај дојде тоа.
Го потсетија девојките на ќерка му.

Марти не е убиецот луѓе, има многу повисоки фаци (Како шо кажаа во последнава епизода) што се умешани. И Раст и Марти се излезени од таск форсот за да можат да не се надгледувани и контролирани дур сеуште истражуваат за случајот. Марти има нов параван а Раст е the field guy.

Последно уредено:
Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
И во трејлеров се појави тој гувернерот или шо и да е со преварантска фаца. Знаев дека е вмешан.:coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom