Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
da im e** ja na njima sve sto si imav, ucenicki stipendie ne gi ni spomnuev, a ne pa da gi isplakjav, ama mi nemamo 18 godine, nemozemo da gi glasamo takoj da smo nebitni, a od vas studenti imav korist pa zatoj vi pustav...

da im e** ja na njima sve sto si imav, ucenicki stipendie ne gi ni spomnuev, a ne pa da gi isplakjav, ama mi nemamo 18 godine, nemozemo da gi glasamo takoj da smo nebitni, a od vas studenti imav korist pa zatoj vi pustav...

Па не се пуштени ни стипендиите за оние кои прв пат добија.

Kaко одат стипендиите на економски може да ми објасне некој? :D

каде може да се најде литературата за тестирање за стипендија на Славјанскиот универзитет по психологија?

Ми стигна писмото од МОН дека ми е одобрена стипендијата. Некој од искуство да каже дали за брзо време почнуваат да ја даваат стипендијата или нема везе бидејќи кога мајка ми беше во Министерството и рекоа дека штом дојде писмото, за некој ден ќе ми стигнат и парите, ама како што не се за верување...

Ми стигна писмото од МОН дека ми е одобрена стипендијата. Некој од искуство да каже дали за брзо време почнуваат да ја даваат стипендијата или нема везе бидејќи кога мајка ми беше во Министерството и рекоа дека штом дојде писмото, за некој ден ќе ми стигнат и парите, ама како што не се за верување...

Те имаше на првите списоци или беше одбиен па прати приговор?

Ова воопшто не е точно :) Пари неможе да исплаќаат до 27ми, после тоа составување на влада и слични работи така да очекувај некаде после 10ти мај да има по 4-5 рати и таму некаде јуни/јуни преостанатите.
Јас кога земав првпат (немаше избори таа година), добив 3 рати во април, 3 во мај (мислам) и последните 3 ги добив на 31 јули.

Те имаше на првите списоци или беше одбиен па прати приговор?
Ме имаше на првите списоци.

Ова воопшто не е точно :) Пари неможе да исплаќаат до 27ми, после тоа составување на влада и слични работи така да очекувај некаде после 10ти мај да има по 4-5 рати и таму некаде јуни/јуни преостанатите.
Јас кога земав првпат (немаше избори таа година), добив 3 рати во април, 3 во мај (мислам) и последните 3 ги добив на 31 јули.
Се надевам дека не си во право :/ :D

Сите стипендии од една година и од ист тип ги пуштаат во исто време. На пример, ако имаш стипендија од Прва група и почнеш да ја земаш од годинава, на сите студенти што се од прва група и што почнале да ја земаат од годинава ќе им ја пуштат во исто време. Можеби ќе има разлика од ден-два во зависност од банката каде што ти ја исплаќаат, но списоците немаат апсолутно никаква врска со кога ќе ти ја исплатат стипендијата.

Fala bogu, ne ste vo pravo bidejki utre ili vo cetvrtok mi rekoa od Ministerstvo deka treba da mi stignat

Денес ми стигна писмото, само кај одбиените пуштиле.

Дали е некој знае стпендии за студирање во странство ? Ве молам за одговор, фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom