Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Nekoj da mi kaze stipendii za master studii vo stranstvo sto ima iskustvo so ova ? Blagodaram odnapred

Ке има повратен одговор за тие што ги пуштија и потпишаа договорите и трансакциските сметки или тоа е се???

Би требало да добиеме една потпишана копија од договорот.

Мене ова не ми е јасно,кога ја поднесов трансакционата никој не ми даде потврда дека сум ги однела документите. Ако не добијам сега
копија од договорот по пошта може да ми речат ти воопшто не си ги доставила договорите и трансакционата.

Мене ова не ми е јасно,кога ја поднесов трансакционата никој не ми даде потврда дека сум ги однела документите. Ако не добијам сега
копија од договорот по пошта може да ми речат ти воопшто не си ги доставила договорите и трансакционата.
И јас очекувам копија од договорот, инаку кога ги праќав документите в пошта ги праќав со писмо со препорака (во случај да се бунат дека неам пратено документи, дома иам фискална и ливче и со нив можам дури да поднесам тужба до поштата за неправилна испорака или тужба до дестинацијата до каде што треба да стигнат) . Ме информираа дека тие шо имаат продолжена стипендија од лани, на сметка им е пуштен пола од износот на стипендијата, ние другите ваљда треба да чекаме

Стрпете се де некој ден и вие. Чим добивте и испративте се ќе си биде во ред, само некој ден трпение треба. Четвртокот (20ти Февруари) беше последен датум да се достават сите договори, така да после тоа министерот треба да ги потпиши и да ги препратат. Од тогаш само еден работен ден е поминат и очекувајте во наредните денови да пристигне договорот. Памтам кога ги носев директно во МОН на трите бироа имаше еден куп договори така да сигурно како што пристигнувале не ги пуштале на потпис. Не е нормално преку 1500 договори да се потпишат наеднаш и да се пуштат веднаш. До 3-ти Март мислам смее да се пуштаат пари, така да и до тогаш може да се испратат парите и пред да е стигнат договорот.

Стрпете се де некој ден и вие. Чим добивте и испративте се ќе си биде во ред, само некој ден трпение треба. Четвртокот (20ти Февруари) беше последен датум да се достават сите договори, така да после тоа министерот треба да ги потпиши и да ги препратат. Од тогаш само еден работен ден е поминат и очекувајте во наредните денови да пристигне договорот. Памтам кога ги носев директно во МОН на трите бироа имаше еден куп договори така да сигурно како што пристигнувале не ги пуштале на потпис. Не е нормално преку 1500 договори да се потпишат наеднаш и да се пуштат веднаш. До 3-ти Март мислам смее да се пуштаат пари, така да и до тогаш може да се испратат парите и пред да е стигнат договорот.

Океј е тоа,јас парите тек некаде април мај би ги очекувала,ама муабетот ми беше дека не даваат никаква потврда дека си ги однел документите ( ако си ги однел лично ), па на крај може многу лесно да се деси да ти речат дека документите не биле доставени.

Океј е тоа,јас парите тек некаде април мај би ги очекувала,ама муабетот ми беше дека не даваат никаква потврда дека си ги однел документите ( ако си ги однел лично ), па на крај може многу лесно да се деси да ти речат дека документите не биле доставени.

Ако е нешто предизборно, може и пред тоа да се изврши исплатата, затоа некоја логика ми има тоа што порано излегоа резултатите, зошто ако излегоа на 14ти како што беше и на конкурсот со достава на документација ќе го поминеше тој 3ти Март после кој не смее да се прават трансакции. Иако може стварно и после Април, Мај да фатат, не е битно.

Инаку околу тоа со документите не верувам да има до толку непрофесионализам, иако се е можно. И јас немам покритие дека се доставени иако лично ги предадов, требаше некое бројче со заверка дека се примени да добиеме, но ајде да видиме што ќе се случи.

И мене истово многу ме јаде деновиве али останува да чекаме...

Денес се распушти собранието, дали ова значи не смеат да префрлуваат пари за стипендии?

Денес се распушти собранието, дали ова значи не смеат да префрлуваат пари за стипендии?
не. Собранието ја губи врската со парите одма после донесување на буџетот.. после тоа се реализира буџетот.. никаков фактор не се пратениците.

дали е точно дека има стипендија со 80 или 90 % од предметите да ти се положени т.е. 1-2 останати и не проверуват за примањата ?

дали е точно дека има стипендија со 80 или 90 % од предметите да ти се положени т.е. 1-2 останати и не проверуват за примањата ?
За сите ти е услов да имаш 90% положени испити, а примања само за првата група проверуваат.

Пишува тука за секоја група кои се услови, прочитај си

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom